جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مروری بر مهمترین رویدادهای سینمایی سال ۸۷


مروری بر مهمترین رویدادهای سینمایی سال ۸۷
سال ۸۷ هم به پایان خود رسید و اکران فیلم های نوروزی این واقعیت را عینی تر می کند. امسال هم مثل همه سال های گذشته شاهد رویدادها و اتفاقات زیادی در حوزه سینمایی ایران بودیم، از موفقیت سینماگران ایرانی در آن سوی مرزها گرفته تا مرگ عزیزترین اهالی سینما و از کار کردن سینماگران بزرگ تا احداث سینماهای جدید.‎.‎.
در آخرین روزهای سال نگاهی گذرا داریم به مهمترین اتفاقات سینمایی سال.
● مرگ عزیزان
درگذشت داوود اسدی بازیگر سینما و تلویزیون در نخستین روزهای بهار ۸۷ جامعه هنری را متأثر کرد. از دست دادن خسرو شکیبایی (بازیگر سینما و تلویزیون)، احمد آقالو ، بازیگر سینما، تلویزیون، تئاتر و همچنین گوینده رادیو)، اسماعیل داورفر (بازیگر سینما و تلویزیون)، فرهاد خان محمدی (بازیگر سینما و تلویزیون)، رضا ارحام صدر (بازیگر و کمدین تئاتر و سینما)، جواد خدادادی (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون) و مهری مهرنیا (بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون) از اتفاقات تلخی بود که پشت سر گذاشتیم.
● سینماسازی
امسال دو مجموعه سینمایی بزرگ با نام های ملت (در پارک ملت) و زندگی (در منطقه صادقیه تهران) که هر یک پنج سالن را در برمی گیرند افتتاح شدند که محصول تلاش شهرداری بود. از آن مهمتر ۴۰ سینما در تهران و شهرستان ها مورد تجهیز و بازسازی قرار گرفت که حاصل تلاش سینما شهر وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. با این حساب تعداد سینماهای بازسازی شده در طول این سه سال به ۱۰۸ سینما رسید.
● آتش سوزی سینما جمهوری
صبح جمعه ۲۴ آبان ماه سینما جمهوری در آتش سوخت. این سینما که برای سینماروهای تهران خاطرات زیادی را یادآوری می کند. ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون خسارت دید. مالک این سینما علی مصفا است.
● فیلم های خوب
در جشنواره فیلم فجر که بیست و هفتمین دوره آن را پشت سرگذاشت فیلم های خوبی به نمایش درآمدند. فیلم «درباره الی» اثر درخشان اصغر فرهادی در آخرین روزها به این رقابت رسید و بدون شک یکی از بهترین فیلم های چند سال اخیر است. از سوی دیگر حدود ۱۰ فیلم متوسط و قابل اعتنا به روی پرده رفت که نسبت به سال گذشته اتفاق خوبی است؛ فیلم هایی همچون تردید (واروژ کریم مسیحی)، بی پولی (حمید نعمت الله)، بست (عبدالرضا کاهانی)، زادبوم (ابوالحسن داوودی) و.‎.‎.
● فروش میلیاردی
در سال ۸۷ مجموعاً ۴۶ فیلم در تهران و شهرستان ها روی پرده رفت که از این میان چارچنگولی (سعید سهیلی) پرفروش ترین فیلم تهران شد و از مرز یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان گذشت. همچنین فیلم «همیشه پای یک زن در میان است» از کمال تبریزی در شهرستان ها بالاترین فروش را داشت و رقمی معادل یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروخت. با این حساب فیلم تبریزی در تهران و شهرستان ها روی هم دو میلیارد و ۵۰ میلیون تومان فروش داشت. «چارچنگولی» هم یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون در ردیف بعدی قرار گرفت. دایره زنگی (پریسا بخت آور) با یک میلیارد و ۶۰ میلیون درتهران و ۷۵۰ میلیون در شهرستان ها، «زن ها فرشته اند» با ۸۱۵ میلیون در تهران و ۸۳۷ میلیون در شهرستان ها در ردیف های سوم و چهارم قرار گرفتند و «دعوت» ساخته ابراهیم حاتمی کیا هم با ۹۰۰ و ۷۰۰ میلیون در تهران و شهرستان ها در پله پنجم ایستاد. مجموع فروش این ۴۶ فیلم در تهران به ۱۱ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان رسید و فروش در شهرستان ها نیز ۹ میلیارد و ۸۰۹ میلیون تومان بود. فیلم «روزی که حسنی مرد شد» با ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در انتهای این جدول قرار دارد.

مهران ماندگار
منبع : روزنامه ایران