چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
مدرک تحصیلی؛ رئیس سابق و معاون فعلی
از نخستین ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴، مسئولان دولت نهم با اعتماد به نفس مثال زدنی، از کاهش مشکلات مردم و افزایش موفقیتهای خود سخن گفته اند.
هرگاه هم که انتقادی از دولت مطرح شده است معمولاً منتقدان به جای دریافت پاسخ، با برخی اتهام افکنی ها مواجه شده اند تا مشخص شود هر کس میخواهد از دولت انتقاد جدی داشته باشد بایستی خود را برای قرار گرفتن در لیست »رانت خواران طرد شده از قدرت« آماده کند. رسانه های حکومتی هم انصافاً در تقویت اعتماد به نفس مسئولان دولتی، نقش غیر قابل انکاری داشتهاند. نکته جالبی که در این میان وجود دارد آن است که تکرار ادعاها در خصوص موفقیت های دولت و کاهش مشکلات مردم، کم کم دست اندرکاران برخی رسانه ها را دچار توهم کرده اسـت. بـر اساس این توهم، »کشور و مردم از هرگونه گرفتاری و کمبود، رهایی یافته و اکنون باید علیه رقبا دست به افشاگری زد«. در آخرین هنرنمایی، خبرگزاری رسـمـی دولـت ادعاهایی درخصوص قلابی بودن مدرک تحصیلی سیدمحمدخاتمی مطرح نمود و این ادعاها، بلافاصله برای تعدادی از سایتها و جراید حامی دولت، خوراک تبلیغاتی درست کرد. البته نگارنده نه سخنگوی خاتمی است و نه از اینکه یک رسانه، دست به افشاگری علیه سیاستمداران بزند احساس نگرانی میکند؛ به شرط آنکه اگر افشاگریهای متقابل نیز شروع شد مسئولان دولتی و گروههای مردمی حامی آنان، ابتدا پاسخ منطقی به افشاگریها بدهند و سپس »کنتور دروغشمار« خود را فعال نمایند!
از سه سال قبل تا زمانی که آمار ادعایی مسئولان دولتی در مورد دروغ پردازی علیه دولت، بر روی عدد چهل هزار توقف کرد، حداقل سه بار در آفتاب یزد به موضوع مدرک تحصیلی معاون اجرایی رئیس جمهور پرداخته شد که آخرین مورد آن، با افشاگریها درخصوص مدرک تحصیلی وزیر سابق کشور تقارن زمانی داشت. البته آنچه آفتاب یزد به آن پرداخت، نه مستند به اظهارات رقبای دولت بود و نه دست استکبار جهانی در آن مشاهده میشد بلکه یک خبر مندرج در روزنامه کیهان با احکام رسمی که دارای امضای احمدینژاد میباشد مقایسه و برهمین اساس سوالی مطرح شد که تاکنون بیپاسخ مانده است.
روزنامه کیهان در تاریخ سوم شهریورماه ۸۴، اظهارات علی سعیدلو را منتشر کرد که در بخشی از آن آمده بود: »دو درس از دوره دکترای نفت را که یکی از آنها روشهای ثانویه بازیافت نفت است با نمره الف گذراندم ... به دلیل رخداد انقلاب اسلامی به ایران برگشتم و تاکنون موفق نشدم به ادامه تحصیل بپردازم.« تنها هفده روز پس از این اظهار نظر شفاف، در شماره بیستم شهریور ماه۸۴ روزنامه اطلاعات، متن کامل حکم انتصاب علی سعیدلو به سمت معاون اجرایی رئیس جمهور منتشر شد. دراین حکم که امضای محمود احمدی نژاد در ذیل آن قرار داشت، سعیدلو با عنوان »جناب آقای دکتر علی سعیدلو« مورد خطاب قرار گرفته بود. پس از آن هم به مناسبتهای گوناگون، از سعیدلو با عنوان » دکتر« نام برده شد که آخرین مورد، حکمی بود که در تاریخ پنجم خردادماه ۸۷ با امضای احمدینژاد برای تعیین اعضای کار گروه تحول اقتصادی صادر شد و نام »دکتر سعیدلو« نیز در آن وجود داشت.
حقیقت آن است که پس از سرمقاله ۲۲ مردادماه (۱۶۳ روز پیش) که به همین موضوع اختصاص داشت ترجیح دادیم موضوع را پیگیری نکنیم. زیرا از یکسوبا آشکار شدن میزان پاسخگویی مسئولان مربوطه برای مخاطبان روزنامه،وظیفه خبررسانی آفتاب یزد محقق شد و از سوی دیگر، تصور میکردیم قاعدتا مسئولان دولتی به اشتباه خود پی بردهاند و نیازی به نبش قبر نیست. اما امروز که خبرگزاری دولت به دنبال نبش قبرهایی است که ظاهراً جسدی در آنها وجود ندارد شاید سکوت ما، عادلانه نباشد. به خصوص آنکه ظاهرا آقای سعید لو در مجامععالی مرتبط با خبرگزاری و روزنامه دولت، مسئولیت دارد. او میتواند از خبرگزاری دولت بخواهد که در ادامه افشاگریهای خود، به موضوع مدرک تحصیلی معاون اجرایی رئیس جمهور و احکام صادره به نام او- که در آن از عنوان دکترا استفاده شده است- نیز بپردازد. سعیدلو همچنین میتواند خبرگزاری دولتی را ملزم کند تا برای دو سوال زیر پاسخی بیابد:
۱) خاتمی مدرک تحصیلی خود را در سال ۷۶ و در هنگام کاندیداتوری برای ریاست جمهوری عرضه نموده است. آیا به نظر خبرگزاری رسمی دولت، مراجع بررسی کننده صـلاحیت - که هیچیک از آنها علاقه ای به خاتمی نداشتند- فریب مدرک قلابی او را خوردهاند؟
۲) در دورهای که مخالفان خاتمی در وزارت علوم حضور داشتند او در دانشگاههای مختلف تدریس می کرد. آیا متولیان آموزش عالی کشور هم متوجه نکته ای نشدند که برخی همکاران سابق »تیم افشاکننده نیمههای پنهان« در روزهای اخیر به آن پی بردهاند؟
پاسخ گویی به این دو سوال و نیز ارائه توضیح در خصوص تناقض میان آنچه که سعیدلو به آن اعتراف کرده با عناوینی که در احکام احمدی نژاد برای او آمده است، میزان صداقت »دولتی ترین رسانه کشور« را آشکار خواهد ساخت . شاید هم مشخص شود که نگرانیها از حضور جدی اصلاح طلبان در انتخابات، عده ای را به اقداماتی تشویق کرده است که مشابه آن در سال ۷۶ هم صورت گرفت اما » از قضا سِرکَنگبین صفرا فزود«.
منبع : روزنامه آفتاب یزد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست