جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اثرات استفاده از جیره های دارای سطوح مختلف پودر شفیره کرم ابریشم بر صفات تولیدی جوجه های نر گوشتی


به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر شفیره کرم ابریشم در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی تحقیق انجام شد. بدین منظور ۷۸۰ قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی آرین تا سن ۴۹ روزگی پرورش یافتند. نتایج آزمایش حاضر نشان اد که سطوح مختلف پودر شفیره در جیره تأثیر معنی داری بر میانگین مصرف غذا و اضافه وزن روزانه جوجه ها در طول دوره صفر تا ۴۲ روزگی نداشت . در کل دوره آزمایش میانگین مصرف غذا و اضافه وزن روزانه جوجه های تغذیه شده با پودر شفیره کرم ابریشم به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری بیش از جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی پودر ماهی به عنوان تنها منبع پروتئین حیوانی بود. همچنین هیچیک از گروه های آزمایشی تأثیر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی در طی دوره های صفر تا ۴۲ و یا صفر تا ۴۹ روزگی نداشت. همچنین تغذیه جوجه ها با استفاده از سطوح متفاوت پودر شفیره تأثیر معنی دار بر راندمان لاشه ، درصد چربی محوطه بطنی و پانکراس نسبت به وزن زنده نداشت . با توجه به نتایج آزمایش حاضر می توان از پودر شفیره کرم ابریشم به عنوان تنها منبع پروتئین حیوانی موجود درجیره جهت تغذیه جوجه های گوشتی از سنین اولیه بدون آنکه تأثیر سویی بر عملکرد نهایی داشته باشد استفاده کرد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران