پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
سندرم داون (Down) و صوت درمانی
۷۵ % از كودكان مبتلا به سندرم داون ، دارای ضایعات شنوایی نیز هستند .این ضایعات عمدتاً بدلیل عفونت های مكرر گوش میانی و انباشتگی سرومن ( واكس گوش ) در مجرای شنوایی می باشد.عفونت های مزمن تكرار شونده در گوش میانی ، باعث ایجاد چسبندگی در گوش میانی شده و حركت استخوانچه های گوش كاهش یافته و در نتیجه ، افت شنوایی پیشرونده ایجاد خواهد شد.
این كودكان به شدت از محرومیت های حسی رنج می برند و برای رساندن آنها به حداكثر ظرفیت شناختی ، باید از برنامه های خاص پیش گیرنده و آموزشی استفاده نمود. تاخیر در رشد زبانی این كودكان ، باعث تاخیر در رشد گفتار آنهاخواهد شد. بنابراین ، یكی از مهمترین اقدامات در مورد این كودكان، رفع مشكلات شنوایی آنها است تا از این طریق به رشد زبانی آنها كمك نماییم .
از مهمترین مشنلات این كودكان ، مشكلات گفتاری / شنیدری آنها می باشد. آنها اغلب در كنترل سیستم گفتاری ، هماهنگی زبان ، لب ها ، فك و كام دچار مشكل هستند. این موانع گفتاری ، موجب شده تا این كودكان به كمك بیشتری درمورد شنوایی خود نیاز داشته باشند.
بنا بر نظریات دكتر Tomatis ، انسان فقط قادر به تولید اصواتی است كه قبلاً آنها را از طریق گوش شنیده باشد.
با استفاده از صوت درمانی ، گوش با شنیدن اصوات مختلف تمرین داده ی شود و ظرفیت شنوایی افزایش می یابد. ضمناً با استفاده از روش های مخصوص ، این كودكان اصوات با فركانس زیادی ( High tone ) را كه بدلیل ضایعه شنواییشان نمی شنیدند ، خواهند شنید.
اصوات صامت( Consonant ) مانند b, p, d, g, t جزو اصوات فركانس زیاد هستند و به طور حتم برای درك واضح گفتار ، كاملاً ضروری می باشند. قبل از اینكه كودك قادر به تولید این صداها باشد ، باید آنها را بشنود. بنا براین ، صوت درمانی موجب حفظ شنوایی در محدوده كاملی از فركانس ها شده و منطقه فركانسی وسیعتری برای ایجاد گفتار در كودك وجود خواهد داشت.
● چگونه از صوت درمانی استفاده كنیم ؟
والدین كودك باید مطمئن باشند كه گوش های كودكشان به طور منظم تحت معاینه قرار بگیرد و هرگونه انباشتگی سرومن و یا عفونت ، سریعاً درمان شود . در برخی از موارد ، تكرر این حالات با صوت درمانی كاهش یافته است. حركات و تمارینی كه بواسطه صوت درمانی در گوش ایجاد می شود ، موجب خروج خود بخود مایعات از گوش شده و از انسداد گوش جلوگیری می شود.
در ماهای اول صوت درمانی ، این كودكان باید هر روز و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به محركات صوت درمانی گوش دهند و در صورت تمایل كودك ، این زمان میتواند به ساعت های بیشتری نیز برسد.
انجام صوت درمانی در كودكان با سندرم داون ، موجب می گردد تا علاوه بر پیشرفت حس شنوایی ، دیگر زمینه های شناختی آنها مانند توجه به محیط اطراف و اشتیاق به یادگیری نیز بهبود یابد.
منبع : وبلاگ موسیقی درمانی، صوت درمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست