یکشنبه, ۲۲ مهر, ۱۴۰۳ / 13 October, 2024
مجله ویستا
مجلس عبرت های احزاب دولت ساخته
در كشورهایی كه سابقه طولانی تكثیر نهادهای مدنی مدرن دارند و احزاب سیاسی در تعیین مسیر اداره كشور مؤثرند، دولت ها و ساختار قدرت و حاكمیت از رقابت احزاب سیاسی شكل می گیرد و جهت جلوگیری از سوءاستفاده های از قدرت و افتادن در دام دور باطل قدرت- ثروت...
تمهیدات لازمی را پس از به قدرت رسیدن حزب انجام می دهند.
در ایران برعكس، ابتدا قدرت ها شكل می گیرند. دولت ها تشكیل می گردند و سپس براساس تمایلات قدرت حاكمه، احزاب تشكیل می شوند. ظهور حزب كارگزاران سازندگی از دل دولت سازندگی و حزب مشاركت از دل دولت دوم خرداد نمونه های روشن از این منش سیاسی هستند. به همین دلیل این احزاب اولا فراگیری خود را پس از واگذاری قدرت از دست می دهند و ثانیاً برای جایگزینی منابع مالی- در اثر از دست دادن رانت های نفتی، قدرت، مالی و اطلاعاتی- اقدام به فعالیت های اقتصادی می نمایند و در نتیجه وجهه سیاسی آنها مخدوش می شود. افول احزاب دولت ساخته پس از رها شدن از قدرت شاهد خوبی برای این مدعاست.
نكته جالب دیگر اینكه معمولا این دست تحركات در آستانه انتخابات شكل می گیرند و معمولا عناصر سیاسی با سابقه تر با استفاده از موقعیت و بدلیل نزدیكی گرایش سیاسی به این جریانات نفوذ كرده و مدیریت جریان را به دست می گیرند.
امروز نیز دولت اصولگرای برادر عزیزمان جناب آقای دكتر احمدی نژاد در معرض چنین آزمون سخت و بزرگی قرار گرفته است. حتی اگر نبود منع صریح مقام معظم رهبری از عدم دخالت رئیس قوه مجریه و اعضاء دولت در امور حزبی و انتخاباتی، عقل سلیم و تجربه گران سنگ و تلخ احزاب دولت ساخته ایجاب می كرد كه دولت و مجموعه دوستان فكری نزدیك به ریاست محترم جمهوری از وسوسه افتادن به چنین راهی پرهیز كنند.
بدیهی است كه شخص آقای احمدی نژاد به دلیل مردمی بودن و داشتن پشتوانه چند میلیونی آراء محرومین و متدینین سراسر كشور، معتمدینی دارد كه به دلیل علاقه های فكری و عاطفی تلاش دارند دولت ایشان در اداره كشور موفق تر عمل كند و مجموعه جریانات داخل جبهه اصولگرایان نیز با همه ظرفیت خود در توفیق دولت تلاش می كند، اما نباید خدای ناكرده رفتار نزدیكان و منسوبین به آقای رئیس جمهور حتی شائبه سوءاستفاده از امكانات دولتی و پشتوانه های مالی بیت المال برای یك تشكل سیاسی تحت هر عنوانی از جمله ستادهای مردمی، ستادهای حمایت و... را القاء نماید.
تردید ندارم به دلیل تدین و تعهدی كه ریاست جمهوری دارند، اجازه نخواهند داد كه ریالی از بیت المال و یا كمترین امكانی در این راه هزینه شود و اصولگرایی مورد تعریف مقام معظم رهبری نیز غیر از این را ایجاب نمی كند، لیكن این هشدار به دولت صورت گرفته است تا: اولا ملت و جریانات سیاسی داخلی تفاوت منش اصولگرایان و دولت برخاسته از متن مردم با سایر جریانات سیاسی و رقبای آن را در این زمینه بهتر درك كنند. ثانیاً خدای نكرده افراد ناآگاهی، از سر عاطفه و دلسوزی بی موردشان، شخصیت ریاست محترم جمهوری و جریان اصولگرا را ملكوك ننمایند، هرچند حق طبیعی هر جمع سیاسی است كه پس از ثبت نام در وزارت كشور، با شناسنامه روشن به فعالیت و ابراز عقیده بپردازند.
الیاس نادران( نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی)
منبع : روزنامه کیهان
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست