جمعه, ۲۰ مهر, ۱۴۰۳ / 11 October, 2024
مجله ویستا

دو سال دیگر محیط رایانه فارسی می شود


طرح جامع توسعه كاربران زبان فارسی در محیط رایانه ای ابعاد بسیار گسترده ای دارد كه باید با تعریف اهداف آن به اجزایی مستقل و هم افزا تجزیه شود، به طوری كه در طول مدتی كه از آغاز پروژه گذشته تلاش شده با شناسایی افراد حقیقی و حقوقی فعال در این حوزه و با تقویت فعالیت هایی كه در قالب های مختلف با این حوزه پیوند داشته اند، سنگ بنایی برای آغاز حركت برنامه به وجود آورده شود. در تبیین مشكلات و كاستی های موجود برای كاربری زبان فارسی، نگرش های مختلفی وجود دارد. نگرش این پروژه مبتنی بر كمال زبان است. براساس این گزارش زبان در هر حوزه كاربردی قابل تعریف است. یكی از محصولات این بازآرایی ها و بازتعریف درون داشت زبان، همان چیزی است كه آن را محتوای دیجیتال یا كتابخانه دیجیتال، كتاب الكترونیك و مانند آن می نامند. از اهداف این طرح می توان به توسعه كاربری زبان فارسی به عنوان عامل بهبوددهنده كلیه فرآیندهای مرتبط با اطلاعات دست پیدا كرد.
طرح توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای از جمله برنامه های راهبردی گسترش كاربرد IT در قلمرو فرهنگ، هنر و تقویت خط و زبان فارسی در این محیط است كه با اعتبار ۹ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال از سهم تكفا از سال ۸۲ آغاز شده و تا سال ۸۷ به مدت ۵ سال ادامه می یابد و تاكنون دو هسته مفهومی تحت عنوان فرهنگ فارس و ویراستار فارسی فعال شدند كه نتایج و پیشرفت كار به خصوص در حوزه زیرساخت ها در وب گاه كارگروه تا حدی انعكاس یافته و انتظار می رود با آینده نگری، نما و طرحی برای محیط رایانه ای فارسی تعریف و ترسیم شود كه زیربنا و ابزار ارتباطات انسانی با استفاده از زبان فارسی در یك جامعه مطلوب از نظر سطح ارتباطات درونی و بیرونی به وجود آید.
با تحقق این هدف، توانمندی ها و قابلیت های زبان فارسی، كاربری و كارایی موثرتری نیز می یابند و دسترسی به ذخایر و منابع زبان فارسی تسهیل می شود و موفقیت در رسیدن به چنین هدفی در قالب طرح جامع محیط رایانه ای فارسی مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم خواهد بود.
منبع : روزنامه شرق