پنجشنبه, ۱۲ مهر, ۱۴۰۳ / 3 October, 2024
مجله ویستا
بانوی بزرگ اسلام
● به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س)
فاطمه(س) در بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت، در سرزمین توحید، مكه معظمه، متولد شد و دنیا را به نور وجود خود منور ساخت.
▪ فضایل
فاطمه (س) در خانه رسول خدا بزرگ شد و با مجاهدات و تلاش پیگیرش، تحت تربیت رسول مكرم، به مقامات بلند معنوی دست یافت. رسول خدا به تربیت دختر عزیزش توجه خاصی داشت، در فرصتهای مناسب او را به بیاعتنایی به دنیا و ادب و ایثار و حفظ حجاب و...ترغیب میفرمود و با نصایح گوناگون و امید بخشیدن به فضل پروردگار و توجه به ذكر و تسبیح الهی به تربیت وی همت میگماشت. پیامبر اكرم بارها در سخنانش مقام و موقعیت والای فاطمه را برای مسلمانها بیان میكرد و میفرمود: «فاطمه سبب خلقت افلاك است و ملائكه الهی در خدمت او هستند. او را اذیت نكنید كه اذیت او اذیت من است .فاطمه من، اهل بهشت است و در قیامت با از شیعیانش شفاعت میكند.»
فضایل و مناقب فاطمه (س) بیرون از حد شمارش است.او در هر زمینه از امور زندگی بر تمام زنان عالم پیشقدم بود و گوی سبقت را درایمان و عبادت و زهد و حجاب و...، از همگان ربود و در شوهرداری و ایثار و انفاق و مروت و عدالت و... سر آمد همه گشت تا در ردیف كامل ترین زنان عالم جای گرفت و به «سیدهٔ النساء» ملقب گردید و از دست مباركش معجزات زیادی جاری و از سرچشمه علم اولین و آخرین سیراب گشت.
▪ علاقه پیامبر (ص) نسبت به حضرت فاطمه (س)
فاطمه (س) چنان جایگاه بلندی در قلب پیامبر اكرم (ص) پیدا كرد كه محبت و شیفتگی رسول خدا نسبت به او زبانزد خاص و عام شد و تعبیرات بسیار بلند و لطیفی از زبان رسول خدا نسبت به آن گوهر تابناك تراوش نمود.
او با سختیها و مشكلات فراوان بزرگ شد و هنوز یكی دو سال بیشتر از عمر شریفش نگذشته بود كه با پدر بزرگوارش در شعب ابوطالب گرفتار تحریم اجتماعی بتپرستان شد و در حدود پنج سالگی كه از آن محاصره نجات یافت، مادر مهربانش را از دست داد.در هشت سالگی مجبور به هجرت به مدینه شد ولی علیرغم همه آن نابسامانیها، وقتی به سن بلوغ رسید بقدری در كسب معارف الهی پیش رفته بود كه چشم بزرگان عرب به او دوخته شده بود و خواستگاران فراوانی داشت كه با پیشنهاد مهریههای سنگین، افتخار همسری با او را خواستار بودند، اما رسول خدا در جواب آنها میفرمود: «ازدواج دخترم فاطمه به امر خدا است.»
▪ ازدواج
سرانجام حضرت امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیهالسلام، یگانه شخصیتی كه صلاحیت همسری و همشانی با فاطمه (س) را داشت، به خواستگاری او آمد. رسول خدا هم به اذن خداوند و رضایت فاطمه با ازدواج آنها موافقت فرمود.
مهریه فاطمه (س) تعیین شد و پس از عقد آسمانی و شادباشی بهشتی، آن وصلت فرخنده به اطلاع عموم مسلمانان مدینه رسید و رسول خدا صیغه عقد را جاری فرمود.
▪ توصیههای پیامبر (ص) پس از ازدواج فاطمه (س)
از این قضیه حدود یك ماه گذشت تا مقدمات عروسی فراهم شد و پس از ولیمه عروسی، فاطمه (س) با مهریهیی به ظاهر كمارزش و جهیزیهیی ساده به خانه بخت رفت.رسول خدا هم آداب خاصی را در شب زفاف برای آنها اجرا كرد وسفارشهای لازم را به عمل آورد و از خانه آنها خارج شد.فردا صبح به خانه آنها تشریففرما شد و از آنان احوالپرسی كرد و برایشان دعا فرمود.روز چهارم هم برنامه ویژهیی برای آنها ترتیب داد و كارها را تقسیم فرمود و به این ترتیب ازدواج شیرین شاد آنها با همكاری و تفاهم شروع شد.رسول خدا نیز همواره آنها را زیر نظر داشت و هر دو را به رعایت یكدیگر سفارش میفرمود.
▪ فرزندان
فاطمه زهرا (س) و امیرالمومنین (ع) دو همسری بودند كه هیچگاه در زندگی خود به تجمل و دنیاپرستی نیندیشیدند و با كمال صفا یكدیگر را در پیمودن راه خدا كمك كردند و كوچكترین اختلافی بین آنها صورت نگرفت.خداوند به آنها دو پسر به نام حسن و حسین و دو دختر به نام زینب و ام كلثوم عنایت فرمود.
