پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

روش‌های مختلف طبخ


روش‌های مختلف طبخ
سرخ كردن، برخلاف عقیده اكثر مردم در یك رژیم كم چربی می‌توان غذاهای سرخ كرده نیز مصرف نمود، ولی به این شكل كه بلافاصله پس از سرخ شدن آن را خارج كنید و چربی آن را گرفته و سپس استفاده كنید. البته بهتر است از ظروف تفلون استفاده گردد و مقدار بسیار كمی روغن به همراه مقداری آب برای این منظور استفاده شود، نتیجه در هر دو صورت یكسان است در حالی كه روش دوم بهتر است.
• بخار پز كردن: فرم بسیار مناسب طبخ است و در واقع مناسب ترین راه پختن ماهی، به خصوص ماهی سفید و سبزیجات محسوب می‌شود. این روش سریع نیست ولی با استفاده از كوچك‌تر كردن تكه‌های غذا، می‌توان به آن سرعت بخشید.
• كباب كردن: برای پختن گوشت‌های خشك و كاملاً بدون چربی خیلی مناسب نیست، باید غذا حین كباب كردن دائماً برگردانده شود. این روش در رژیم كم چربی كه نیاز به خروج چربی‌ها داریم می‌تواند مناسب باشد.
• پختن در فر: حرارت نیمه خشك فر نه تنها برای طبخ نان و كیك بلكه برای ماهی و مرغ نیز بسیار مناسب است. و به دلیل امكان استفاده از روغن به میزان ناچیز برای افراد با كلسترول و تری گلیسیرید بالا، استفاده كنندگان از رژیم لاغری و... بسیار مناسب است.
• پختن با آرام پز: برای طبخ گوشت‌های سفت مفید است، البته به شرطی كه تكه‌ها خیلی بزرگ نباشد، اما به دلیل اینكه مدت زمان پخت با این وسیله بالا می‌رود، از دست دهی مواد مغذی مثل ویتامین‌ها در این روش بیشتر است.
• آب پز كردن: برای آب پز كردن سبزیجات بهتر است از میزان آب كمتری استفاده شود و در ظرف بسته بماند. زیرا برخی مواد مغذی نظیر پتاسیم قابل حل در آب هستند. (چیزی كه در سبزیجات و میوه‌ها به میزان مطلوبی وجود دارد و در صورت عدم مصرف آبی كه برای آب پز كردن استفاده می‌شود، از دست خواهد رفت.) گوشت و ماهی نباید خیلی سریع جوشانده شوند و نباید هم برای مدت طولانی روی آتش بمانند، از آب موجود برای طبخ آنها می‌توان در تهیه سوپ‌ها استفاده كرد.
• پختن با ماكروویو:به دلیل استفاده بسیار كمتر از چاشنی‌ها مثل نمك، فلفل، ادویه و روغن‌ها و همچنین زمان پخت كوتاه و عدم از دست دهی ویتامین‌ها نسبت به روش‌های سنتی كیفیت مواد غذائی كه توسط این وسیله طبخ می‌گردند بهتر است.
منبع : روزنامه شرق