یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا

غـزه و آغـازی به نام فـرهنگ مقـاومت


غـزه و آغـازی به نام فـرهنگ مقـاومت
هدف اسرائیل از این حملات گسترده، آنگونه که از ادبیات مسئولان دولتی آن بر می آید، نابودی کامل قدرت مردمی، ضداشغالگری و اسلام خواه حماس در غزه است. رژیم اشغالگر صهیونیستی برای رسیدن به این هدف تمهیدات زیادی را دیده بود:
۱) محاصره بیش از دو ساله باریکه غزه و تشدید آن در شش ماهه اخیر و به ویژه در چهل روز آخر منتهی به جنگ.
۲) حملات تقریباً مستمر اما در ابعاد بسیار کوچک به مردم غزه در طول این دو سال.
۳) غائله جریان خائن محمد دحلان که منتسب به جریان فتح بود که البته با دقت نظر و حرکت به موقع حماس این غائله به نفع مردم غزه به پایان رسید.
۴) شناسایی و حذف جریان خائن به قیام مردم فلسطین و محصوران غزه که ناچار به فرار از غزه و پناه بردن به اسرائیل شدند یعنی غائله خاندان حلس.
۵) اعلام انحلال دولت قانونی و مردمی حماس توسط محمود عباس و تشکیل غیرقانونی دولت سلام فیاض با هدف ایجاد و دامن زدن به اختلافات فلسطین.
۶) افزایش فشار به ساکنان کرانه باختری رود اردن از طریق شناسایی و دستگیری و یا ترور اشخاص با نفوذ و طرفدار حماس و یا مخالف محمود عباس به وسیله نیروهای اسرائیلی و نیروهای آموزش دیده اردنی ( درقالب لشکر بدر و طرح ژنرال دایتون آمریکایی) و نیروهای امنیتی سلطه فلسطینی، با هدف حذف یا تضعیف فضای حمایتی از حماس در هنگام اجرای پروژه حمله گسترده به غزه، در این منطقه.
۷) جلب همراهی و همکاری برخی دولت های عربی تأثیرگذار در تحولات منطقه برای تسلیم نمودن حماس در برابر خواسته های نامشروع اسرائیل.
۸) تعریف و ایجاد جبهه ضد مقاومت فلسطینی دولت های منطقه با حضور محوری اسرائیل، عربستان، مصر و اردن از نتایج کنفرانس آناپولیس آمریکا و تقویت این جبهه در کنفرانس ادیان نیویورک.
۹) تلاش دوساله غرب و عرب برای محدود کردن قدرت مردمی حزب ا... لبنان، در تحولات داخلی لبنان و جلوگیری از نقش آفرینی آن در صحنه مبارزات ضداسرائیلی.
۱۰) افزایش فشار به تنها دولت عربی حامی جریان مقاومت با هدف کاهش قدرت بازیگری آن در صحنه حمایت از فلسطینیان و منحرف کردن وی با طرح گفتگوهای صلح اسرائیل و سوریه و امکان بازگرداندن بلندیهای جولان به سوریه.
۱۱) تجهیز ارتش صهیونیستی با پیشرفته ترین سلاح ها برای تخریب گسترده و کشتار دسته جمعی مردم فلسطین.
۱۲) در نهایت همانگونه که خانم لیونی، وزیر خارجه اسرائیل گفته است؛ اطلاع و هماهنگی با ۱۴۰ دولت جهان و مجامع بین المللی برای ایجاد فضای سکوت رسانه ای درباره حملات گسترده اسرائیل به غزه و عمق فجایع و نیز جلوگیری از اعتراضات مردمی در این کشورها تا زمانی که اسرائیل به اهداف خود در این تهاجم دست پیدا کند. به واقع جلوگیری از تکرار سناریوی حمایت بین المللی از حزب ا... لبنان در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶.
آنچه که از روند تحولات مشاهده می شود همه این تمهیدات ظاهراً بیهوده بود و این رژیم نتایجی که از این تمهیدات و تهاجم گرفته است:
۱) ورشکستگی بیش از پیش در صحنه افکار عمومی منطقه و جهان به عنوان رژیمی ضدبشری و خطرناک برای صلح و امنیت جهانی به گونه ای که اگر اذهان عموم قبلاً درباره ادامه حیات آن در جهان آزاد تاکنون دچار تردید بود، اکنون تردیدی ندارد که حیات این رژیم نباید ادامه داشته باشد و همانطور که با سکوت خود و با اطمینان به دولت هایشان اجازه دادند این رژیم اشغالگر تأسیس و تاکنون ادامه یابد، اکنون باید با حضو قدرتمندانه خود و جهت دهی و هدایت دولت¬هایشان به سمت عدم حمایت، مهار و در نهایت حذف این رژیم، اقدامی پیوسته و قاطعانه داشته باشند.
۲) ایجاد تردید در برخی دولت های جهان برای ادامه روابط با اسرائیل و ضرورت تجدید نظر در آن از جمله ونزوئلا که سفیر اسرائیل را از این کشور اخراج کرد.
۳) ایجاد هراس دربرخی کشورهای منطقه خاورمیانه درباره برنامه های آتی این رژیم علیه آن¬ها و امکان تعریف و ایجاد فضایی همانند فعلی و جدا ساختن آن کشورها در یک پروسه از کشورهای منطقه و در نهایت حمله به آن ها پس از حذف حماس، زیرا تاریخ ۶۰ ساله اسرائیل نشان داده که به هیچ تعهدی پایبند نبوده و همه کشورهای مسلمان منطقه را دشمن دانسته و تضعیف و مهار آنها و در نهایت سلطه بر مقدورات کشورهای مسلمان را برای ادامه بقای خود ضروری می داند. همانگونه که در برنامه ای هماهنگ با آمریکا و چند کشور دیگر برای ایجاد جنگ داخلی در پاکستان و سرقت سلاح های هسته¬ای و نابودی تأسیسات هسته ای آن اینک پاکستان را به سمت آشوب های داخلی سوق داده است.
۴) آشکار شدن ناتوانی بیش از پیش ارتش اسرائیل. اگر برخی ها مقاومت ۳۳ روزه حزب ا... کوچک را در برابر ارتش اسرائیل و پیروزی برآن را یک اتفاق تلقی می کرده اند. اکنون آشکار شد که توان نظامی برآمده از اراده مردم حتی در حجم بسیار کوچکتر و در شرایطی بسیار سخت تر از شرایط حزب ا...، نه تنها توان مقابله دربرابر تهاجمات این رژیم را دارد بلکه درصورت لزوم و با احساس خطر از ناحیه این رژیم، همانگونه که اسرائیل و حامیان غربی آن، جنگ پیشگیرانه یا پیش دستانه را امری مشروع برای خود تلقی می کنند، با حملات پیش دستانه و پیشگرانه، خطر اسرائیل را برای همیشه از بین ببرند.
۵) اگر اسرائیل و غرب با هماهنگی برخی دولت های عربی منطقه تلاش کرده اند، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان خطری برای همه منطقه مطرح ساخته و با منزوی کردن ایران، جلوی اقتدار روزافزون آن را بگیرند، حمله به حماس در غزه و رهبری و بسیج افکار عمومی منطقه و جهان از سوی ایران علیه این هم داستانی غرب و عرب با اسرائیل در ایجاد این فاجعه تاریخ بشریت و قتل عام و نسل کشی سازمان یافته، نشانگر عمق و گسترده نفوذ و اقتدار جمهوری اسلامی در منطقه و در سطح بین المللی بوده و موجب افزایش آن نیز شده است و شاید گفته رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) درباره تبدیل شدن ایران به یک امپراطوری، ناظر به همین واقعیت موجود و حقیقت در راه باشد. البته این امپراطوری جدید بازور خود را تحمیل نکرده و نمی کند و هدف آن استثمار و تاراج ثروت، امنیت و استقلال ملت ها و دولت ها نیست، بلکه از طریق معرفی خود به عنوان تنها حامی و دوستدار واقعی و حقیقی جامعه بشری و خواهان رشد همسطح جوامع بشری و استفاده برابر از مواهب الهی و طبیعی و ایستادگی دربرابر زیادی خواهی های قدرت های زیادی خواه و اشغالگری است که این امپراطوری شکل گرفته است و می رود که همه مرزهای ضدبشری، ضد اخلاقی، تجاوزات و خشونت ها و زورگویی ها را درهم شکنند. زیرا این تنها دولت برآمده از اراده حقیقی مردم در سطح جهان است که خود را در خدمت خواهانی خوب و اخلاقی مردم قرار داده است و تاکنون نیز به آن عمل کرده است.
به نظر می رسد حتی اگر اسرائیل بتواند غزه را کاملاً اشغال کند و حتی رهبران و مسئولان حماس در غزه را ترور و یا دستگیر کند و در فرض گسترده تر، همه رهبران و مسئولان حماس در خارج از فلسطین را نیز ترور نماید، این امر نه تنها دیگر برای این رژیم به عنوان یک پیروزی تلقی نمی شود بلکه شکستی است که اتفاق افتاده است و سرآغازی است بر شکست های آینده. زیرا مقاومت به عنوان فرهنگی پذیرفته شده از سوی فلسطینیان و ملت های منطقه در ادبیات سیاسی، نظامی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مردم فلسطین و منطقه، پیوسته و قوی تر از همیشه حضور داشته و خواهد داشت و این فرهنگ است که غالب خواهد بود.
احمدرضا روح ا... زاد
دبیرکمیسیون سیاسی و امور بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین
منبع : خبرگزاری قدس ـ قدسنا