چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
گروههای در معرض خطر
گروه در معرض خطر از نظر برنامههای تنظیم خانواده را خانمهای مسنتر (بالای ۳۵ سال) تشكیل میدهند. همانگونه كه پیش از این نیز گفته شد، حاملگی در سن بالای ۳۵ سال برای زن باردار و نوزاد او خطر بیشتری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری در این گروه سنی نیز از حساسیتی ویژه برخوردار است. این حساسیت دربردارنده خطرهای مربوط به بارداری در این سنین و نیز احتمال وجود برخی بیماریها در افراد، با توجه به افزایش سن است.
آیا خانمهای بالای ۳۵ سال هم میتوانند بدون هیچ مشكلی از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده كنند؟ متاسفانه برخی باورهای نادرست در جامعه وجود دارد كه صرفا افزایش سن را مانعی برای استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری میداند. بنابراین باید به افراد این گروه سنی آگاهی داده و تاكید كرد كه خانمهای مسن هم باید با توجه به شرایط خود و لزوم پیشگیری از بارداری، از روشهای مطمئن استفاده كنند. همچنین باید به این افراد آگاهی داد كه استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری برای آنها هیچ خطری ندارد. آنچه كه باید در افراد مسنتر مورد توجه قرار گیرد آن است كه، با افزایش سن ممكن است افراد به بیماریهایی مبتلا شوند (كه البته مبتلا شدن به این بیماریها هیچ ارتباطی با استفاده از روشها ندارد.) برای مثال خانمهای با سن بالاتر در معرض خطر بیماریهای قلبی (افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماری قند یا سیگاری) نباید از قرصهای جلوگیری از بارداری یا آمپولهای پیشگیری یك ماهه استفاده كنند و باید به آنها در انتخاب یك روش دیگر كمك كرد. همچنین ممكن است استفاده از آییودی، مشكل خونریزی شدید دوران قاعدگی را در خانمهای با سن بالاتر افزایش دهد. در عین حال بستن لوله در آقایان میتواند انتخاب خوبی برای زوجین با سن بالاترباشد به ویژه آنها كه دیگر نمیخواهند فرزند بیشتری داشته باشند.
خانمهای مسنتر تا چه زمانی میتوانند به استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری ادامه دهند؟ در بسیاری از موارد این باور وجود دارد كه افراد تا زمان مشخص و معینی میتوانند از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده كنند و استفاده طولانیتر از زمان معین از روشهای پیشگیری از بارداری میتواند باعث به وجود آمدن خطراتی برای سلامتی فرد شوند. درباره آمپولهای سه ماهه پیشگیری از بارداری نیز لازم به ذكر است كه اگر افرادی برای مدت چند سال از این آمپولها استفاده كرده باشند و همزمان با استفاده از این روش به ۴۵ سالگی رسیده باشند، توصیه میشود كه تارسیدن به ۴۹ سالگی، استفاده از این آمپولها را قطع كرده و در این فاصله چهارساله ۴۹-۴۵ سالگی از یك روش دیگر و مطمین پیشگیری از بارداری (مانند:آییودی، بستن لولههای رحمی، قرصهای پیشگیری از بارداری یا آمپولهای یك ماهه پیشگیری از بارداری) استفاده كنند و یا همسران آنها از روشهای كاندوم و یا وازكتومی بدون تیغ جراحی استفاده كنند.
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست