دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

بامیه


آرد سفید  :  ۱۲۵ گرم
روغن  :  ۵ قاشق سوپخوری
تخم مرغ  :  ۳ عدد
شکر  :  ۲۰۰ گرم
گلاب  :  ۰.۵ فنجان
آب لیموترش  :  ۱ قاشق مربا خوری
آب  :  ۲ فنجان
آب و روغن را در ظرفی می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش بیاید آرد را یک‌مرتبه داخل آب که جوش آمده است می‌ریزیم و یکی دو بار آهسته به‌هم می‌زنیم تا آب کاملاً تبخیر و مایه سفت شود ظرف را از روی آتش برمی‌داریم و مایه که کمی سرد شد تخم مرغ‌ها را دانه دانه در مایه می‌شکنیم و مرتب به‌هم می‌زنیم تا خمیر کاملاً نرم و لطیف شود بعد در تابه مقداری روغن مایع از قبیل روغن کنجد می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم تا داغ شود و مایه را داخل قیف مخصوص می‌ریزیم و حرارت را ملایم می‌کنیم دهانه قیف را جمع می‌کنیم و از مایه به هر اندازه که بخواهیم با فشار دادن کیسه در روغن می‌ریزیم به‌طوری که سطح روغن پوشیده شود، گاهی بامیه‌ها را پشت و رو می‌کنیم تا دو طرف آن کمی برشته شود، بعد با کفگیر بامیه‌ها را از داخل روغن بیرون می‌آوریم و در صافی می‌ریزیم تا روغن زیادی آن گرفته شود، بعد بامیه‌های آماده شده را در شربت می‌ریزیم در صورتی‌که بخواهیم بامیه خرمائی رنگ شود یکی دو قاشق شکر در آب روغن بامیه می‌ریزیم و بعد از جوش آمدن آرد را اضافه می‌کنیم.
● طرز درست کردن شربت زولبیا و بامیه:
یک پیمانه آب و شکر و گلاب ذا مخلوط می‌کنیم و در ظرفی می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم تا جوش آید و کاملاً غلیظ شود بعد آبلیمو را می‌ریزیم، یکی دو جوش که زد از روی آتش برمی‌داریم و از صافی رد می‌کنیم. می‌توانید عسل و هل نیز برای افزودن طعم و بوی شربت به آن اضافه کنی .