چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

قهرمانان جدید دنیای رزمی


قهرمانان جدید دنیای رزمی
آنها در K – l پراید، U. F. C... به ترتیب شرکت می‌کنند و صدها هزار نفر را در سراسر جهان به رؤیا می‌برند. آنها که پرورش یافته هنرهای رزمی و ورزش‌های کیک بوکس هستند. آنان جدید هنرهای مبارزه‌ای هستند.
هر دوره گلادیاتورهای دید خودش، قوی‌ترین مردان خودش، نمونه‌های خودش در شجاعت، نیرو و اراده، و به‌طور خلاصه قهرمانان خودش را دارد، که به‌دلیل قدرت خیره‌کننده‌شان همه به دیده احترام به آنان می نگرند.
از سال‌های ۶۰ به بعد، ”کاراته کاهای شکست‌ناپذیر“ صدر جدول را اشغال کردند، که سمبل آن‌ها دومینیک والرا، جلویس، یا حتی بیل والاس بودند. ورزش‌های کیک بوکس مدیون، اسمیت یا بنی اوکیدز و بوکسورهای تایلندی سامارات پایاکارون، آتاپونگ، سامسونگ، گرونگ ساک و راب کامان بودند.
ظهور مسابقات حرفه‌ای با قوانین مختلط‌شان، امکان شکوفائی نسل جدیدی از مبارزان در یک ژانر جدید، و نسل جدیدی از قهرمانان هنرهای مبارزه‌ای را فراهم آورد.
اولین نفر در بین آنها بدون شک زیکسون گریسی بود با ۴۰ پیروزی خود در مبارزات گوناگون، اسطوره انسان شکست‌ناپذیر را به واقعیت تبدیل کرد. او قهرمان جوجیتسو برزیلی است و این راه را برای عده زیادی باز کرد.
مسابقات مبارزه آزاد (پراید، U.F.C قفس خشم) که اغلب در اروپا ممنوع و مورد اعتراض بوده‌اند. مبارزان مکتب‌های مختلف رزمی را گرد هم می‌آورند؛ مانند انواع کیک بوکس مثل ۱- K، که ستاره بزرگ هنرهای مبارزه‌ای فرانسه، ژروم لی‌باتر از آنجا برخاسته است.
این مسابقات مردم زیادی را هم دور یکدیگر جمع می‌کنند. به‌عنوان مثال یک فینال ۱ K- مقابل ۷۵۰۰۰ تماشاگر اجراء می‌شود! چیزی که هرگز برای هنرهای رزمی و ورزش‌های مبارزه‌ای انفاق نیفتاده بود، مگر برای بوکس انگلیسی، به خصوص در نیمه اول قرن بیستم.
همچنین هنگام پخش شبانه K-۱ یا موی تای، جمعیت مقابل تلویزیون به حد انفجار می‌رسد، در این مقاله ماده نفر از مبارزان برتر را انتخاب کردیم که به شما معرفی کنیم، و زندگی رزمی آن‌ها و هنری را که به‌وسیله آن نتوانستند در مبارزه به قله‌های رفیعی برسند، برای شما شرح دهیم. از جوجیتسو برزیلی تا کاراته، با پشت سر گذاشتن موی تای یا سامبو، ما شما را به یک گشت در دنیای هنرهای رزمی که بیشتر ازهمه مورد توجه این گلادیاتورهای قرن ۲۱ قرار گرفته‌اند، دعوت می‌کنیم.
جرأت، نیرو و تکنیک آنها به آنان اجازه می‌دهد که در اوج قرار بگیرند. این گلادیاتورهای جدید که در جودو، کاراته کیوکوشین‌کای، فول کنتاکت یا مو آی تای تعلیم دیده‌اند، موفق شدند معلومات تکنیکی خود را در رقابت‌های دید ورزش‌های مبارزه‌ای تحمیل کنند. رزم‌آور ۱۰ مبارز که بزرگ‌ترین آن‌ها در ابتدای این قرن هستند را به شما معرفی می‌کند.
● سمی شیلت، آقای زانو
این هلندی یک محصول ناب کاراته درناک اوت می‌باشد. اگر در کیوکوشین کای گذشته درخشانی دارد، او در دای دوجوکو و سی دو کای کان هم مبارزه کرده است. با استفاده از تکنیک‌های پرش بلندش در سال ۲۰۰۵ واقعاً درخشید. این درخشش ابتدا در پاریس، ۲۷ مه و در K-۱ پاریس برسی بود، زمانی‌که سمی شیلت برنده مسابقه شد. او برای شکست دادن حریف، یک مسیر بدون خطا را طی کرد، علی رغم ممنوعیت ضربات زانو که سلاح شوم اوست. هلندی ۱۹ نوامبر گذشته در توکیو با به دست آوردن عنوان سیزدهمین فاتح جایزه بزرگ world K-۱ بوده، شکست دارد. سمی شیلت که شیفته ورزش‌های مبارزه‌ای است برای مبارزه کردن در قوانین مبارزه آزاد تردیدی ندارد.
▪ سن: ۳۲ سال
▪ کشور: هلند
▪ وزن و قد: ۱۲/۲ متر، ۱۲۶ کیلوگرم
▪ رشته اصلی: کاراته کیوکوشین کای
▪ لیست حضور در ۱۲ k-۱ پیروزی که ۱۰ تای آن به‌وسیله ناک اوت بوده، و ۱ مساوی.
▪ لیست حضور در M.M.A: ۲۳ پیروزی. ۱ مساوی ۱۴ شکست.
● ارنستو هوست، افسانه کیک بوکس
ارنست هوست لیاقت لقب ”آقای کامل“ را که به او داده شده داشته است. از سال ۱۹۸۳ و اولین مبارزاتش، این هلندی وحشت را روی رینگ حکمفرما کرد. چه در موآی تای، که از آن شروع کرد و چه در ساواته بوکس فرانسه، فول کنتاکت یا کیک بوکسینگ، او قابلیت خود را به همگان ثابت کرد و کمربندهای جهانی را به چنگ آورد. او بهترین‌ها از جمله روفوس، ‌فیلهو، Aerts، لو بانر یا میرکو ”کروکوپ“ را شکست داد. در سال‌های ۱۹۹۳ هوست وارد مدار ‌۱ ـ K شد که در ابتدای شکل‌گیری بود، ‌و بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۲ چهار عنوان سلطان سلطان‌ها را به‌دست آورد،‌ رکوردی که بی‌نظیر بود. در سال ۲۰۰۴ در یک چهارم فینال در برابر رمی بونجاسکی شکست بحث برانگیزی داشت. سال قبل ارنستو هوست به خاطر شایستگی‌هایش برای فینال World G -P K-۱ کناره‌گیری خود را از سیستم مسابقات اعلام می‌کند. سال ۲۰۰۶ ممکن است شاهد آخرین مبارزه هلندی پس از دو دهه استیلای کیک بوکس باشد.
▪ سن: ۴۰ سال
▪ کشور: هلند
▪ رشته اصلی: مو آی تای
▪ لیست ضور در مسابقات: ۹۵ پیروزی که ۶۱ تای آن به‌وسیله ناک اوت بوده، ۱ مساوی و ۱۶ شکست.
● ژروم لو بانر، که به او ژرونیمو گفته می‌شود.
در سال ۱۹۹۵ وقتی ژروم لو بانر برای اولین بار برای مبارزه به ژاپن می‌رود، ۲۲ سال دارد. این نرماندی (اهل ایالتی در فرانسه ـ مترجم) که قهرمان فرانسه و قهرمان اروپا در بوکس آمریکایی است، عناوین افتخارش را در کشور آفتاب تابان تحت قوانین k-۱ کسب می‌کند. اولین قربانیان او ساتاک، برناردو و کلیجن بودند. فرانسوی به زودی یک ستاره در ژاپن تبدیل می‌شود. چند ماه بعد، در ۱۸ اکتبر ۱۹۹۶ ”ژرونیمو“ وارد مجموعه بزرگ‌ترین مبارزان ۱ – k می‌شود: او رنستو هوست، سمبل واقعی ۱ – K را در کمتر از دو راند شکست می‌دهد.
از آن پس، ژروم دیگر از ۵ مرد برتر مبارزان تور ژاپن جدا نمی‌شود. متأسفانه بایک افسوس: موفق نشدن در راهیابی به مسابقه فینال با قد و قواره‌اش و به مدد تمرین فراوان در سالن شخصی که در ملکش در Etretat در نزدیکی Havre داشته، ژروم لو بانر می‌تواند با یک ضربه مشت با یک ضربه پا هر قهرمانی را از پا درآورد. ورزشکاری که ژاپنی‌های شیفته او هستند، میزان محبوبیتش به اندازه قدرت هر یک از ضربه‌هایش می‌باشد.
ضربه‌های محکم و خشن ژروم لو بانر، از او یک ستاره در تور ۱-K ساخته است.
▪ سن ۳۳ سال
▪ کشور فرانسه
▪ قد و وزن: ۷۹۰ متر،
▪۱۸۸ کیلوگرم
▪ رشته اصلی: فول کنتاکت
▪ لیست حضور در مسابقات: ۵۵ پیرزی که ۴۳ تای آن به‌وسیله ناک اوت بوده: یک نتیجه صفر، ۱۱ شکست.
● فرانسیسکو فیلهو، آقای کیوکوشین
فرانسیسکو فیلهو مسلماً مبارزی است که بهترین سمبل از ارتباط متقابل سنت و مدرنیته می‌باشد. او تربیت یافته مکتب خشن کاراته کیوکوشین کای است، مکتبی که در آن غلبه بر درد یکی از محورهای اساسی کار می‌باشد. این برزیلی در سال ۱۹۹۹ قهرمان جهان در این رشته می‌شود، و اکنون هم تنها غیر ژاپنی است که این عنوان را کسب کرد.
در سال ۱۹۹۷ او ورود پرهیاهوئی را به ۱- K دارد. توسط ناک اوت براندی هوگ پیروز می‌شود و در برابر نام آوران بزرگ کیکبوکس پیروزی‌هائی را پشت سر هم کسب می‌کند. سام گرکو، ریک روفوس و ارنستو هوست هم با ناک اوت مغلوب می‌شوند. فیلهو که توسط مارک هانت شکست خورده بود، بالاخره در سال ۲۰۰۱ به فینال راه می‌یابد.
با فیزیکی بسیار تنومند و دارای ضربه قوی پاها، نقطه قوت او قلاب چپش می‌باشد که با آن اکثر ناک اوت‌هایش را به انجام می‌رساند. نقطه ضعف او یک جنبه ایستایی است که از کیوکوشین به ارث برده است. در تمام زندگیش فقط یک قهرمان توانست با ناک اوتبر او غلبه کند: ژروم لو بنر درK -۱ Milenium آوریل ۲۰۰۰ با یک قلاب چپ.
▪سن: ۳۴ سال
▪ کشور برزیل
▪قد و وزن: ۱/۸۶ متر، ۱۰۲ کیلوگرم
▪ رشته اصلی: کاراته کیوکوشین کای
▪ لیست حضور در K – ۱ ۱۵ پیروزی (۸ ناک اوت)، ‌۷ شکست.
▪ لیست حضور در کیوکوشین کای: قهرمان جهان در (‌open ۱۹۹۹) و در سنگین وزن‌ها (۱۹۹۷).
● تزار، فدور است
اکنون املیاننکو فدور روسی صاحب کمربند قهرمانی رده سنگین وزن‌ها (۹۳ + کیلوگرم) است که همه آرزومند آن می‌باشند. این کمربند مربوط به جایزه بزرگ پراید، مسابقه مبارزه زاد ژاپن است. این اولین روسی است که این عنوان عالی را به دست آورد. فدو که نظامی قدیمی است هنرهای رزمی را با انجام جودو و سامبو، که نوعی کشتی است شروع کرد. او که عنوان‌دار جودو در کشورش بوده، دو بار به قهرمانی جهانی در سامبو مبارزه‌ای رسید. در سال ۲۰۰۳ به Red Devils (شیاطین قرمز)‌، تیم هنر رزمی مختلط (M.M.A) رروسی می پیوندد. فدور خیلی زود به چهره‌ای برجسته در این تیم تبدیل می‌شود. با ضربات سنگینش و با تسلط بر مبارزه ایستاده همانند مبارزه روی خاک، او سبک خود ا به متخصصان جوجیتسو برزیلی و به بهترین متخصصان کیک بوکس می‌قبولاند. او در ۳۰ سالگی جنگ آزموده‌ترین نماینده M.M.A در روسیه است. با ۲۳ مبارزه پیروزمندانه و تنها یک شکست در برابر تسویوشی کوساکاژاپنی در سال ۲۰۰۰، تزار همچنان شکست‌ناپذیر به نظر می‌رسد.
▪ سن: ۳۰ سال
▪ کشور: روسیه
▪ قد و وزن: ۸۳/۱ متر، ۱۰۶ کیلوگرم
▪ رشته اصلی: سامبو/جودو
▪ لیست حضور در M.M.A: ۲۳ پیروزی یک شکست.
● میرکو فیلیپویچ، که به او کروکوپ هم می‌گویند
میرکو فیلیپوویچ، به عبارت دیگر کروکوب هنرهای رزمی را با کیک بوکسینگ شروع کرد. او یک عنوان قهرمانی جهان در فول کنتاکت را از آن خود کرد. این عضو سابق نیروهای ضد تروریست کروواسی موفقیت‌های زیادی در ۱ –K به دست آورد، که یکی از آنها راهیابی به فینال در سال ۱۹۹۹ می‌باشد، اوتنها در مقابل ارنستو هوست تسلیم شد. کروکوپ که شیفته تنوع است روی رینگ پراید می‌رود و در آنجا در مبارزه آزاد به مدد سلاح‌های محبوبش: ضربات محکم ویرانگر و های کیک چپ برق‌آسا، خوب می‌درخشد. با این حال کروکوپ یکی از معدود مبارزان روی خاک است، و این برای او به قیمت چند شکست، به‌ویژه در مابل برزیلیایی برجسته آنتونیو رود ریگو نوگیرا تمام می‌شود. کروکوپ برای کسب عنوان قهرمانی رده سنگین وزن‌ها جایزه بزرگ پراید ۲۰۰۵ که در ژاپن برگزار شد، در مقابل فدور شکست خورد.
▪ سن: ۳۱ سال
▪ کشور: کرواسی
▪ قد و وزن: ۷۸۸ متر، ۹۷ کیلوگرم
▪ رشته اصلی: کیک بوکسینگ
▪ لیست حضور در M.M.A ۱۷ پیروزی، ۴ شکست، ۲ نتیجه صفر
لیست حضور در K – ۱ ۱۶ پیروزی که ۲ تای آن به‌وسیله ناک اوت بوده، و ۷ شکست.
منبع : مجله‌رزم‌آور