دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
اپنهایمر
رابرت اپنهایمر در ۱۹۰۴ در نیویورک به دنیا آمد . در ابتدای جوانی با تهیه رساله ای در مورد انوار مغناطیسی ، استادانش را در اعجاب فرو برد . در دوازده سالگی جوان ترین عضو معدن شناسان نیویورک بود و جوان ترین عضو بعد از او شصت سال داشت . وی در دانشگاه معروف هاروارد ، دوره چهار ساله را ، سه ساله به پایان رساند .
در سال ۱۹۲۵ در حالیکه در کلیه دروس سرآمد دیگران بود فارغ التحصیل گردید و سپس به آرزویی که اکثر جوانان دارند ، یعنی تحصیل در کمبریج رسید . وی در حالیکه بیش از ۲۵ سال نداشت به مقام پروفسوری نائل گردید . در مارس ۱۹۴۲ سرپرستی تحقیقات وزارت جنگ امریکا را در « لس آنجلس » به عهده گرفت و از سال ۱۹۴۷ مدیر انجمن مطالعات و تحقیقات عالی پرینستون که بودجه هنگفتی داشت و مخصوصاً ایجاد تماس و اجتماع مغزهای متفکری چون اینشتاین ، بوهر و الیوت بود گردید . وی سازنده واقعی بمب اتمی است . در سال ۱۹۴۵ وقتی به او خبر رسید که اولین بمب اتمی آمریکا وحشیانه در هیروشیما منفجر شده است ، از فرط پریشانی بیمار شد . وی در این زمان گفت فیزیکدانان به منبعی دست یافته اند که مشحون از گناه و شر است و رهایی از آن غیر ممکن می نماید . مطالعات پیش از جنگ جهانی دوم او پیرامون اتم و تئوری « کوانتوم » راه را برای خرد کردن اتم باز کرد . در بحبوحه جنگ دوم وی در راس آزمایشگاه اتمی آمریکا شخصاً سه بمب اتمی اولیه را بوجود آورد . اپنهایمر پس از چندی در برابر کنگره آمریکا اظهار داشت که انرژی اتمی باید انقلابی در زمینه امور عمرانی بشر فراهم سازد نه آنکه دنیا را ویران سازد . متعاقب آن از موسسه تحقیقات اتمی آمریکا استعفا داد و برای تبلیغ نظریات صلح جویانه خویش رهسپار اروپا شد و در انجا از طرف لرد برتراند راسل ، اینشتاین و بوهر و کلیه علمای معروف طی اعلامیه هایی تایید شد . تنها اثر وی « فکر باز » نام دارد . او در فوریه سال ۱۹۶۷ درگذشت.
رابرت اپنهایمر در ۱۹۰۴ در نیویورک به دنیا آمد . در ابتدای جوانی با تهیه رساله ای در مورد انوار مغناطیسی ، استادانش را در اعجاب فرو برد . در دوازده سالگی جوان ترین عضو معدن شناسان نیویورک بود و جوان ترین عضو بعد از او شصت سال داشت . وی در دانشگاه معروف هاروارد ، دوره چهار ساله را ، سه ساله به پایان رساند . در سال ۱۹۲۵ در حالیکه در کلیه دروس سرآمد دیگران بود فارغ التحصیل گردید و سپس به آرزویی که اکثر جوانان دارند ، یعنی تحصیل در کمبریج رسید . وی در حالیکه بیش از ۲۵ سال نداشت به مقام پروفسوری نائل گردید . در مارس ۱۹۴۲ سرپرستی تحقیقات وزارت جنگ امریکا را در « لس آنجلس » به عهده گرفت و از سال ۱۹۴۷ مدیر انجمن مطالعات و تحقیقات عالی پرینستون که بودجه هنگفتی داشت و مخصوصاً ایجاد تماس و اجتماع مغزهای متفکری چون اینشتاین ، بوهر و الیوت بود گردید . وی سازنده واقعی بمب اتمی است . در سال ۱۹۴۵ وقتی به او خبر رسید که اولین بمب اتمی آمریکا وحشیانه در هیروشیما منفجر شده است ، از فرط پریشانی بیمار شد . وی در این زمان گفت فیزیکدانان به منبعی دست یافته اند که مشحون از گناه و شر است و رهایی از آن غیر ممکن می نماید . مطالعات پیش از جنگ جهانی دوم او پیرامون اتم و تئوری « کوانتوم » راه را برای خرد کردن اتم باز کرد . در بحبوحه جنگ دوم وی در راس آزمایشگاه اتمی آمریکا شخصاً سه بمب اتمی اولیه را بوجود آورد . اپنهایمر پس از چندی در برابر کنگره آمریکا اظهار داشت که انرژی اتمی باید انقلابی در زمینه امور عمرانی بشر فراهم سازد نه آنکه دنیا را ویران سازد . متعاقب آن از موسسه تحقیقات اتمی آمریکا استعفا داد و برای تبلیغ نظریات صلح جویانه خویش رهسپار اروپا شد و در انجا از طرف لرد برتراند راسل ، اینشتاین و بوهر و کلیه علمای معروف طی اعلامیه هایی تایید شد . تنها اثر وی « فکر باز » نام دارد . او در فوریه سال ۱۹۶۷ درگذشت.
منبع : مجیدلرن
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست