چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا


تولید محصولات ایرانی با مارک‌های خارجی


تولید محصولات ایرانی با مارک‌های خارجی
امروزه کار پوشاک با گذشته تفاوت زیادی کرده است و بیشتر از کیفیت یک جنس، رنگ و طرح جدید آن مطرح است و جوان‌ها به ویژه در لباس‌های اسپرت به این موضوع اهمیت زیادی می‌دهند. پارچه‌های ایرانی نسبت به انواع ترک، از تنوع کمتری برخوردارند، به همین دلیل پارچه‌های خارجی قیمت بیشتری را نسبت به تولیدات داخلی دارند. در این زمینه گفت‌وگوئی را با اصغر حاج حسینی، یکی از تولیدکنندگان با سابقه پوشاک انجام داده‌ایم:
● آیا مواد اولیه خارجی کیفیت بهتری نسبت به مواد اولیه ایرانی دارند؟
▪ همه آنها کیفیت خوبی ندارند. پارچه‌های ایرانی از مشابه پاکستانی و هندی بهتر است ولی اجناس ترک به دلیل تنوع رنگ و طرح ۳۰ تا ۴۰ درصد از پارچه‌های دیگر قیمت بیشتری دارند.
● آیا پارچه‌های خارجی با توجه به گران بودن، با صرفه هستند؟
▪ به دلیل رنگ‌های متنوع و طرح‌های جدید و مد روز جوان‌ها علاقه بیشتری نسبت به خرید، نشان می‌دهند. در گذشته بیشتر به کیفیت پوشاک اهمیت می‌دادند، اما امروزه طرح‌های جدید، طرفدار بیشتری دارند.
● محصولات تولیدی خودتان را از چه طریقی به بازار انتقال می‌دهید؟
▪ ما بیشتر با تک‌ فروشی‌ها در تهران و شهرستان‌ها کار می‌کنیم. و دو بنکدار با ۵ درصد تخفیف ویژه پخش، از ما خریداری می‌کنند. و در واقع مصرف‌کننده با ۵ درصد بیشتر از قیمت واقعی از ما خرید می‌کنند. و بر اساس سابقه زیاد در این زمینه از شهرهای دور مانند زابل نیز خریدارانی داریم.
● برای صادرات چه اقداماتی انجام داده‌اید؟
▪ ما دو مرتبه به دوبی صادرات داشتیم که به دلیل وجود اسکناس چینی متأسفانه یا جنس‌ها مرجوع شدند و یا هنوز خریداران به ما بدهکار مانده‌اند.
● چه مشکلاتی برای کار با بنکدار وجود دارد که شما ترجیح می‌دهید تا به‌طور مستقیم با مصرف‌کننده در ارتباط باشید؟
▪ اجناسی که بنکدار از ما تهیه می‌کند با مبلغ بیشتری به فروش می‌رساند. اما با فروش مستقیم اجناس، ارزان‌تر به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد. دلیل دیگر این‌که، خریداران جهت خرید بیشتری که از بنکدار می‌کنند، چک‌ها را با زمان بیشتری پرداخت می‌کنند و این موضوع سبب ایجاد مشکل بین ما و بنکدار می‌شود به همین علت کار با مصرف‌کننده بهتر است.
● تأثیر قوانین بیمه، مالیات و بهره بانکی را بر تولید چگونه می‌بینید؟
▪ یکی از مشکلاتی که اغلب همکاران ما با آن روبه‌رو هستند، عدم اطلاع از سلسله مراتب اداری است و بیمه از این مسئله استفاده زیادی می‌کند. به‌طور مثال به دلیل عدم گزارش به موقع در مورد ترک محل کار یک کارگر، متحمل جریمه‌های سنگین می‌شوند. که این موضوع تا به حال سبب تعطیلی تعدادی از کارگاه‌ها شده است. و برای استفاده از وام متأسفانه در بانک‌ها روابط، تأثیر زیادی دارد و اگر بانک وامی با بهره کم در اختیار تولید کنندگان قرار بدهد، خیلی در پیشبرد کار کمک می‌کند.
● کمبود نقدینگی را از چه منابعی تهیه می‌کنید؟
▪ به دلیل ضعیف شدن این صنف، تولید کنندگان که سرمایه بیشتری دارند و یا از بانک‌ها وام می‌گیرند، شرایط بهتری دارند. اما در صورت استفاده از پول بهره‌دار حتماً با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند.
● نقش تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در صنف شما به چه شکلی است؟
▪ تا آن‌جائی که قانون به آنها اختیار داده است برای حل مشکلات اقدام می‌کنند.
● آیا در تولید محصولاتتان از برنده‌های خارجی استفاده می‌کنید؟
▪ محصولات ما با مارک‌های شرکت تولید می‌شوند. مگر به‌صورت موردی و به درخواست مشتری از مارک‌های خارجی استفاده می‌کنیم.
● و سخن آخر؟
▪ از مسئولان درخواست می‌کنم تا قانون چک را به‌صورت اولیه بازگردانند، زیرا ترس از قانون باعث اجرای آن می‌شود.
منبع : ماهنامه نساجی امروز