شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا


«کیف قاپ»ها را وسوسه نکنید


«کیف قاپ»ها را وسوسه نکنید
● هشدارهایی برای مقابله با سارقان سواره
زن جوان چشمانش را به ویترین مغازه ای دوخته بود، توجهی به اطرافش نداشت، كالای مورد نظر را پیدا كرده بود، از دور صدای حركت سریع موتورسیكلتی به گوشش رسید، اما اهمیتی نداد، مثل بقیه موتورها بود...
به سمت در مغازه چرخید كه وارد شود، صدای موتورسیكلت نزدیكتر شد، در حال ورود بود كه ناگهان دستی به سمتش دراز شد و در یك چشم برهم زدن كیفش را قاپید و سپس با سرعت به مسیرش ادامه داد. بعدها در یكی از روزنامه ها خواند كه سارقی به یكصد فقره كیف قاپی اعتراف كرده است.
«كیف قاپی» در زمره جرایم با سابقه و قدیمی قرار می گیرد كه سالهاست نه تنها در جامعه ما، بلكه در تمامی نقاط جهان رخ می دهد.
روشی ساده كه در آن خلافكار با ایستادن در مراكز پرازدحام، سوژه ها را انتخاب كرده و سپس با زیر نظر قرار دادنشان در فرصتی مناسب با استفاده از شلوغی مكان، نقشه سرقت را عملی می كند.
در این گونه سرقتها اغلب كیف دستی، كیف پول و یا به طور كلی هر آنچه كه از دست قربانیان آویزان است، پس از وسوسه كردن متهم ربوده می شود.
نگاهی به جرایم وقوعی در این زمینه، به وضوح بیانگر آن است كه زنان با فراوانی بیشتری نسبت به مردان، طعمه این سارقان می شوند.
توجه به این مسأله حایز اهمیت است كه این نوع جرایم معمولاً یا در مناطق پرجمعیت و یا خالی از جمعیت رخ می دهد، چرا كه كیف قاپ به راحتی می تواند پس از عملی كردن نقشه خود، از محل فرار كند و از سوی دیگر موتورسیكلتهای پرشتاب به ویژه از نوع پولسار به عنوان عمده وسیله نقلیه ای است كه برای ترك سریع صحنه جرم مورد استفاده قرار می گیرد، به طوری كه یا خود متهمان سوار بر موتورسیكلت بوده و مرتكب كیف قاپی می شوند و یا اینكه پس از سرقت، با همدست موتورسوار خود از محل متواری می شوند.
بر این اساس، وقوع روزانه دهها فقره كیف قاپی تنها در شهر تهران بر ضرورت هوشیاری شهروندان و فراهم نكردن بستر وقوع سرقت تأكید دارد.
سرهنگ سلطانی، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تهران درخصوص ارایه هشدارهای لازم، خطاب به شهروندان می گوید: توجه داشته باشید به هنگام حمل وجوه نقد به صورت پیاده از پیاده رو استفاده كرده و اموالتان از قبیل موبایل، گردنبند و وجه نقد را در معرض دید عمومی قرار ندهید و در این میان چنانچه قصد حمل این اشیا را داشتید حتماً از پوشش مناسب استفاده كنید.
وی با بیان اینكه هنگام استفاده از تلفن باجه های همگانی، كیفتان را نزدیك خود قرار داده یا در دستی كه آزاد است، نگه دارید، می افزاید: از نگهداشتن وسایل خود با امنیت كامل و محكم اطمینان حاصل كنید.
سرهنگ سلطانی خاطرنشان می كند: به هنگام حمل و نقل وجوه نقد با خودرو، در های خودرو را قفل كنید. همچنین حین تردد، بند كیفتان را دور گردن و یا مچ دست نیندازید، چرا كه ممكن است در پی قاپیدن به عنف، به شما آسیب وارد شود.
به گفته معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تهران، در صورتی كه كیفتان قاپیده شد، آن را رها كنید تا مورد حمله قرار نگرفته یا به دنبال كیف كشیده نشوید و این در حالی است كه هنگام خرید از فروشگاه، كیف خود را داخل بانك یا روی پیشخوان رها نكنید هنگام رفتن به رستوران نیز كیفتان را به پشت صندلی آویزان نكنید.
وی با بیان اینكه هیچگاه از افراد ناشناس كه اعتبار كافی ندارند، چك، چكهای مسافرتی، چك تضمینی و چكهای بانكی قبول نكنید، تأكید می كند: بررسی پرونده های تشكیل شده در پلیس آگاهی ثابت كرده كه در این موارد احتمال سرقتی یا جعلی بودن چكها وجود دارد.
سرهنگ سلطانی در ادامه می گوید: از گذاشتن تمامی اسناد، اوراق بهادار، دسته چك و اشیای گرانبها در كیفتان به خصوص در مواقع غیرضروری خودداری كنید، در این حال زمانی كه قصد حمل این اشیا را داشتید، حتماً از دوستان و اقوام مورد اطمینان خود كمك بگیرید و اگر قصد معامله ای دارید، موضوع را با افراد غیرمطمئن مطرح نكنید.
وی با تأكید بر اینكه هرگز كیف دستی خود را هنگام بازدید از خودرو بر روی زمین قرار ندهید، عنوان می كند: همچنین از حمل پول داخل نایلكس و یا كیسه خودداری كنید، چرا كه بستر مناسبی را برای سرقت آن ایجاد خواهید كرد.
به گفته معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی تهران بزرگ، چنانچه هنگام خروج از بانكها، پول یا چك مسافرتی زیادی دریافت كرده اید، مراقب اطراف خود به ویژه موتورسواران كمین كرده در محوطه خارجی بانكها باشید.
سرهنگ سلطانی همچنین تأكید می كند: از گذاشتن كیف حاوی اسناد، مدارك، وجوه نقد و یا هر نوع مال با ارزش روی صندلی عقب خودرو یا حتی صندلی جلو آن خودداری كنید، از سویی دیگر، زمانی كه قصد ترك خودرو خود را دارید، كیف و اموال گران قیمت خود را در حضور دیگران داخل صندوق عقب نگذارید.
منبع : روزنامه قدس