▪ علاقه پیامبر (ص) به فرزندان فاطمه (س)
رسول اكرم(ص) فرزندان فاطمه (ص) را بسیار دوست میداشت و آنها را فرزندان خود میدانست و میفرمود: «آتش جهنم بر فرزندان فاطمه حرام است.» و در فرصتهای مناسب مسلمین را به رعایت احترام و خدمت سفارش میكرد و لذا فاطمه اطهر و فرزندانش در زمان حیات رسول خدا بسیار محترم و عزیز بودند ولی آن حضرت مكررا از ظلمهایی كه پس از او بر آنان روا داشته میشود، خبر میداد و اظهار ناراحتی مینمود و امیرالمومنین و فاطمه زهرا علیهاسلام را دلداری میداد و افسوس و صد افسوس كه این دوران، بسیار كوتاه بود و بیش از ۹ سال طول نكشید كه دست پر مهر رسول خدا از سر آنها برداشته شد و سایه پربركتش از این جهان رخت بر بست.
▪ در سوگ پدر
فاطمه زهرا (س) در سوگ پدر بزرگوارش بسیار اندوهگین بود و شب و روز به یاد پدر میگریست، اما در این هنگامه، مساله غصب خلافت توسط گروهی پیش آمد كه برای تثبیت خلافت خویش، علیرغم سفارشات اكید رسول خدا در مورد دخترش، به خانه فاطمه (س) هجوم آوردند و با تازیانه دست مباركش را آزردند و پهلوی او را كه برای دفاع از حریم ولایت بهپا خواسته بود، شكستند.
▪ مظلومیت فاطمه (س) پس از وفات پیامبر (ص)
اما فاطمه (س) پس از این جنایات هولناك كه باعث سقط جنین او شد، باز دست از فداكاری و حمایت خود بر نداشت و با همان حال به دنبال امیرالمومنین به مسجد رفت و با استفاده از مقام و شخصیت خود، علی علیه السلام را از دست غاصبین نجات داد و سپس به خانه آمد و در بستر بیماری افتاد.
غاصبین حق امیرالمومنین و زهرا به این هم بسنده نكردند و فدك را كه حق مسلم حضرت زهرا (س) بود، غصب كردند تا دست آنها را از مال دنیا هم كوتاه كرده باشند.
امیرالمومنین (ع) و فاطمه زهرا (س) با سربلندی و افتخار از این آزمایش بزرگ الهی خارج شدند و برای بقای اسلام، در مقابل این همه ظلم و ستم از حقوق مسلم خود چشم بستند و دم نزدند.حتی وقتی امیرالمومنین علیه السلام به خلافت دست یافت، باز هم به فدك كه سرمایه هنگفتی بود، اعتنایی نكرد و فدك در طول تاریخ به تاراج رفت.
به هر حال فاطمه (س) هر روز رنجورتر میشد و كم كم حالش رو به وخامت میرفت. همه مسلمین از این پیشامدها ناراحت بودند.زنان مدینه به عیادت آن حضرت آمدند و حضرت خطبهیی برای آنها ایراد فرمود كه چرا شوهرانشان امیرالمومنین را یاری نكردند.
▪ شهادت و دفن
روح پاكش در عصر یك روز غمانگیز از خانه دلتنگ دنیا پر كشید و به درجه رفیع شهادت نایل شد.
خبر شهادت آن حضرت فورا در بین مردم انتشار یافت و مدینه یكپارچه عزا و گریه شد. سیل جمعیت برای دلداری و تسلیت امیرالمومنین و فرزندان خردسال فاطمه (س) به طرف آن خانه كوچك سرازیر بود تا كمكم خورشید غروب كرد.
مردم متفرق شدند و علی تنها شد.شب بود؛ او شخصا برای تغسیل و تدفین اقدام فرمود. شبانه آن بدن آزرده را همراه باران اشك خود غسل داد و كفن كرد و با عده كمی از شیعیان خاص خود بر او نماز خواند و بدن بیجان فاطمه (س) را در گوشهیی دور از چشم بیگانگان به خاك سپرد؛ سپس با دستی خالی و سینهیی پردرد به سوی قبر مطهر رسول خدا رو كرد و با كلماتی دلسوز خاطر خود را تسلی داد.
صبح شد و مسلمانها كه از تدفین فاطمه (س) خبر نداشتند جمع شدند. وقتی كه از دفن زهرا مطلع شدند با كمال جسارت خواستار نبش قبرش شدند كه ناگهان با غرش شیر خدا، نفسها در سینهها حبس شد و از تصمیم خود منصرف شدند.
▪ مخفی ماندن قبر مطهرش
قبر مطهر فاطمه(س) باید تا قیامت، تا قیام فرزند عزیزش حجههٔ بن الحسن عجل الله تعالی فرجه مخفی بماند تا سندی زنده بر مظلومیت آن بانو و گواهی بر ظلم و ستم قاتلین او باشد.اما راویان نكتهسنج و عاشقان هوشمند كه بوی تربت فاطمه (س) را میشناسند از لابلای كلمات ائمه اطهار و صفحات تاریخ به جستجوی قبر مطهر آن بانوی مظلومه برآمدند و به گمانی قریب به یقین، آن را در خانه خودش یافتند.
از فاطمه زهرا (س) روایاتی به جهان اسلام تقدیم شده كه یكی از بهترین میراث آن حضرت در خطوط تاریخ است ولی افسوس كه دفتر روز شمار تاریخ زندگانیاش برای ابد بسته شده و دیگر سخنی بر آنها اضافه نشده است.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی رسا
منبع : روزنامه اعتماد
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست