چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

اگر رئیس‌جمهور شوم...


اگر رئیس‌جمهور شوم...
ادامه وضعیت کنونی در افغانستان غیر قابل قبول است. اوضاع امنیتی رو به زوال است و دشمنانمان در وضعیت تهاجمی‌قرار دارند. لحظه‌ای که رئیس‌جمهوری بعدی وارد کاخ سفید می‌شود باید در مورد افغانستان تصمیمی‌حیاتی اتخاذ کند. سناتور باراک معتقد است اگر در عراق ببازیم نمی‌توانیم در افغانستان پیروز شویم. در واقع پیروزی استراتژی سال گذشته بوش در اعزام سربازان بیشتر به عراق راه پیروزی در افغانستان را به ما نشان می‌دهد. پیاده کردن تاکتیک‌های ضد شورش - که سال گذشته در عراق امتحان خود را پس داده- می‌تواند ما را در افغانستان به پیروزی برساند؛ البته سناتور اوباما مخالف همه اینهاست.
فرماندهان ما در افغانستان می‌گویند به دست‌کم ۳ تیپ دیگر نیاز دارند. من از ناتو خواهم خواست که سربازان بیشتری به این کشور اعزام کند و سربازان آمریکایی بیشتری را هنگامی‌که از عراق فارغ شدند به افغانستان می‌فرستم. اما مهم‌تر از اینها ما نیازمند یک مبارزه همزمان نظامی/ غیرنظامی‌فراگیر هستیم که روی تامین امنیت مردم تمرکز کرده است. ما باید از تمامی‌وسیله‌ها استفاده کنیم، رهبران نظامی‌و غیرنظامی‌- در تمامی ‌سطوح - باید با هم کار کنند و البته باید برنامه‌ای وجود داشته باشد که این رهبران بدانند دقیقا با چه هدفی با یکدیگر همکاری می‌کنند. البته تاکنون در افغانستان چنین چیزی رخ نداده است و این چند دستگی عادی به نظر می‌رسد. ما نیازمند یک نماینده بلندپایه با اختیارات کامل در افغانستان هستیم، من یک سرپرست قدرتمند در حوزه امنیت ملی را در این حوزه منصوب می‌کنم، او مستقیما به رئیس‌جمهوری گزارش خواهد داد. تنها ماموریت او اطمینان از پیروزی در افغانستان است. به علا‌وه حالا‌ زمان اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان است. ارتش افغانستان تاکنون به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است؛ یک ارتش چندقومیتی و امتحان پس داده در میدان جنگ. ماجرا اینجاست که این ارتش کوچک است و برآورد می‌شود که شمار نفراتش بیشتر از ۸۰ هزار نفر نباشد. اندازه ارتش افغانستان باید دو برابر شود و یک صندوق بین‌المللی باید تامین هزینه این روند بلندمدت را برعهده بگیرد. ما به علا‌وه نیازمند گسترش تلا‌ش‌های دیپلماتیک هستیم. من یک فرستاده ویژه را روانه افغانستان می‌کنم تا روابط این کشور و همسایگانش را بهبود بخشد.
تمرکز ویژه ما باید بر پاکستان باشد که تروریست‌ها امروز آن را پناهگاهی امن می‌دانند. ما باید قبیله‌های مرزنشین را تقویت کنیم تا هم به بنیادگرایی روی نیاورند هم بتوانند با تروریست‌های خارجی بجنگند. مردم پاکستان باید به این نتیجه برسند که پیکار با بنیادگرایی بیشتر از آنکه جنگ ما باشد جنگ آنهاست.
سناتور باراک اوباما نامزد دموکرات‌ها چند ماه پیش از اقدام یک‌جانبه نظامی‌در پاکستان سخن گفت. او که تلا‌ش دارد خود را فردی سرسخت نشان دهد، اعلا‌م کرد که برای ضربه زدن به شبه‌نظامیان تندرو حتی ممکن است به پاکستان نیرو اعزام کند. به نظر من اوباما با این کارها تنها اوضاع را برای مردمی‌ سخت می‌کند که بیشتر از بقیه نیازمند حمایت ما هستند. ما نباید طوری رفتار کنیم که مردم طالبان را ترجیح دهند.من در مورد افغانستان یا پاکستان داد و قال راه نمی‌اندازم، من دست به تهدیداتی نمی‌زنم که هم بی‌پایه‌اند و هم وضع را بدتر می‌کنند. وقتی من فرمانده کل قوا شوم، تروریست‌ها نه می‌توانند به جایی فرار کنند و نه می‌توانند جایی پناه بگیرند. من تروریسم را تحمل نخواهم کرد. ‌
نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری پاییز آینده
منبع : روزنامه اعتماد ملی