شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
پشت خجالت مخفی نشوید
در حالی که برخی افراد دوست دارند مقاصدشان را بلند اعلام کنند، برخی دیگر ترجیح میدهند همواره در درون خود فکر کنند و پیش از رسیدن به نتیجه نهایی آن را بازگو نکنند.
این ویژگی شخصیتی مزایا و معایبی دارد. اگر از دید مثبت به آن نگاه کنیم، این شیوه منبع قدرت یک متفکر یا نویسنده است و بدون آن هرگز کتاب خوبی به وجود نمیآید؛ اما اگر از جنبه مقابل به آن بنگریم تمایل فرد به نگهداشتن هر چیز پیش خود باعث ضعف فرد میشود و در واقع او را خجالتی بار میآورد.
کمرویی ریشه در ترس دارد؛ یک ترس مبهم از بلند صحبت کردن که شاید منجر به تحقیر شدن یا نادیده گرفته شدن شود. چرا برخی افراد از بلند صحبت کردن میترسند؟ شاید علت اصلی، حساسیت بیش از حد یا احساس عدم امنیت باشد. وقتی فرد بلند صحبت کردن را با رنج و دستپاچگی همراه میداند، پس هر کاری برای مقابله با آن انجام خواهد داد.
متاسفانه کمرویی آفت بزرگ موفقیت است. برای افرادی که با این مشکل مواجهند، مهم است که علل آن را بیابند و راههای غلبه بر آن را بیاموزند.
برای افرادی که کمرو و خجالتی هستند، ترس از بلند حرف زدن میتواند ناشی از یک تجربه بد، بخصوص در سالهای قبل باشد. وقتی یک نوجوان با عصبانیت یا عدم علاقه دیگران در خصوص احساسش مواجه میشود، طبیعی است که آن احساس را در خود نگه دارد و در آینده نیز در خصوص بیان احساسات دیگرش دچار خجالت و کمرویی شود.
حتی اگر این اتفاق یک یا دو بار هم رخ دهد، افراد تمایل به بزرگنمایی چنین اتفاقاتی دارند، تا جایی که این وقایع در نظر آنها به غولی بزرگ تبدیل شود.
بهتر است بدانید طرز عکسالعمل اینگونه افراد معمولا به شما ارتباطی پیدا نمیکند و عموما طرز برخورد آنها به حالت روحیشان در آن زمان یا اتفاقاتی که بتازگی در زندگیشان رخ داده بستگی دارد.
کلید غلبه بر کمرویی، تشخیص بیاعتناییهای مشاهده شده از جانب دیگران و بیمعنی دانستن آنهاست. وقتی فردی با شما منفی برخورد میکند، آن را شخصی تلقی نکنید. خود را جای دیگران بگذارید و ببینید چه چیزی باعث ایجاد حالت بد در آنها شده است. ببینید آیا آنها سعی دارند بیکفایتیها و نارساییهای خود را بپوشانند؟ اگر از دید دیگران به قضایا نگاه کنید فهمیدن چرایی عکسالعمل آنها آسانتر خواهد بود.
خلاص شدن از شر تجربیات بد نیز برای مقابله با کمرویی ضروری است. وقتی شما زمان زیادی را صرف یک تجربه ناگوار میکنید، آن را به چیزی خیلی ترسناکتر از آنچه هست تبدیل میکنید. این کار را با خودتان نکنید. به یک موضوع مفید فکر کنید. هر چه ذهنتان را با خاطرات مثبت بیشتری پر کنید، بلند صحبت کردن برایتان آسانتر میشود.
گام بعدی برای غلبه بر کمرویی فهمیدن این نکته است که دیگران هم اساسا شبیه شما هستند. همه از دستپاچگی میترسند. دیگران به هوشمندی شما نیستند. اگر شما سوالی دارید، احتمالا دیگری هم سوال مشابهی دارد.
اجازه ندهید یک یا چند تجربه بد، نظر شما را راجع به نوع بشر تغییر دهد. روی هم رفته مردم مهربان و علاقهمند به برقراری ارتباط با دیگران هستند. آنها به تلاشهای شما در ارتباط با خودشان با علاقه پاسخ میدهند. در بیشتر موارد، وقتی شما یخ اولیه را در ایجاد ارتباط میشکنید، مردم به هیجان میآیند.
دومین دلیل کمرویی، حس عدم اطمینان است. وقتی شما فکر کنید که چیز باارزشی برای شرکت در یک رابطه دارید، پس دلیلی برای دستپاچگی وجود ندارد. برای غلبه بر مشکل عدم اطمینان، شما نیاز به شناخت شایستگیهای افکارتان و پی بردن به ارزش آنها دارید. جالب است بدانید افرادی که بیشتر مستعد کمرویی هستند، اغلب خیلی متفکرند. برای این که به پتانسیلهای وجودیتان برسید، نیاز به ارتباط با دنیا دارید. درونیات فوقالعاده شما تا وقتی دیگران را تعلیم ندهد هیچ ارزشی نخواهد داشت.
بهترین راه برای عادت کردن به برقراری ارتباط با دنیا، تمرین است. خودتان را مجبور کنید بلند صحبت کنید، بخصوص وقتی نمیخواهید این کار انجام شود. بکوشید ردیف جلو بنشینید و جلوی دید باشید. بدانید وقتی درونیات ذهنیتان را با مردم تقسیم میکنید در حال کمک به آنها هستید. وقتی عادت به این کار کنید خواهید دید چگونه مردم عکسالعملهای مثبتی نشان میدهند. این کار اعتماد به نفس شما را میسازد.
غلبه بر کمرویی کاری نیست که فقط برای خودتان انجام دهید، بلکه موظفید افراد جامعه را هم در آن شریک کنید. وقتی شما یک فکر یا ایده دارید که ارزش شنیده شدن دارد نهتنها با ساکت بودن به خودتان صدمه میزنید، بلکه به افراد اطرافتان هم لطمه وارد میکنید.
یک مربی بسکتبال توضیح میداد که چگونه رفتاری میتواند خودخواهانه باشد. اگر یک بازیکن بتواند پاس بدهد، اما تصمیم بگیرد که آن را برای خودش نگه دارد، این کار خودخواهانه است و باعث ضرر به کل تیم میشود. وقتی شما شانس برتری را به خاطر کمرویی یا ترس از شکست از بین میبرید، با این کار به تیم لطمه وارد میکنید.
دیگران به شما نیاز دارند. آنها به هوش و ذکاوت و بینش شما نیازمندند. آنها برای غلبه بر مشکلاتشان به کمک شما احتیاج دارند. با مخفی شدن پشت خجالت، در واقع شما کمکی را که میتوانید به دوستان، بستگان و همکارانتان بدهید محدود میکنید.
یک استاد دانشگاه که به مبارزه با کمرویی میپرداخت آن را عادت سادهلوحانه و احمقانه خطاب میکند و میگوید هر چه زودتر کمرویی را بشکنید، بهتر است. کمرویی هیچ سودی برای هیچ کس ندارد. با غلبه بر کمرویی، به خودتان شانس شناخته شدن و پیشرفت و ترقی را بدهید. شما موقعیتهای فوقالعادهای خلق خواهید کرد و ارتباطات بینظیری به وجود خواهید آورد.
استعدادهای خود را در خود حبس نکنید. آنها را با دیگران تقسیم کنید تا این توانمندیها رشد کنند و شکوفا شوند.
یکی از سادهترین راهها برای بهبود قدرت ارتباط با دیگران و تقویت روابط اجتماعیتان، بهبود مهارت صحبت با غریبههاست.
در کودکی به ما آموخته شده از غریبهها بترسیم (چون والدینمان این کار را برای امنیت ما ضروری میدانستند) اما بیشتر مردم این ترس را تا بزرگسالی نیز با خود به همراه دارند که البته این مساله در بزرگسالی به جای داشتن تاثیرات مثبت باعث لطمه به فرد میشود. این طرز فکر باعث محدودیت در تعداد افرادی که شما میتوانید با آنها ملاقات کنید یا با آنها ارتباط برقرار کنید، میشود. شما درون جعبهای حبس میشوید که فقط به روی کسانی باز میشود که آنها را از قبل میشناختید. اگر شما اکنون افراد زیادی را میشناسید، خوب است، اما شما را محدود به ملاقات کسانی میکند که کلا شبیه شما هستند. اگر شما در حال ورود به یک محیط جدید هستید و دوستان زیادی ندارید، ترس از صحبت با غریبهها واقعا فلجکننده است.
خوشبختانه بهبود مهارت صحبت با غریبهها ساده است. به محض شروع این کار، مزایای بیکران و هیجانات ناشی از آن شروع میشود، به طوری که شما را به ادامه این کار تشویق میکند. چنین مهارتی را براساس ۳ گام زیر در خود تقویت کنید:
۱) بکوشید به مزایای صحبت با غریبهها اشراف پیدا کنید.
۲) بدانید چگونه با موقعیتهای ناخوشایند مثل عدم پذیرش از سوی دیگران مواجه شوید.
۳) ترس خود را با تمرین بکشنید.
برای اینکه ایدهای از مزایای صحبت با غریبهها به دست آورید، نیاز به تغییر طرز فکرتان دارید. ما به عنوان موجوداتی اجتماعی، طبیعتا مستعد ترس از افرادی که نمیشناسیمشان هستیم. ما آنها را به عنوان موجودات خطرناک خارجی میبینیم که میخواهند به ما و خانوادهمان صدمه بزنند.
مترجم :الهه عیوضزاده
منبع: www.pickthebrain.com
منبع: www.pickthebrain.com
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست