چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تنشهای حزبی در هند
برنامههای حزب كمونیست ۴۰ساله هند فقط چهار سال پیش تجدیدنظر شد. مردم بر این عقیده هستند كه سرمایه در گردش سلطه و حاكمیت دیگر كشورها را برای این كشور به ارمغان داشته و همیشه اشغالگران به دنبال كسب منافع بیشتر در هند بودند.تحلیلگران اقتصادی و سیاسی اصرار دارند تنها دلیل هجوم سرمایهگذاران خارجی نیز برای مشاركت در بازار هند را میتوان تسلط حزب كمونیست در مجلس مركزی هند دانست.
اصلاحات اقتصادی مساوی
كمونیست های هند قول دادند كه جریان خصوصیسازی شركتهای موجود در این كشور را متوقف كرده و از هر گونه اقدام در راستای تصویب قوانین برای تسلط بیشتر مدیران و كارفرمایان به كارگران جلوگیری كرده از سوی دیگر در تلاش هستند با كاهش میزان كالاهای وارداتی تسلط و اقتدار سابق كشاورزی را در هند زنده كنند. این روزها،همگی بطور مشترك خواهان توسعه اقتصادی درشرق بنگال هستند. این شهر كه از شرقیترین ایالتهای هند به شمارمیآید در طول ۲۶ سال گذشته بطور متوالی شاهد اجرای قوانین مختلفی از سوی دولت هند بوده است. در حقیقت میتوان گفت كمونیستهای هند به دنبال ایجاد تساوی و اصلاح اقتصادی در بنگال شرقی هستند جایی كه تقریبا بیشتر شركتهای بینالمللی در آنجا واقع شده است. آنها خواهان اجرای اصلاحات در جایی هستند كه زمینداری هنوز به شكل گذشته خود یعنی ارباب و رعیتی باقی مانده است. با این وجود بنگال شرقی هنوز صنعتیترین بخش و از سوی دیگر بیشترین جمعیت بیكار این منطقه را به خود اختصاص داده است. كمونیستهای هند با وجود اینكه فرصت و موقعیتهای بسیاری را برای اجرای برنامه های خودشان داشتند ولی بطور مكرر مشاركت در دولت مركزی را رد كردند.
در سال ۱۹۹۶ هنگامی كه حزب ماركسیست به هر گونه انگیزه و اشتیاق در راستای مشاركت در «جبهه سوم» دولت پشتپا زد حزب كمونیست در میان مردم عزت و افتخار خاصی یافت و جیوتی باسو وزیر سابق بنگال شرقی «دچار یك اشتباه بزرگ تاریخی» شد.امروز حزب كمونیست در این كشور دوباره تصمیم گرفته در دولت مركزی هیچ دخالت یا در حقیقت مشاركتی نداشته باشد با این عمل آنها فرصت تاؤیرگذاری در سیاست ملی كشور را بطور حتم از دست خواهند داد. با وجود حضور درخشان در انتخابات كه درنهایت به كسب ۴۳ كرسی منجر شده و در حال حاضر نیز بیشترین عضو را در مجلس به خود اختصاص داده ولی تاكنون هیچ حركت جدی در خصوص اصلاح اوضاع هواداران خود انجام ندادهاند. این روزها هیچ یك از احزاب اصلی كمونیست در هند به یك حزب ملی در كشور تبدیل نشده و فقط در سه ایالتأ بنگال شرقی، تریپورا و ضفضگظت جنوبی حضور خود را در میان مردم به اثبات رسانده است. اما از میان ۵۴۳ كرسی در مجلس، حزب CPMو كمونیست (cpi) فقط ۱۰۳ كرسی را دارا هستند و به سبب فشارهای گروهی این تعداد روزبهروز كاهش مییابد. از این رو سیتا رام بیچوری رهبر حزب ثچئ این موضوع را دلیل خود برای كنارهگیری نمایندگانش از مشاركت در امور دولت اعلام كرده است.
او میگوید:نتایج انتخابات هیچگاه به ما اختیارات لازم برای فعالیت را نمیدهد حتی در صورتی كه ما در این دور نیز موفق شویم فقط ۲۷۲ كرسی را به دست خواهیم آورد. از دیگر دلایل آنها برای حالت بالقوه وجود كشمكش و اختلاف میان كنگره دولت فدرال و اعتراض به همین حزب در ایالتهای مختلف كشور است.
انزوای سیاسی
رهبران ثچئ معتقدند پیروزی آنها در انتخابات ایالتی ۲۰۰۶ فقط مختا بنگال شرقی است و حزب كنگره از رقیبان اصلی آنها در این دور وارد میدان خواهد شد. تحلیلگرانی مثل سابیاساچی باسو معتقد است كه كمونیست ها با رد پیوستن به دولت مركزی فرصت مناسبی برای نشان دادن خودشان به عنوان یك حزب دموكرات اجتماعی مدرن در سرتاسر كشور از دست میدهند. تفكرات مستعمراتی مانع اصلی پیشرفت و حركت آنها به شمار میآید. آنها در گذشته در مسیر حركتی خودشان به رهبران موجود در كشورهایی مثل چین و شوروی وابستگی زیادی داشتند. او در ادامه افزود: بنابراین در حال حاضر مسیری كه در پیش گرفتند چندان هموار نیست و به نظر میرسد این حزب توانایی وقابلیتهای لازم برای ارزیابی و تشخیا موقعیت خودشان را ندارند. حضور در میان مردان دولتی به كمونیستها اجازه می دهد به ایالتهای دیگر رسوخ كرده و تلاشهای جدیدی را در راستای ایجاد یك حزب ملی آغاز كنند.
سابیاساچی در ادامه افزود:اما در شرایط كنونی آنها در گروه منزویهای سیاسی كشور قرار گرفتند، چرا آنها از یك كنگره دولتی حمایت میكنند كه میان مردم از چهرههای شاخا كارخانهداران و ملاكهای بزرگ به شمار میآیند.
بسیاری از صاحبنظران سیاسی معتقدند از دلایل اصلی كمونیستها برای این كار كه باعنوان ائتلاف عامی نامیده میشود جلوگیری از بازگشت دوباره دشمن و رقیب اصلی آنها، حزب ملیگرای هند بر سر قدرت است. با این وجود باز هم میتوان گفت حزب كمونیست هنوز از احزاب محبوب در میان مردم است زیرا تنها حزبی بود كه توانست زندگی مردم را تغییر داده و درصد فساد و ارتشای دولتی را بطور چشمگیری كاهش داد.
پروفسور پراسانتارویمدرس جامعهشناسی در دانشگاه كلكته نیز میگوید: حزب كمونیست از دولت كنارهگیری میكند زیرا می داند نمیتواند سیاست ملی موجود در آن را تحتتاEیر و تحول قرار دهد.آنها مطمئن نیستند كه آیا در صورت پیوستن احتمالی آنها توانایی لازم برای تغییر روند دولت ایجاد خواهد كرد یا نه? به هیچوجه تضمینی برای این كار نیز وجود ندارد. هواداران و اعضای این حزب به دنبال اهداف بلندمدت بوده و میخواهند سنگر خودشان را از هرگونه آسیبی حفظ كنند از سوی دیگر میگویند هزینههای سیاسی بسیار بالا است و آنها چنین قدرتی را ندارند. وجود چنین مسائلی برای حزبی كه از سال ۱۹۴۶ تاكنون ۷ برابر شد، بسیار تاسفبار است. حزبی كه روزی با انقلاب كارگران جایگزین دولت بورژوایی شد اكنون كه فرصت بسیار خوبی برای اعمال نظریات خود را دارد كنار كشیده و ادعا میكند قدرت لازم را برای این كار ندارد. از این رو در هفته گذشته موج عظیمی از اعتراضات مردم به پاخاسته و نسبت به این تصمیم حزب كمونیست به خیابانها ریختند. دولت ائتلاف كه توسط حزب كنگره هدایت میشود در میان ۴ حزب مختلف از جناح چپ هنوز هم اكثریت كرسی را به خود اختصاص داده است. حزبهای جناح چپ اخیرا به سبب قیمت نفت بسیار خشمگین شده و خواهان توقف فروش ذخایر به شركتهای داخلی به منظور افزایش سرمایهگذاری هستند. آنها معتقدند این عمل دولت تسریع خصوصیسازی در پشت درهای بسته به منظور رسیدن به اهداف بالاتری است.از این رو كمونیستها اعلام كردند در صورت تداوم امر از هر گونه مشاركت در چارچوب سیاستهای دولت خودداری خواهند كرد. رهبر حزب كمونیست در گفتوگو با خبرگزاری رویتر گفت: ما با این كار اصلا قصد نداریم برای دولت نوعی تهدید ایجاد كنیم چرا كه میدانیم در این صورت آرامش و امنیت مردم نیز به خطر میافتد. اما حزبهای جناح چپ همچنان از تصمیم دولت نسبت به افزایش قیمت مواد پتروشیمی تا ۵۰۲ روپیه مخالف هستند. راما چاندرا پیلای از اعضای حزب كمونیست هند نیز در گفتوگو با رویتر گفت:این تورم بسیار غیرمنطقی است. زیرا تورم ناشی از این مصوبه زندگی طبقه متوسط را بشدت تحت تاثیر قرار داده و از عوامل اصلی افزایش قیمت در تمام كالاها به شمار میآید.
برگردان: پگاه عبادی
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست