چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
از هر دو تبهکار جوان یکی مست است
جوانان مست هر روز بیش از پیش مسؤول جنایات توأم با خشونت شمرده میشوند. این امر را ارزیابی آمار مربوط به جنایات، که از سوی ایالات فدرالی برای سال ۲۰۰۷ میلادی ارائه شده است، نشان میدهد. بر این اساس، از هر دو جوان زیر ۲۱ سال، یکی در زمان ارتکاب جرم الکل مصرف کرده بوده است.
از این رو،ایالت بادن وورتمبرگ به عنوان نخستین ایالت فدرالی در رأس این جدول تصمیم گرفته است تا قانونی را به جریان اندازد که بر اساس آن فروش الکل در جایگاههای عرضه بنزین، سوپر مارکتها و دکهها پس از ساعت ۲۲ شب تا ۵ صبح ممنوع شود. در این زمینه، ائتلاف دولتی و حزب دموکراتهای آزاد به دنبال جدالی طولانی به توافق رسیدند. هریبرت رش (از حزب دموکرات مسیحی) ، وزیر امور داخله این ایالت خطاب به روزنامه «دی ولت» چنین گفت: «جوانان مست و بزرگسالان در سنین جوانی، که تحت تأثیر الکل مرتکب جرمی میشوند، به معضلی سنگین در سیاست امنیتی تبدیل شدهاند. از این رو، من ممنوعیت فروش الکل را امری معقول و به جا میدانم. این ممنوعیت شامل گروهی خواهد شد که در ساعات شب بیشترین مشکلات را برای نیروهای پلیس میآفریند».
در بادن وورتمبرگ در سال ۲۰۰۷ میلادی تقریبا از هر سه جنایتکار زیر ۲۱ سال، یکی تحت تأثیر الکل بوده است. مشکلات مشابهی در شهرهای بزرگ و پرجمعیتی مانند تورینگن و برلین وجود دارد. در ایالات بایرن و نیدرزاکسن از هر دو فرد بالغ حد فاصل ۱۸ و ۲۱ سال، که دست به جرمی زده بود، یکی مست بوده است. در ایالت نوردراین ـ وستفالن این رقم از هر چهار نفر یکی بود. در تورینگن و برلین، تقریبا از هر سه جنایت توأم با خشونت، یکی از سوی فردی صورت گرفته بود که سطحی از الکل را در خون خود نشان میداد.
● جبر عضویت در گروه، آمادگی خشونت را افزایش میدهد
در همان حال که آمار خبر از گرایش به کاهش جنایت در میان جوانان میدهد، سهم جوانان در جنایت توأم با خشونت هر روز به نحو هشدار دهندهای بالا میرود. در ایالت بایرین، ۹/۴۱ درصد از تبهکارهای توأم با خشونت از سوی افراد زیر ۲۱ سال صورت گرفته است و این در حالی است که این گروه فقط سهمی معادل ۲۶ درصد از کل مظنونان را به خود اختصاص میدهد. در بلین حتی ۹/۴۲ درصد جنایات خشونتآمیز به حساب جوانان نوشته میشوند و در هامبورگ این رقم ۸/۴۲ است. در این شهر بندری در سال ۲۰۰۷ میلادی تقریبا صد مورد بیشتر از سال ۲۰۰۶ میلادی به ثبت رسیده است. مطالعات علمی ارتباط میان مصرف الکل و آمادیگ روز افزون برای اعمال خشونت را نشان میدهند. جبر عضویت در گروه، اغلب نقشی تعیین کننده دارد. کسی که بر اساس جدلهای سنگین با پلیس، جلب نظر میکند، اغلب مست است و تنها نیست. در برخی ایالات، بیشتر از ۶۰ درصد از کسانی که به سبب مقاومت علیه اقتدار دولتی مجرم شناخته شده بودند، الکل مصرف کرده بودند. رش ، زویر داخله ایالت بادن وورتمبرگ، میگوید: «الکل کاتالیزور خشونت و طغیانهای متقابل در گروه است.»
از این رو، بادن وورتمبرگ در دسامبر سال ۲۰۰۷ میلادی در کنفرانس وزرای داخله ایالات، تحرکی را در محدودسازی زمانبندی شده مصرف الکل به جریان انداخت. اما این پیشنهاد مردود شمرده شد. ایالات نیدرزاکسن، بایرین و نوردراین ـ وستفالن موافق نظارتهای شدیدتر هستند. اینگو ولف، وزیر امور داخله ایالت نوردراین ـ وستفالن ، خطاب به «دی ولت» چنین گفت: «در نظارت بر جوانن، نیروهای پلیس و نیروهای امنیتی ، جوانان مست را کنترل میکنند. مغازهها و فروشگاهها هم در معرض نظارت قرار میگیرند که آیا به افراد زیر سن قانونی الکل فروختهاند یا خیر. در صورت نقض قوانین، مجازاتهای سختی ، حتی تا لغو جواز کسب تهدید میکند».
● جامعه به ندرت محدودیتی میشناسد
با این حال ، کنفرانس وزرای امور داخله امسال درباره این موضوع وارد شور خواهد شد. در هر حال،معضل دیگر علنی شده است. در شهرهای بزرگ و کوچه، هر شب جوانان با شیشههای آبجو و شراب در دستانشان از اطراف خانهها میپلکند. در برلین، حتی شیشههای ودکا در متروها و ترامواها خالی میشوند. زابیته بتسینگ (از حزب سوسیال دموکرات) که مسؤول رسیدگی به مواد مخدر در دولت فدرالی است، میگوید: «چنین رفتاری در گذشته ، نابجا تلقی میشد، در اینجاست که باید گفت، در جامعه تغییر در ذهنیت ما به تحقق رسیده است. دیگر هر انسانی که با یک شیشه ودکا در اطراف خانهها میپلکد، انسانی تبهکار به شمار نمیرود . اما آن عده که به منحرف شدن به سوی این مسیر تهدید میشوند، متأسفانه جامعهای را تجربه میکنند که به ندرت محدودیتی را در زمینه مصرف الکل میشناسد. «بتسینگ میگوید که قواننی موجود در بادن وورتمبرگ میتوانند الگویی باشند.» به گمان من ، اما به ویژه در شهرهای بزرگ و محلهای پر تجمع ، تا چند سال آینده ضوابطی در این زمینه خواهیم داشت». از آنجا که به جریان انداختن اقداماتی در این زمینه، به ایالات فدرالی مربوط میشود، دولت فدرال تلاش خود را معطوف به پیشگیری میسازد. ترکیبی از ممنوعیت، پیشگیری ، روشنگری و آموزش حائز اهمیت بسیار است ما بار دیگر به فرهنگ نظارت نیاز داریم. در حوزه پیشگیری از مصرف تنباکو کارهای بسیاری صورت گرفته است. در حوزه پیشگری از مصرف الکلی باید هنوز کارهای بیشتری صورت گیرد. از این رو، ما امسال یک طرح عملیاتی ملی را آغاز خواهیم کرد».
برخی شهرها مایل نیستند صبر کنند تا چنین برنامههایی به جریان در آید. در ماربورگ از دسامبر سال ۲۰۰۷ میلادی نوشیدن الکل در بخشهایی از مرکز شهر در حد فاصل ساعت ۱۸ و ۷ صبح ممنوع است. در ماگدبورگ نیز وجود مکانی مرکزی برای الکل نوشان، یک تابو به شمار میرود. شهر فرایبورگ در روز اول ژانویه طرحی متشکل از ممنوعیت مصرف شبانه الکل را در منطقهای از شهر مانند مثلث برمودا یا میخانههای فراوان به اجرا گذاشت. اولریش برشت، سخنگوی پلیس میگوید: «اگر کسی را با الکل در دست دستگیر کنند، یا باید آن منطقه را ترک و یا مشروب را خالی کند». او میافزاید« به این ترتیب از میزان خشونتها به نحو بارزی کاسته شده است».
منبع : سایر منابع
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست