چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۳۰ دی ـ ۲۰ ژانویه ـ نگاهی به مسئله انتخابات و مداخله «یوشکا فیشر» و « دو ویلپن » در امور ایران ـ کشوری که روزی ابر قدرت بود!


در پی ملاقاتهای «خاویر سولانا» شخص اول دیپلماسی اتحادیه اروپا در طول سفر به تهران كه مداخله جویانه توصیف شده است، اخطار و انتقاد تند و خارج از عرف دیپلماتیك «دو ویلپن» وزیر امور خارجه فرانسه و اعلامیه های اتحادیه اروپا ؛ نوبت به « یوشكا فیشر » وزیر امورخارجه آلمان رسید. روزنامه های آلمان ۱۸ ژانویه ۲۰۰۴ به نقل از فیشر نوشتند كه اگر « اصلاح طلبان ! » از نامزدی در انتخابات آتی محروم بمانند ، این عمل بر روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی اثر سوء خواهد گذارد!.
برخی محافل ایرانی این خروش اروپاییان را كه یادآور دوران استعمار و سلطه آنان بر جهان و نشانه بازگشت به آن دوره و در نگرانی از ازدست دادن منافع اقتصادیشان در ایران می بینند. از این خروش و بیتابی چنین برآید كه كمك هایی از « اصلاح طلبان» دیده و وعده هایی شنیده اند. انتخابات هر كشور به آحاد مردم آن مربوط است و اگر اقدامی نمی كنند؛ یا به رشد كافی نرسیده اند و یا نمی خواهند. قاطبه مردم ایران نمی داند كه « اصلاح طلبان ! » چه می گویند و چه برنامه ای جز پاییدن منافع خود دارند.
اگر ریگی به كفش « فیشر » نیست چرا اعتراض به قوانین و ضوابطی نمی كند كه به موجب آنها بسیاری از ایرانیان «از اصل» از نامزد شدن در انتخابات محروم شده اند و همین رد صلاحیت شدگان در طول وكالت خود درصدد اصلاح آن قوانین بر نیامدند.
تحصن و روزه گیری به خاطر جلوگیری از لغو آن قوانین تاریخساز بود و خریدار داشت، نه برای حفظ منافع شخصی. همه می دانند كه اروپاییان «اتحادیه» ساختند تا به وضعیت زمان پیش از جنگ جهانی دوم و دوران تعدی و ظلم نسبت به ملل ضعیف از طریق خرید برخی مقامات آنان باز گردند. مردم ایران ریشه و تبار این ۸۳ نفررا كه در ظاهر رد صلاحیت شده اند می دانند كه ساكت نشسته و شاید هم قلبا از این عمل خرسند شده اند. اگر چنین نبود، به حمایت از آنان خیابانها را پر كرده بودند . چند روزنامه و شماری كه از آنان حمایت كرده اند از خود ایشان هستند . « فیشر » باید بداند كه در جمهوری اسلامی جز به « خودی » به كسی پروانه انتشار روزنامه نداده اند، پس همه اینان « خودی » هستند.
عقل سلیم به « فیشر » و یا وزیر امورخارجه دولت فرانسه ـ كشوراستعمارگر سابق ـ باید حكم كند : وقتی كه برادر رئیس جمهور ، داماد خانواده آیت الله خمینی كه فرزند یك روحانی دیگر هم هست رد صلاحیت می شود ، قضیه آنقدرها هم جدی نیست. باید بدانند كه وقتی دبیر شورای امنیت ملی عملا وظایف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی را انجام می دهد ، خبرهایی وجود دارد. وزیر امور خارجه فرانسه باید بداند كه ایرانیان تقسیم وطن خود را با دلالی این كشور میان انگلستان و روسیه ، اغفال ایران توسط ناپلئون كه با روسیه درآویزد و بعد خود را كنار كشیدن و ایران را تنها گذاشتن و شكست نظامی و از دست دادن سرزمین هایش و نیز بازی های ژیسكار دستن و ... را فراموش نكرده اند و روزی فرانسه باید پاسخگو باشد.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز