یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا
سندرم خستگی مزمن
گاهی افرادی را می بینید كه دائما احساس خستگی ، دردهای منتشر بدن ،اختلال در تمركز حواس و فراموشی بیش از حد ، سردردهای دائمی و آزار دهنده ، سختی در بلند شدن از رختخواب و احساس ناتوانی صبحگاهی و...شكایت دارند.
این حالت را اصطلاحا سندرم خستگی مزمن می نامند و البته برای گذاشتن این تشخیص ، رد كردن بیماریهای دیگر بسیار اهمیت دارد .این بیماری نسبتا شایع بوده و از سال ۱۹۸۰ توسط پزشكان مورد توجه خاصی قرار گرفت.
بسیاری از مبتلایان ، خودشان از ابتلاء به این مشكل به عنوان سندرم خستگی مزمن بی خبرند و مرتبا به متخصصین مختلفی مثل پزشكان قلب ، و... مراجعه می كنند تا تحت درمان قرار گیرند.
از اصلیترین علائم این بیماری میتوان به احساس خستگی و ضعف ، و ناتوانی انجام فعالیتهای روز مره و معمولی حتی پوشیدن لباس ، یا خوردن غذا و...، تمایل به خوابیدن بیش از حد و... اشاره كرد.بحدی كه شغل ، تحصیل و سایر فعالیتهای شخص را تحت تاثیر قرار می دهد .
این بیماری می تواند چند ماه تا چند سال بطول انجامد. اغلب مبتلایان را خانمها خصوصا در سنین بین ۲۰-۴۰ سال تشكیل می دهند ، اما هر فردی با هر سنی در معرض ابتلاء به آن میباشد.
علل این بیماری كدامند ؟
علل این حالت هنوز بطور كامل شناسائی نشده اند امادر گیری سیستم های ایمنی و اعصاب را در ایجاد آن دخیل می دانند. زمینه های ژنتیكی ، بیماریهای زمینه ای ، شرایط محیطی ، استرسها و بسیاری از مسائل دیگر در ایجاد این مشكل مورد اتهامند. حتی برخی محققین ، ویروسهای خاصی را در ایجاد این بیماری مسؤل دانسته اند ! اما میتوان گفت كه هنوز هیچكدام از این نظرات به اثبات نرسیده اند !
علائم این بیماری از فردی تا فرد دیگر تفاوتهای فاحشی دارند، و از شدتهای مختلفی برخوردارند . از سال ۱۹۹۳ به بعد قرار شد تنها زمانی این تشخیص بر روی افراد گذاشته شود كه حد اقل بیش از ۶ ماه درگیری واضح وجود داشته باشد و سایر بیماریها و حالات مولد این علائم رد شده باشند.
نكته ی جالب اینكه برخی از این افراد حتی دچار تبهای خفیف ،تاری دید ، لرز ، تعریق شبانه ، اسهال ، و تغییرات اشتها نیز میشوند!
تشخیص این بیماری كار ساده ای نیست ، چرا كه وسیله یا آزمایش خاصی برای اینكار وجود ندارد بلكه باید با رد كردن بیماریهای متعدد دیگر مثلا در سیستم كلیه و مجاری ادرار ، قلب ، عفونتها ، افسردگی و سایر بیماریها ی روحی روانی ،مشكلاتی از قبیل سكته های مغزی ، كم خونیهای مختلف مثلا ناشی از كمبود آهن ، بیماریهای هورمونی مثل كم كاری تیروئید و ... ، به این بیماری مرموز و موذی فكر كنیم.
منبع : سایت دکتر ظهرابی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست