سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

افراد پیر عکس های بزرگ را بهتر می بینند


افراد پیر عکس های بزرگ را بهتر می بینند
یكی از مهمترین شاخص های دوران پیری این است كه روند همه حركات انسان كند می شود، اما متخصصین دریافتند كه افراد مسن در یك مورد سریعتر از افراد جوان عمل می كنند؛ «دیدن تصاویر و عكس های بزرگ.»
مغز افراد جوان قادر است تا در میان ازدحام و صدا با وفق دادن خود با صداها تصاویر را ببینند اما وقتی سن بالا می رود این پروسه و این توانایی مغز كاهش پیدا می كند بنابراین نمی تواند صداها و تصاویر را براحتی با هم وفق دهد. مغز افراد بیمار تضادهای رنگی را راحت تر و بهتر تشخیص می دهد و خیلی راحت نقاط دید و چشم خود را با آن وفق می دهد. اما در افراد جوان به دلیل توافق رنگ با تصاویر این حالت آرامتر و آهسته تر اتفاق می افتد.
این تفاوت را می توانیم با تماشای یك بازی فوتبال برای شما روشن كنیم. برای افراد مسن دنبال كردن حركات فردی اعضای تیم مشكل است اما قادرند حركت تیمی را بهتر و واضح تر مشاهده كنند. آنها تصاویر كلی و بزرگتر را خیلی بهتر می بینند تا اینكه به جزئیات بپردازند.
وقتی كه افراد پیرتر می شوند، تمركز روی یك نكته و نادیده گرفتن نقاط دیگر كاملاً مشكل و سخت می شود و تلاش خیلی زیادی لازم است تا بتوان این گیجی و حواس پرتی را از بین برد و هماهنگ شد. ما این موضوع را در صحبت، درك و در نهایت در بینایی مشاهده می كنیم. ما هنوز بدرستی ارتباط دقیق همه اینها با هم را نمی دانیم و فكر می كنیم نحوه بینایی و بصری تحت تأثیر سلول های عصبی فرستنده می باشد و با بالا رفتن سن تغییراتی در نحوه فرستادن و گاهی عاملی بازدارنده در سلول های مغز به وجود می آید.
منبع : مطالب ارسال شده