سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
سلام تابستون...!
● بالاخره تعطیلات تابستان فرا رسید...
شروع تابستان یعنی هوای خوب و آفتابی، مسافرت، پیك نیك، شنا و... بچه ها از مدتها پیش برای این روزها لحظه شماری كرده اند. والدین هم دوست دارند این تعطیلات برای فرزندانشان به بهترین نحو سپری شود، اما گاهی نادیده گرفتن بعضی مسائل، شیرینی این لحظات را تلخ می كند.
نكات زیر تا حد زیادی به شما كمك می كند تا اوقات خوشی را سپری كنید و برای نوگلان زندگی هم مشكلی پیش نیاید.
● نور خورشید؛ این سرچشمه زندگی
همیشه این نكته را به یاد داشته باشید كه خورشید می تواند برای سلامتی كودكان شما مضر باشد. از زمان نوزادی، از كودكان در برابر اشعه خورشید محافظت كنید؛ زیرا قرار گرفتن زیر اشعه خورشید به مدت طولانی، عواقب خطرناكی مثل آفتاب سوختگی، ضایعات پوستی و سرطان پوست را به دنبال خواهد داشت.
فراموش نكنید كه گوشها، گردن، بینی و حتی پاهای كوچولوی شما بسیار حساس است. از دكتر داروساز بخواهید شما را در انتخاب كرم مناسب راهنمایی كند. حتماً به خاطر داشته باشید كه حداقل هر دو ساعت یك بار كرم ضد آفتاب با درجه محافظت بالا (حداقل ۲۵) را تجدید كنید. در صورتی كه كودكتان شنا می كند باید فاصله تجدید ضدآفتاب كمتر باشد.
این تصور اشتباه است كه در هوای ابری و زمانی كه باد می وزد، اشعه خورشید ضرری برای پوست ندارد. لباسی كه حداقل تا آرنج آستین داشته باشد، كلاه لبه دار كه كاملاً گوشها و پشت گردن را بپوشاند و عینك آفتابی محافظ در برابر اشعه ماورای بنفش برای نوگل شما لازم و ضروری است. بهتر است شیرخواران را برای جلوگیری از گرمازدگی، بخصوص در ساعتهای گرم روز، (۱۱ صبح تا ۴ بعدازظهر) در سایه نگه داریم.
حالت تهوع، سردرد، خستگی شدید و گاهی اوقات تب علایم هشدار دهنده ای است كه كودك دچار گرمازدگی شده است. بلافاصله او را به سایه ببرید و او را به حالت نیم نشسته بنشانید، اگر رنگ صورتش قرمز شده، سرش را بالا نگه دارید، اما اگر رنگ پریده است سرش را به پایین خم كنید و چندین بار پشت سر هم و در هر بار مقدار بسیار كمی به او آب بخورانید.
خطر دیگری كه در هوای گرم كودكانتان را تهدید می كند، از دست دادن آب بدن است. كودك بیمار ضعیف و بی رمق شده،دور چشمانش كبود می شود و رنگ صورتش می پرد. در چنین حالتی باید كودك فوری توسط پزشك معاینه شود. از خواباندن كودك در محیط خیلی گرم هنگام بعدازظهر جداً پرهیز كنید.
به فرزند خود بخصوص اگر در سنین پایین است مرتب مایعات بدهید. آب بدن یك نوزاد شیرخوار خیلی زود كم می شود. هنگامی كه مدت زمان طولانی در خودرو هستید، حتماً به مقدار كافی برای نوزاد و كودكان بزرگتر آب به همراه داشته باشید. در صورتی كه حتی كودك اظهار تشنگی نكرد، شما مرتباً حتی شده یك جرعه آب به او بنوشانید. معمولاً در كنار دریا كودكان هنگام بازی خانواده های خود را گم می كنند. مچ بندی به دست كودك ببندید و روی آن نام و نام خانوادگی و نشانی را بنویسید تا در صورت بروز چنین اتفاقاتی سریع تر مشكل حل شود.
و در آخر اینكه هرگز كودك خود را تنها در خودرو نگذارید؛ حتی اگر شیشه آن پایین و در سایه باشد. به طور كلی سعی كنید با یادآوری نمونه هایی برای فرزند خود این مسایل ایمنی را به او بیاموزید.
● خنكی در اوج گرما
استخر، دریاچه، دریا... همیشه مكانهایی را برای شنا انتخاب كنید كه در آنجا مراقبانی حضور دارند، اما با این حال نباید بی دقت باشید. كودكان بازیگوش ما چندان آشنایی با خطرات آب ندارند و تنها چند لحظه بی احتیاطی می تواند فجایع جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. این نكته را در نظر داشته باشید كه ممكن است یك كودك حتی در عمق ۲۰ سانتی متری نیز خفه شود. به همین دلیل مراقبت نزدیك از كودك امری لازم و ضروری است.
اگر كوچولوی شما نمی تواند شنا كند و فقط آب بازی می كند، حتماً كمربند نجات برایش ببندید تا روی آب شناور باشد.
در محیطهای باز مثل دریا، مراقب فرزندان بزرگتر نیز باشید و اجازه ندهید كه به تنهایی خیلی از شما دور شوند زیرا ممكن است دچار گرفتگی عضلات شوند.
به كودك خود بیاموزید ناگهان وارد آب نشود؛ زیرا احتمال دارد دچار ایست قلبی گردد. قبل از ورود به آب نخست عمق و موقعیت بستر آب را كاملاً بسنجید.
اگر شما در كنار آب ایستاده اید و می بینید كه موج فردی را روی ساحل می اندازد، فوری سر او را به عقب خم كنید تا راحت تر بتواند نفس بكشد و تا امدادگران از راه می رسند، لباسهای او را در آورید، بدنش را خشك كنید و لباسهای خشك به او بپوشانید؛ اما در صورتی كه مصدوم بیهوش شده ولی هنوز نفس می كشد، او را بخوابانید و سرش را به پشت خم كنید و اگر با كمكهای اولیه آشنایی داشته باشید تا رسیدن نیروهای امدادی می توانید به او كمك كنید.
● لحظات خاطره انگیز در طبیعت
رفتن به تفرجگاهها و دور بودن از فضای یكنواخت زندگی شهری، یكی از پرطرفدارترین تفریحات در تابستان به شمار می آید، اما مراقب باشید كه در آنجا هم خطراتی كودكان دلبند شما را تهدید می كند.
اگر می خواهید از كباب پز استفاده كنید، حتماً آن را در جای بلندی، دور از دسترس كودكان قرار دهید و مطمئن شوید كه كاملاً محكم است. دقت داشته باشید خاكستر زغال تا مدت طولانی پس از خاموش شدن هنوز هم داغ و سوزنده است. اگر ناگهان دچار سوختگی سطحی شدید، فوری قسمت سوخته را زیر آب خنك و نه خیلی سرد بگیرید. پس از خشك شدن، روی آن را با پماد مخصوص سوختگی چرب كنید. به هیچ وجه از كره، روغن، شیر یا هر نوع ماده چرب دیگری استفاده نكنید.
صندلیهای تاشو نیز گاهی باعث دردسر می شوند؛ چون ممكن است كوچولوها انگشتانشان را بین میله های آن قرار دهند؛ پس بهتر است ابتدا آنان را با خطرهای احتمالی آشنا كنیم.
گاه كودك با دیدن میوه های جنگلی به یاد شكلات و آبنبات می افتد و بی توجه چند تا از آنها را می خورد! اما در اغلب موارد به علت طعم بد، آنها را از دهان خارج می كند. اگر حدس زدید كه میوه هایی كه خورده، سمی بوده به او شیر نخورانید تا آنچه خورده بالا بیاورد؛ زیرا شیر ورود مواد سمی را به خون تسهیل می كند.
مترجم: مریم السادات كاظمی
منبع: fr.Toutmaif.WWW
منبع: fr.Toutmaif.WWW
منبع : روزنامه قدس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست