پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

نقاشی کودکان ومفاهیم آن


نقاشی کودکان ومفاهیم آن
▪ عنوان:نقاشی کودکان ومفاهیم آن
▪ نویسنده:اولیوریو فراری،آنا
▪ مترجم: صرافان،عبدالرضا
▪ ناشر: دستان
▪ نوبت چاپ: هشتم ۱۳۸۲
▪ شابک:۲-۰۱-۶۵۵۵-۹۶۴
▪ تعداد صفحات:۱۹۵ص:مصور(بخش رنگی)،جدول
▪ موضوع: نقاشی کودکان-جنبه های روانشناسی-کودکان..روانشناسی-طراحی..روانشناسی
در این کتاب شما با دنیای وسیع نقاشی کودکان آشنا می شوید.
کتاب ابتدا نخستین مراحل نقاشی کودکان را بررسی می کند که ابتدائی ترین آن خط خطی کردن است وسپس تکامل چهره نگاری وقصه پردازی در نقاشی کودکان راآورده است.
فصل سوم به نقاشی وزندگی عاطفی کودک می پردازد وشامل بررسی رنگها ،موضوعها،نقاشی خانواده،رابطه محیط ونقاشی،ونقاشی ناسازگاری است.
دو فصل بعدی کتاب در مورد خلاقیت ،تصاویر قالبی وطریقه دخالت والدین یا مربی در نقاشی کودک بحث شده است.نویسنده کاملاً مخالف تصحیح نقاشی کودک وآموزش نقاشی وکپی برداری به کودک است.
او معتقد است در نقاشی ،همانند خواب ورویا،کودک خود را از ممنوعیتها رها می سازد و با ما –در حالتی ناخودآگاهانه-درباره مسائل،کشفیات و دلهره هایش صحبت می کند.به همین دلیل اصرار دارد که اگر آموزش نقاشی را بر پایه تصحیح نقاشی قرار دهیم و به آنها تمرین کپی وتقلید را بیاموزیم،به از بین بردن خلاقیت در فرزندانمان کمک کرده ایم.
در این کتاب متوجه می شوید،حذف بعضی از افراد خانواده،ارزش کم وبیش سنگین برای بعضی قسمتهای بدن قائل شدن،بکارگیری رنگ،از بین بردن یا بیش از حد بزرگ جلوه دادن بعضی حوادث ،همگی حکایت از نشانه ها وعلائمی می کنند که دارای معانی روشن هستند و شما می توانید با کمی دقت قادر به مشاهده وتعبیر آن شوید.
▪ نظر شخصی:این کتاب اولین کتابی بود که من در مورد نقاشی کودکان مطالعه کردم واهمیتش برام از این جهت بود که کلاً دیدم رو نسبت به نقاشی کودک تغییر داد.
من متوجه شدم نقاشی کردن خودبخودی بچه ها ،تنها روشی برای پرورش خلاقیت اونها نیست،بلکه همزمان میشه به مشکلات احتمالی کودک وناراحتی های روحی او پی برد.
نقاشی بچه ها در نظرم متن تاری بود که وضوحش بعد از خوندن این کتاب خیلی زیاد شد.
به نظرم کتاب برای تمام والدین مفیده واگر چه نه به طور کامل-که مقدمه خوبیه برای ورود به دنیای ذهنی کودکان که اون رو روی صفحه های سفید می کشن!

الهام
منبع : کتابخانه والدین