چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

رئیس جمهور احمدی نژاد قهرمان مردم کوچه بازار عرب


رئیس جمهور احمدی نژاد قهرمان مردم کوچه بازار عرب
تلویزیون حسن كمال ۵۳ ساله ، در مغازه فتوكپی بازار خان الخلیلی بدون وقفه روشن است و هیچ كس هم به آن توجه ندارد . كافی است تنها تصویر [آقای] محمود احمدی‌نژاد با ریش سیاه و مچ گره خورده بر آن ظاهر شود تا جمعیتی به سرعت به دور پیشخوان وی گرد آیند . حسن كمل با شور و شوق می‌گوید " این یك مسلمان است كه شجاعت مقابله با آمریكا و اسرائیل را دارد . این یك رهبر واقعی است . " این مرد با چهره ظریف و سبیل جو گندمی ، به مشتریان خود چای می‌دهد . مشتریان و عابران و كسبه محل نیز با تكان دادن سر ، حرف وی را تأیید می‌كنند .
● مردی برخاسته از میان مردم
در جمهوری اسلامی سخنرانی‌های آتشین این رئیس جمهور اسلامی – مردم گرا مخالفت جدی را سبب شده است . مخالفان هر چه روزافزون‌تر ، وی را به دلیل تحریكات روشمندش علیه دشمنان سرزنش می‌نمایند . در اینجا ف بر عكس ، در كوچه‌های غبارآلود قاهره ، درست همین سخنان ستیزه جویانه ، مصری‌ها و به ویژه طبقات مردمی را شیفته خود ساخته است . به گفته خانم مایه قاسم ، استاد علوم سیاسی دانشگاه امریكایی قاهره " در مصر به محض آن كه یك رهبر مسلمان یا عرب آمریكا و یا اسرائیل را به مبارزه بطلبد ، همواره به عنوان یك قهرمان تلقی می‌شود . این نشان از شكافی بسیار گویا بین توده‌های مردمی و نخبگان حاكم ما دارد كه در نظر مردم عروسك‌های خیمه شب بازی در دست واشنگتن می‌باشند .
در چشم مردم محروم ، [آقای] احمدی‌نژاد تصویر یك فرد متواضع را به دست می‌دهد . به گفته عیسی ابراهیم خالد ، ۴۳ ساله ، مهندس صدابردار وی یك فرد ساده بود كه لباس بی پیرایه و كت بدون كراوات به تن می‌كند . وی یك فرد برخاسته از میان مردم است كه بدون محافظان متعدد حركت می‌كند .
در نظر اول ، چنین محبوبیتی در نزد مصریان برای رئیس جمهور ایران قابل پیش بینی نبود . ایران – كه درگذشته پارس خوانده می‌شد – همواره به عنوان یك دشمن بالقوه كشورهای عرب تلقی شده است . افزون بر آید ، جاه طلبی‌های هسته‌ای آن ممكن است تعادل در معرض خطر بسیار خاورمیانه را بر هم بزند .
ایران دارای جمعیت اكثر شیعه ، تهدیدی نیز از جنبه نفوذ منطقه‌ای برای كشورهای متعدد عرب سنی مذهب ، كه شاخه دیگر اسلام اكثریت بوده به شمار می‌آید . در سال گذشته ، مبارك حتی این جرأت را به خود داد كه بگوید شیعیان " به طور كل همیشه نسبت به ایران وفا دارند و نه به كشورهایی كه در آن زندگی می‌كنند ." اما حسن كمل نظر متفاوتی دارد درست است كه برخی از سیاستمداران عرب از ظهور یك هلال شیعی نگران می‌باشند . اما برای من ، [آقای] احمدی نژاد قبل از هر چیزی یك مسلمان است .
این علاقه بی سابقه به رئیس جمهور كنونی ایران ، كه سلف وی محمد خاتمی به عنوان یك فرد میانه‌روتر هرگز از آن برخوردار نبوده است ، تنها به قاهره محدود نمی‌باشد . در كوچه‌های دمشق ، سوریه ، و در برخی از محله‌های امان اردن ، از [آقای] احمدی نژاد به عنوان یك قهرمان كه قادر به ایستادن در مقابل غرب بوده نام برده می‌شود . در بازار دمشق تصویر وی حتی در كنار تصویر بشار اسد و نصرا... ، رهبر شیعه حزب‌ا.... لبنان قرار گرفته است .
● رهبران ما فاسد و بی كفایت هستند
این امر برای سعدالدین ابراهیم ، مخالف مصری كه در قاهره ریاست مركز تحقیقات ابن خلدون را بر عهده دارد شگفت آور نمی‌باشد . وی می‌گوید : " در چشم مردم كوچه بازار عرب ، رهبران ما ، خودكامه ، فاسد و بی كفایت هستند " . به همین دلیل [آقای]‌ احمدی نژاد به عنوان رهبر جدید " جبهه امتناع " به نظر می‌آید كه خلأ فقدان یك رهبر عرب پر وجهه را پر كرده است . بنا به نظر سنجی انجام شده توسط مركز ابن خلدون ، نام [آقای] احمد نژاد به عنوان دومین شخصیت شرقی پس از حسن نصرا... و قبل از خالد مشعل رهبر سیاسی حماس فلسطین توسط افراد نظرسنجی شده ذكر شده است .
در مورد فن‌اوری هسته‌ای ایران ، به نظر نمی‌رسد كه دغدغه‌ای برای مردم عادی عرب فراهم آورده باشد بر عكس .
به گفته سعدالدین ابراهیم " ۶۰ درصد از مصریان می‌گویند ایران حق توسعه ظرفیت‌های هسته‌ای خود را دارد . " وی این استدلال را كه حسن كمل و همه در معابر بازار پر آب و رنگ خان الخلیل بر زبان می‌آورند تكرار می‌كند : " وقتی كه اسرائیل فن آوری هسته‌ای را در اختیار دارد و همه آن را می‌دانند ، پس چرا ایران نباید از چنین حقی برخوردار باشد ؟ "
این جاه طلبی های هسته‌ای ایران طبقه سیاسی مصر را نگران كرده است . جمال مبارك ، فرزند رئیس جمهور مصر در پاییز گذشته اعلام كرد می‌خواهد برنامه هسته‌ای غیر نظامی كشورش را پس از تعلیق ۲۰ ساله دوباره از سر بگیرد . امروزه ، امكان یك مداخله امریكا در ایران در مركز دغدغه‌های خاطر رهبران كشورهای عرب قرار گرفته است . به اعتقاد مایه قاسم : " آن‌ها می‌دانند چنانچه ایران از سوی امریكا به گفته یك دیپلمات غربی مأمور در امارات متحده عربی " در اصل ، كشورهای خلیج [فارس] از فن‌اوری هسته‌ای ایران كمتر بیم دارند تا از یك مداخله آمریكا كه ممكن است واكنش و مقابله به مثل ایران ار از طریق جنگ ناموازی سبب شود ."
پژوهشگر: دلفین مینویی
منبع : لو تامپ LE TEMPS سوئیس
منبع : مرکز اسناد انقلاب اسلامی