جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
این ده نفر
۱) سیدمحمد خاتمی
اصولگرایان از خاتمی می ترسند. این را می شود در حملاتی که این روزها رسانه ها و نماینده های اصولگرا به «آقا سید» می کنند دید و می شود حدس زد که این حملات تا شب انتخابات ریاست جمهوری ادامه یابد، حتی اگر سیدمحمد خاتمی گفته باشد از فعالیت های سیاسی بازنشسته شده است. آخرین حمله را اما مثل همیشه روزنامه کیهان شروع کرد. این روزنامه در ستون خبر ویژه اش نوشت؛ «سخنان اخیر سیدمحمد خاتمی در خصوص مساله صدور انقلاب که روز جمعه در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) ایراد شد، رسانه های بیگانه و به خصوص رادیو فردا - رسانه وابسته به سازمان سیا - را به وجد آورد.» و در ادامه این حرکت ۷۷ نماینده اصولگرای مجلس در تذکری آیین نامه یی خطاب به محسنی اژه یی وزیر اطلاعات اعلام کردند که «خواستار رسیدگی عاجل به سخنان بی مبنا و خلاف امنیت ملی و مضر به وجهه نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی از سوی یکی از مسوولان سابق کشور هستند». اما مگر خاتمی چه گفته بود که اصولگرایان را اینچنین به واکنش واداشت؟ او گفته بود؛ «امام چه می خواست و منظورش از صدور انقلاب چه بود؟ اینکه ما اسلحه بگیریم و در دیگر کشورها انفجار درست کنیم و گروه هایی درست کنیم که در دیگر کشورها خرابکاری کنند؟ امام به شدت با این رفتارها مخالف بود و برخورد می کرد. منظور امام این بود که ما اینجا الگو بسازیم، یعنی انسان ببیند که در این جامعه اقتصاد و علم و حرمت انسان ها خوب است و مسیر جامعه رفع فاصله طبقاتی و ایجاد رفاه نسبی و بهبود اوضاع و احوال در همه مسائل است و این مهم ترین راه صدور انقلاب بود.» از قدیم گفته اند شنونده باید عاقل باشد، اما سیدمحمد خاتمی و اطرافیانش باید خودشان را آماده کنند. این حملات و تخریب ها ادامه خواهد یافت و هدفش منصرف کردن خاتمی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری است. مثل اینکه خود اصولگرایان بهتر از هر کسی از میزان محبوبیت دولت نهم و رئیس آن محمود احمدی نژاد باخبرند که دارند تلاش می کنند خاتمی به انتخابات نیاید.
۲) مجید انصاری
خیلی ها معتقدند اگر برخی از اتفاقات در جریان رای گیری انتخابات مجلس هشتم نمی افتاد، اینک مجید انصاری رئیس فراکسیون اصلاح طلبان در مجلس هشتم بود، اما آنهایی که هدفشان این بود اصلاح طلبان در مجلس رئیس فراکسیون نداشته باشند، با استفاده از راه های مختلف مانع از آن شدند که یار امام به مجلس راه یابد. اینک اما مجید انصاری برای دفاع از یک مرجع عالیقدر و یکی از شاگردان امام خمینی به رویارویی با تندروی های جناح حاکم و عنصر مطبوعاتی اش حسین شریعتمداری برخاسته است. او چند روز قبل در گفت وگو با خبرنگار سایت آفتاب درباره توهین مدیرمسوول روزنامه کیهان به آیت الله صانعی گفت؛ «امام معصوم می فرماید؛ خدا رحمت کند کسی را که قدر و اندازه خود را می شناسد. متاسفانه جناب آقای شریعتمداری نه حریم و حدود افراد، شخصیت ها و نهادها را می شناسد و نه حدود تخصصی، سیاسی و نزاکتی را رعایت می کنند. اگر دیدگاه های آیت الله صانعی نیاز به نقد داشته باشد در صلاحیت حوزه علمیه و علماست نه یک عنصر مطبوعاتی که آن هم با ادبیاتی غیرمودبانه و با برچسب زدن اقدام به اظهارنظر کرده است.» انصاری در ادامه تاکید کرد؛ «آقای شریعتمداری باید از آنچه بر قلم آورده استغفار کند. نوع برخورد ایشان با اظهارنظر فقهی یک فقیه مسلم، همان روشی را به یاد می آورد که برخی گروه های تندرو قبل و پس از انقلاب مانند گروهک فرقان داشتند و افراط گرایی آنها به جایی رسید که به خود حق دادند شخصیتی مانند استاد مرتضی مطهری را به شهادت برسانند.» انصاری سپس با اشاره به اینکه روزنامه کیهان از پول بیت المال اداره می شود، گفت شریعتمداری باید از آیت الله صانعی عذرخواهی کند.
۳) غلامعلی حدادعادل
حتماً یادتان هست چند وقت پیش رئیس مجلس چگونه مقابل رئیس جمهور ایستاد. خیلی ها آن روز که صحبت های حدادعادل را شنیدند و چند روز بعد که نامه حدادعادل را به رئیس جمهور خواندند، گفتند رئیس مجلس هفتم با محافظه کاری هایش در مقابل دولت نهم اعتماد نمایندگان را از دست داده و حالا که نوبت به انتخاب رئیس مجلس هشتم رسیده می خواهد با موضع گیری مقابل احمدی نژاد اعتماد نمایندگان را دوباره جلب کند، غافل از آنکه علی لاریجانی وارد عرصه رقابت شده و خودش را به عنوان رئیس مجلس هشتم مطرح کرده است. حمایت سایت رجا غسایت حامیان محمود احمدی نژادف از علی لاریجانی نشانگر وضعیت بد حدادعادل در مجلس است. آگاهان اما می گویند حدادعادل در صورتی که حمایت لازم را برای ریاست مجلس نداشته باشد، اصلاً برای ریاست نامزد نمی شود و در عوض خودش را آماده می کند که سال آینده برای انتخابات ریاست جمهوری به میدان بیاید. شنیده می شود غلامعلی حدادعادل گزینه مورد حمایت جمعیت ایثارگران برای مقابله با محمود احمدی نژاد است.
۴) بوریس جانسون
بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات شوراهای شهری در انگلستان که به شکست حزب حاکم کارگر منجر شد، رسانه های بریتانیا نوشتند؛ «برای دولت تکان دهنده ترین ضربه در این شکست انتخاباتی، پیروزی بوریس جانسون نامزد حزب اقلیت محافظه کار بر کن لیوینگستون شهردار لندن بود.» اما چرا؟ می گویند شهردار لندن قدرت اجرایی وسیعی دارد و بودجه یی بیش از ۲۲ میلیارد پوند (۴۰ میلیارد دلار) در اختیارش است. جانسون پیش از این روزنامه نویس بوده و در دوره یی سردبیری یکی از معتبرترین نشریات محافظه کار را بر عهده داشته است. او پس از اشاراتی نسنجیده و توهین آمیز نسبت به رنگین پوستان و برملا شدن جنبه هایی از زندگی خصوصی اش، کار مطبوعاتی را ترک کرده و در اولین فرصت نامزد نمایندگی مجلس عوام شده و برنده شده است. او سپس برای شهرداری لندن نامزد و موفق شد در انتخابات اول ماه مه رقیب کارگری اش را شکست دهد و شهردار لندن شود. او حالا باید لندن را برای میزبانی المپیک ۲۰۱۲ آماده کند. میزبانی که با تلاش های تونی بلر نخست وزیر سابق انگلستان از حزب کارگر به دست آمده، می تواند جانسون و محافظه کاران را تا آنجا بالا ببرد که دولت را هم از کارگری ها بگیرند.
۵) محمدباقر قالیباف
حتماً می دانید محمدباقر قالیباف گاه از رقابت با محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده سخن گفته است. اما جالب است اگر بدانید رئیس جامعه جراحان هفته گذشته در جریان سی و دومین کنگره جراحان ایران، هنگام دعوت از شهردار تهران برای سخنرانی او را رئیس جمهور آینده ایران نامید، قالیباف هم که از این تعریف بدش نیامده بود در سخنانش به شهردار سابق تهران غرئیس جمهور کنونی ایرانف طعنه هایی زد و گفت؛ «ما به دنبال تولید و نه توزیع ثروت در تهران هستیم، امری که از دیدگاه اسلام و شرع نیز پسندیده است و ما معتقدیم توزیع ثروت، توزیع فقر است.» و سپس در انتقاد از سیاست های دولت ادامه داد؛ «امروز در تهران تهدیدهای جدی و اساسی داریم، یکی از این تهدیدها، فشار شدید روحی ناشی از کار سنگین است. کمتر کسی امروز در تهران است که روزی ۱۶ ساعت کار نکند. تفاوت قیمت زمین هم در جاهای مختلف به هفت برابر می رسد.» قالیباف در این نشست درباره اهمیت تولید ثروت حرف های جالبی زد، اما مهم تر از آن نتیجه یی بود که حاضران پس از شنیدن سخنرانی قالیباف گرفتند؛ او کم کم دارد برای انتخابات ریاست جمهوری آماده می شود.
۶) طهماسب مظاهری
«نرخ سود بانکی برای سال ۸۷ را در چند روز آینده اعلام خواهیم کرد.» این شاید بهترین پاسخی باشد که رئیس کل بانک مرکزی برای شانه خالی کردن از پاسخگویی در رابطه با نرخ سود بانکی سال ۸۷ در طول دو ماه گذشته انتخاب کرده است. مظاهری در روزهای پایانی سال گذشته این وعده را داده بود که نرخ سود بانکی سال ۸۷ را تا پانزدهم اسفندماه اعلام خواهد کرد. رئیس کل بانک مرکزی در حالی وعده داده بود پانزدهم اسفندماه نرخ سود بانکی سال ۸۷ را اعلام خواهد کرد که نه تنها این وعده مظاهری در روز مقرر اعلام نشد بلکه پس از آن نیز چندین بار این وعده را داد که نرخ سود بانکی طی روزهای آینده اعلام خواهد شد. پس از اینکه در سال جدید بانک مرکزی بسته سیاستی- نظارتی خود را در سال ۸۷ اعلام کرد بسیاری انتظار داشتند نرخ سود بانکی نیز در بسته بانک مرکزی تعیین شده باشد، اما در بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی نیز هیچ گونه اشاره یی به نرخ سود بانکی برای سال ۸۷ نشده بود تا این شایعه به وجود آید که نرخ سود بانکی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. این شایعه در حالی از سوی مقام های آگاه مطرح می شد که بلافاصله طهماسب مظاهری بار دیگر این وعده را داد که نرخ سود بانکی طی روزهای آینده اعلام خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی هفته گذشته و در حاشیه جلسه هیات دولت هنگامی که برای چندمین بار در طول دو ماه گذشته با پرسش خبرنگاران در رابطه با تعیین نرخ سود بانکی سال ۸۷ مواجه شد به صراحت گفت تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه نرخ سود بانکی اعلام خواهد شد. طهماسب مظاهری به وعده خود برای چندمین بار جامه عمل نپوشانید تا این بار مقام آگاه در خدمت بانک مرکزی باشد و شایعاتی مطرح شود مبنی بر اینکه نرخ سود بانکی برای سال ۸۷ ، ۱۲ درصد تعیین شده است. این مقام آگاه در گفت وگو با یک سایت خبری نزدیک به دولت در حالی نرخ سود بانکی برای سال ۸۷ را ۱۲ درصد عنوان کرد که این بار رئیس کل بانک مرکزی مقام آگاه را شایعه ندانسته است.
۷) شهرام گیل آبادی
برکناری شهرام گیل آبادی از مدیریت رادیو جوان و تبعید او به اداره کل نمایش رادیو، بار دیگر نشان داد حتی رئیس سازمان صدا و سیما مجبور به کوتاه آمدن در برابر فشارهای سیاسی دولت نهم برای حذف منتقدانش از تریبون های تاثیرگذار است. گیل آبادی که بنابر نوآوری هایش در عرصه مدیریت، رسانه رادیو را بار دیگر به یکی از رسانه های پرمخاطب و تاثیرگذار تبدیل کرده بود، در حالی به مدیریت یکی از غیرموثر ترین اداره های رادیو منصوب شد که عزت الله ضرغامی دو روز بعد از ابلاغ حکم برکناری اش از رادیو جوان از او به عنوان یکی از مدیران موفق رسانه ملی یاد کرد. برکناری گیل آبادی از مدیریت رادیو جوان و انتصاب فرزند عفت شریعتی نماینده مجلس شورای اسلامی، در حالی که موجی از دلزدگی در میان برنامه سازان خلاق در رسانه ملی را به دنبال داشت، شادی سایت های حامی دولت را در پی داشت. یکی از این سایت ها ضمن ابراز خرسندی از این اقدام، شایعه تغییر معاون صدا را نیز منتشر کرد و از پورمحمدی مدیر فعلی شبکه سه و پورحسین مدیر فعلی شبکه چهار به عنوان جانشینان احتمالی یاد کرد. برکناری گیل آبادی را برخی کوتاه آمدن ضرغامی در برابر فشارهای وارده بر سازمان صدا و سیما از طریق نزدیکان دولت به عنوان سرفصل جدیدی از تغییرات و کوتاه آمدن ها در رسانه ملی می دانند.
۸) اوو مورالس
اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی قاطع تر از آن است که زیر بار حرف مردم استان ثروتمند سانتاکروز برود. مهم نیست سانتاکروزی ها چه می خواهند و چه می گویند، مهم آن است که خوان اوو مورالس آیما رای «آری» مردم به خودمختاری این استان از حکومت مرکزی را به رسمیت نمی شناسد و همه پرسی را غیرقانونی می داند. نتیجه این اختلافات ۲۰ مجروح است که حاصل منازعه طرفداران خودمختاری سانتاکروز و هواداران اوو است. مورالس سال ۲۰۰۲ در انتخابات ریاست جمهوری در رتبه دوم قرار گرفت که برای احزاب سنتی شکست ناراحت کننده یی بود. این مساله باعث شد مخالفان در عرصه فعال شوند و پیروزی شان را جشن بگیرند. وی شکستش را به کارشکنی ایالات متحده علیه وی نسبت داد و به همتای خود مانوئل روچا گفت؛ «باید کمک کرد وجدان مردم بیدار شود.» مورالس سرانجام در انتخابات ۲۰۰۵ ریاست جمهوری بعد از گذشت چندین بحران مربوط به صنایع نفت و گاز، علاوه بر تمامی شکست های مربوط به سیاست های حرفه یی، روی کار آمد. او یکی از دوستان صمیمی محمود احمدی نژاد در عرصه سیاست خارجی است.
۹) محسن پرویز
«محسن پرویز» به عنوان معاون فرهنگی وزیر و مدیر بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نامی است که این روزها بیش از هر نام دیگری بر سر زبان ها است. این بیش از هر چیز به دلیل اتفاق هایی است که اخیراً در زمینه نشر کتاب افتاده. اتفاق هایی که ادامه تشدید شده اتفاق های دو سه سال اخیر در این زمینه و به خصوص در زمینه نشر ادبیات داستانی هستند که مدیریت آن هم با «محسن پرویز» است. امسال همزمان با نرسیدن بسیاری از کتاب ها به دلیل مجوز نگرفتن از طرف وزارت ارشاد به نمایشگاه برخوردهایی از این دست در سطح و شکل دیگری نیز رخ داده است چنان که مثلاً می شنویم کتاب هایی از غرفه های نمایشگاه کتاب جمع آوری شده اند. «محسن پرویز» به صراحت اعلام کرده است جمع آوری کتاب از نمایشگاه نه به دستور هیچ نهاد دیگر از جمله حراست نمایشگاه و“ که به دستور شخص او به عنوان مدیر بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران انجام شده است. هرچند «پرویز» دلایل صدور چنین دستوری را به همین صراحت اعلام نکرده است و در پاسخ به برخی انتقادها بیشتر به تلاش برای ارائه امکانات هرچه بیشتر در نمایشگاه کتاب امسال اشاره کرده و در ذکر دلایل جمع آوری کتاب از غرفه ها، با تعمیم چنین اقداماتی به نمایشگاه های کشورهای دیگر از آن به عنوان اقدامی طبیعی و معمول در تمام دنیا یاد کرده است.
۱۰) حسنی مبارک
حسنی مبارک حتی فکرش را هم نمی کرد روز تولدش، یکی از گسترده ترین اعتراضات مردم مصر علیه دولت باشد. مردم مصر روز یکشنبه به مناسبت هشتادمین سال تولد رئیس جمهور مادام العمرشان لباس سیاه پوشیدند، در خانه ماندند و بر سردر خانه های خویش پرچم های سیاه برافراشتند.
البته دولت حسنی مبارک پیش از این اعتصاب به مردم وعده داد سی درصد به حقوق کارگران و کارکنان می افزاید، اما مردم مصر به دعوت جنبش الکفایه، اخوان المسلمین و سایر گروه های مخالف تصمیم گرفتند در اعتراض به گرانی، به خرید نروند و از مترو استفاده نکنند. در پی این اتفاق ناظران برخی از شهرهای مصر را به شهر اشباح شبیه دانستند و نوشتند با اینکه دولت با تمام توان به مقابله با اعتصاب کنندگان رفت و سایت های اینترنتی را فیلتر و روزنامه های مخالف را توقیف کرد اما در این راه توفیق چندانی نداشت. مثل اینکه حسنی مبارک هم به سقوط نزدیک می شود.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست