یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا


کجروی جوانان بسترها و مخاطرات (۲)


مهمترین مسئولیت خانواده توجه به امر پیشگیری و درمان به موقع عضو معتاد خانواده است. اصولاً ایجاد محیطی امن و شاد و دوست داشتنی در خانواده، تعلق فرزندان را به خانواده اش محكم نگه می دارد و آنان را به جست و جوی رفع نیازهایشان در محیط های ناسالم تشویق نمی كند. در اینجا چند روش پیشگیری را نیز برای خانواده های عزیز گوشزد می كنیم:
- از طبابت های غلط خانگی پرهیز كنید. عده ای این طرز فكر غلط را در خانواده های خود تقویت می كنند كه دود تریاك می تواند بسیاری از دردها از جمله گوش درد كودكان را درمان كند.
- معاشرت خود را با افراد و نزدیكانی كه تریاك یا سایر مواد مخدر مصرف می كنند قطع كنید و فرزندانتان را آگاه نمایید.
- كودك خود را از خانواده های معتاد جدا كنید و سرپرستی سالمی را برای او فراهم نمایید.
- از مهیمانی های نامناسب كودكان و جوانان كه آنان را به مصرف مواد تباهی كننده تحریك یا تشویق می كند جلوگیری نمایید.
- مدارس مراقبت های بیشتری از دانش آموزان داشته باشند و عناصر آلوده را زود شناسایی كنند و آگاهی و آموزش لازم را به دانش آموزان بدهند.
- اوقات فراغت كودكان و نوجوانان و جوانان خود را با برنامه های مفرح و آموزشی پر كنید.
- ارزش های اجتماعی، فرهنگی و ملی و مذهبی خود را با رفتارها و الگوهای عملی به فرزندان خود بیاموزید.
سیگار سرآغاز انحراف است
سیگار سرآغاز اعتیاد به مواد مخدر است. بیش از ۲۵ درصد معتادان به مواد مخدر در گذشته سیگاری بوده اند. تحقیقات علمی نشان داده است كه سیگار حاوی بیش از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی مضر و عامل بیش از ۵۰ نوع بیماری و ۲۰ نوع سرطان است.
اگر واقعاً مایل نیستید سیگار را ترك كنید، هرگز در محیط خانواده و در حضور كودكان سیگار نكشید، زیرا كودكان رفتار بزرگترها را الگوی خود قرار می دهند.
به خود هشدار دهید كه هر چه مدت اعتیاد به سیگار بیشتر باشد شانس موفقیت در ترك سیگار هم كمتر می شود.
پارتی های مخفی و ناسالم
مراقب باشید در كلوپ های شبانه و اجتماعاتی كه مخفیانه برگزار می شود جذب سرگرمی های ناسالم و لحظات لذت بخش و زودگذر آن نشوید. جوانان غالباً از خطراتی كه در كمین آنان نشسته است یا در دام نقشه هایی كه برای آن كشیده شده است غفلت دارند و زمانی به خود می آیند كه روی دیدار والدین خویش را ندارند. از معاشرت هایی كه شما را تشویق به انحراف از ارزش های اجتماعی می كند و در آینده باعث ندامت و شرمساری خود شما می گردد به شدت برحذر باشید و از شركت در چنین اجتماعاتی خودداری كنید.والدین خود را در جریان حضور خود در اجتماعات و جشن های دوستانه تان قرار دهید.
قرص های مخرب شادی بخش
اخیراً قرص های مرگبار شادی بخش بین برخی جوانان به خصوص قشرهای مرفه رواج یافته است و با مارك های مختلفی مانند مرسدس بنز، ریال، صلیب، میتسوبیشی و اكس مصرف می شود. مصرف كنندگان از عوارض خطرناك و شدید و مزمن این قرص ها آگاهی ندارند و در ظاهر جذب شادی مفرط و انرژی زیاد ناشی از آن می شوند و از روی كنجكاوی یا ماجراجویی در دام آن گرفتار می شوند. مصرف این قرص ها عوارض خطرناك و بسیار شدیدی به بار می آورد كه برخی از آنها به این شرح است:
- حملات ناگهانی جنون و اضطراب
- انقباض شدید فك و پارگی زبان در اثر فك زدن های طولانی
- فراموشی و آسیب به اعصاب مغزی
- سرگیجه و تشنج
- سركوب شدید خون سازی مغز استخوان
- مسمومیت كبدی و احتباس ادراری
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
-انسداد شریانها و قلب و در نهایت سكته قلبی
ارتباط دختر و پسر
ارتباط سالم، نشانه زندگی سالم است، كسانی كه شما را تشویق می كنند در ارتباط با جنس مخالف، شئونات خانواده و اصول فرهنگی جامعه خود را زیر پا بگذارید، منحرفین اجتماعی هستند و هدف اصلی آنان به دست آوردن همدستان بیشتری است تا در گردابی كه در آن غرق می شوند تنها نمانند. آنان خود را از همه چیز و به خصوص امید به آینده بریده اند و سرخورده در فكر تباهی خود و دیگران و یا به پندار غلط خود در فكر انتقام از جامعه هستند. جوانان عزیز! تسلیم اغواگری، دغل كاری و وعده های لذت بخش و ایده های گمراه كننده «امروز را باید خوش بود و فردا معلوم نیست چه می شود» نشوید. گاهی یك لغزش می تواند آینده شما را به سیاهی و تباهی بكشاند.
بسیاری از كسانی كه بهترین سالهای عمر خود را در زندان می گذرانند معترفند و نادم كه فریب خورده اند و دور از چشم خانواده، هدایت زندگی خود را به دست افراد ناشناس و ناباب سپرده اند. هشیار باشید و بدون شناخت با هر كسی دوستی برقرار نكنید. مطمئن ترین كسانی كه می توانند شما را هدایت كنند خانواده شما هستند. از آنان دوری نكنید و در هر موردی كه به آ ینده و سرنوشت زندگی شما مربوط می شود آنان را در جریان بگذارید.اولین زنگ خطر برای شما زمانی است كه اعمال خود را از چشم خانواده مخفی نگه دارید. هر گاه خطری شما را تهدید می كند بلافاصله والدین خود را مطلع كنید یا به مأموران نیروی انتظامی اطلاع دهید. به موقع عمل كنید تا به موقع زندگی شما سلامت خود را باز یابد.

محمدتقی معصومی
منبع : روزنامه کیهان