جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بستنی باعث شادی می شود


بستنی باعث شادی می شود
شاید هیچ چیز لذت ‌بخش‌تر از این نباشد که در یک روز گرم تابستان، بعد از کاری سخت و دشوار، خودتان را به منزل برسانید، پای ‌تان را روی پای ‌دیگر بیندازید و به یک بستنی خنک، ناخنک بزنید و سردی آن را روی زبان ‌تان احساس کنید. یک احساس شادی و سرخوشی به شما دست می‌ دهد، این طور نیست؟
اشتباه نکرده‌اید چون محققان هم بعد از مدت‌ها مطالعه و تحقیق به همین نتیجه شما رسیده‌اند.
عصب ‌شناسان مؤسسه ی روان‌ شناسی لندن در تازه ‌ترین بررسی‌های خود دریافته ‌اند، خوردن بستنی موجب تحریک همان بخشی از مغز می‌ شود که مسئول پردازش اطلاعات مربوط به شادی و سرخوشی در افراد است.
در این بررسی مشخص شد خوردن بستنی بلافاصله بر ناحیه ‌ای موسوم به قشر چشمی پیشانی مغز اثر می ‌گذارد. جالب است بدانید، این پژوهش با حمایت مالی یکی از بزرگ‌ ترین شرکت‌های تولید کننده بستنی در اروپا انجام شده است. در این مطالعه دانشمندان از روش اسکن کردن مغز انسان استفاده کرده‌اند. محققان با کمک دستگاه اسکنر، نحوه عمل بخش‌های مختلف مغز داوطلبان را در هنگام خوردن بستنی بررسی کردند. نتایج این مطالعه در کنفرانس متخصصان زیست عصب ‌شناسی در شهر کاردیف، مرکز کلان در "ویلز" انگلستان ارائه شده است.
● تهیه بستنی
بستنی یکی از دسرهای خوشمزه‌ای است که طرفدارانش سن و سال نمی‌ شناسند. بستنی از آنجایی که از شیر تولید می ‌شود، یک محصول لبنی به‌ شمار می‌ آید. این خوراکی خوشمزه، حالت منجمد دارد، گرچه شاید بعضی‌ها دوست داشته باشند، بگذارند بستنی آب شود و سپس آن را زیر دندان‌هایشان مزه مزه کنند.
به ‌طور معمول بستنی از مخلوط کردن خامه و برخی فرآورده‌های لبنی دیگر با شکر و مواد طعم ‌دهنده به دست می ‌آید. البته برای اینکه بستنی قوام لازم را به دست بیاورد، موادی تحت عنوان قوام ‌دهنده به این مخلوط می ‌افزایند. رنگ‌های مختلف نیز جزء جدایی ‌ناپذیر بستنی‌ها هستند که می‌ توانند بستنی‌های میوه‌ای به رنگ‌های گوناگون را به وجود آورند.
برای تهیه بستنی شما باید در این کار تبحر داشته باشید، چون به این سادگی‌هایی که بستنی را نوش ‌جان می ‌کنید، بستنی از مواد خام تهیه نمی‌ شود. برای تهیه بستنی لازم است، مخلوط مواد اولیه ی بستنی را در حالی که سرد می ‌شود به آرامی تکان داد تا از تشکیل بلورهای بزرگ (کریستال‌های بزرگ) یخ در آن جلوگیری شود. اگر این کار به درستی انجام شود، شما در پایان یک کِرِم یک دست و سرد خواهید داشت که می‌ توانید از خوردن آن لذت ببرید.
● سرک کشیدن به کارخانه بستنی ‌سازی
این روزها، دیگر کمتر کسی در منزل بستنی درست می ‌کند، چون اگر شما به یکی از سوپر مارکت‌های شهرتان سری بزنید، آنقدر بستنی‌های گوناگون با طعم‌ها و رنگ‌ها و ابعاد گوناگون خواهید یافت که فکر درست کردن بستنی در منزل را از سر شما به در می‌ کنند.
بستنی‌هایی که در کارخانه‌های مختلف تهیه می‌ شوند، ممکن است از نظر شکل ظاهری یا طعم‌ گوناگون باشند، ولی بیشتر آنها فرمول مشترکی دارند. این فرمول سِری از این قرار است، فقط به شرطی که بین خودمان بماند:
▪ ۱۰ درصد شیر پرچرب:
البته این حداقل مقدار شیر است. شما ممکن است بستنی‌هایی را پیدا کنید که ۱۲ درصد یا حتی بیشتر شیر پرچرب دارند.
▪ ۹ تا ۱۲ درصد شیر خشک:
این شیر خشک پروتئین زیادی دارد که همان پروتئین معروف شیر یا "کازئین" است. شیر خشک کربوهیدرات را به بستنی اضافه می‌ کند که البته این کربوهیدرات، همان قند شیر یا "لاکتوز" است.
▪ ۱۲ تا ۱۶ درصد شیرین ‌کننده‌ها:
بدون شیرین ‌کننده‌ها، خوردن بستنی اصلا لطفی ندارد، بنابراین کارخانه‌های بستنی‌ سازی شیرین‌ کننده‌ها را نیز به فرمول خود می ‌افزایند. این شیرین‌ کننده‌ها به طور معمول ساکاروز یا همان قند و شکر معمولی هستند، ولی گاهی با شیره ی شیرین غلات، بستنی‌ها شیرین می ‌شوند.
▪ ۲/۰ تا ۵/۰ درصد تثبیت ‌کننده‌ها:
این مواد برای اینکه بستنی قوام داشته باشد و به قاشق بیاید، اضافه می شوند. این مواد بستنی را به شکل یک امولسیون در می ‌آورند. جالب است بدانید، این مواد از آگار یا جلبک‌های دریایی به دست می‌ آیند.
▪ ۵۵ تا ۶۴ درصد آب:
بستنی بدون آب اصلا درست نمی ‌شود، بنابراین بیش از دو سوم بستنی را آب تشکیل می‌ دهد که شیر خشک و سایر مواد جامد را در آن حل می ‌کنند.
منبع : تبیان