جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
آشنایی با Phil Zimerman
وقتی صفحات وب را مرور می كردم تا اطلاعات لازم برای مطلب جدیدم را آماده كنم، دوستم با تعجب پرسید شما هم wikipedia را می شناسید!؟ عجب نمی دانستم كه آقای Zimmermann خالق PGP است! او دلیل آشنایی با ایشان را مسائل ریاضی معروف و مطرح در ریاضیات عنوان كرد.
یك لحظه در ذهنم مرور كردم كه برنامه های گرافیكی معروف و امنیتی هر دو از پشتوانه فنی علوم ریاضی برخوردار هستند! آیا تمام كارهای برتر انجام شده توسط بشر از این قانون پیروی می كنند!
شاید شما اطلاعات كاملی در مورد PGP دارید، برای آن دسته از دوستان كه آشنایی با این كلمه ندارند توضیح مختصری برای معرفی آورده شده. امیدوارم در یك مقاله مفصل در این مورد صحبت كنیم.
●Pretty Good Privacy
یك برنامه رایانه ای است كه رمزنگاری و پنهان كردن مطالب به وجود آمده توسط خالق آن را فراهم می كند. اولین نسخه آن توسط آقای Zimmermann در سال ۱۹۹۱ میلادی نوشته شد و بعدها توسط خود او و جامعه توسعه پیدا كرد.
یك نرم افزار بسیار قدرتمند كه نسخه های متفاوت آن با هم سازگاری خوبی دارند و اطلاعات را به خوبی مابین پروتكل های مختلف به جریان می گذارد.
برای نقل و انتقال اطلاعات از استاندارد بالا و بسیار خوبی برخوردار است. به عنوان یك استاندارد در اینترنت به عنوان OpenPGP مطرح است.
OpenPGP به عنوان یك استاندارد باز از طرف بسیاری از گروهها و برنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد مانند GNU Privacy Guard و Hushmail، Veridis، Authora، EasyByte Cryptocx و.... بیشترین كاربردی كه شاید شما با آن سر و كار داشته باشید، استفاده در نامه نگاری های شما است.
شما می توانید در برنامه پست الكترونیك خودتان به راحتی از آن استفاده كنید و با خیال راحت از نظر امنیت آن را برای هر فردی كه می خواهید بفرستید و یا روی اینترنت قرار دهید.
تنها با داشتن كد عمومی یا كدی كه شما در اختیار فرد قرار می دهید توانایی و قابلیت خواندن آنها را به او واگذار كردید. با اینكه به قولی گفته می شود غیر ممكن نداریم اما شكسته شدن رمزنگاری انجام شده توسط PGP غیر ممكن است.
●Phil Zimmermann
در ۱۲ فوریه ۱۹۵۴ میلادی به دنیا آمد. وی خالقPGP، یكی از رایج ترین و معروف ترین برنامه های رمزنگاری نامه های الكترونیك در دنیا است.
به وجود آورنده اولین كلیدهای نامتقارن یا به عبارتی كلیدهای عمومی است كه برای رمزنگاری برنامه ها در اختیار عموم قرار گرفت. همین امر باعث شد تا مشتریان آمریكایی به مدت سه سال او را هدف شكایتهای پی درپی قرار دهند چرا كه دولت این تفكر را ایجاد كرده بود كه اطلاعاتی كه از آمریكا به سایر كشورها فرستاده می شود باید توسط نرم افزارها رمزنگاری شوند و این نرم افزارها نیز شامل این قانون می شدند یعنی كد برنامه ها باید مخفی باقی می ماند.
منتها PGP این قانون را به نوعی نقض كرده بود و نرم افزار را تحت عنوان مجوز ی به صورت آزاد بر روی اینترنت در اختیار عموم قرار داده بود.
بعد از اینكه پرونده او را بدون اینكه حكم قطعی صادر كرده باشند، در سال ۱۹۹۱ میلادی كنار گذاشته شد. وی شركت PGP را به وجود آورد كه از طریق اینترنت (NAI) و روابط شبكه ای در دسامبر ۱۹۹۷ میلادی ایجاد گردید.
او سه سال رهبری آن را بر عهده داشت. حاصل این كار به وجود آمدن بنیاد PGP در سال ۲۰۰۲ میلادی بود كه آقای Zimmermann در حال حاضر به عنوان یك مشاور ارشد، یك راهنما به آن كمك می كند. او در حال حاضر در یك مركز اینترنتی و جامعه شناسی در مدرسه قانون شهر استندفورد (Stanford Law Schoolشs) فعالیت دارد.
آقای Zimmermann بابت كارهای فنی و علمی فراوانی كه انجام داده و خدمات شایان و پیشگام در زمینه رمز نگاری، جوایز و تقدیر نامه های فراوانی دریافت كرده است كه تعدادی از آنها عبارتند از: در سال ۲۰۰۰ میلادی به عنوان یكی از ۱۰ نفر برتر به عنوان یك نو آور و بدعت گذار شناخته شد.
در سال۱۹۹۹ میلادی جایزه Louis Brandeis را دریافت كرد.
در سال ۱۹۹۸ میلادی جایزه ای مادام العمر برای موفقیت در كارهایش از یك مجله امنیتی دریافت كرد.
در سال ۱۹۹۶ میلادی به خاطر ترویج تكنولوژی در بین مردم و حس مسئولیت پذیری
در سال ۱۹۹۵ میلادی به خاطر نوآوری در طراحی جایزه بهترین نوآوری از بنیاد پیشگامان الكترونیك
در سال ۱۹۹۵ میلادی نشریه Newsweek، به عنوان یكی از ۵۰ نفر محبوب در اینترنت از وی نام برد.
منبع : روزنامه ابرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست