شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا


مباحثی در زمینه کشاورزی پایدار


تاریخ نشر : ۸۴۰۹۲۳
تیراژ : ۱۰۰۰
تعداد صفحه : ۱۳۰
نوبت چاپ : ۱
شابک : ۹۶۴-۹۶۱۲۶-۰-۲
رده دیویی : ۳۳۸.۱۴
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
قطع : رقعی
جلد : شومیز
محل نشر : مشهد
نویسنده : شمس - کیوان

در این مجموعه، نگارنده ابتدا تعریفی از 'کشاورزی پایدار' به دست داده، سپس مزایا و معایب این نظام و راه‌کارهای تغییر کشاورزی کنونی به کشاورزی پایدار به اختصار بررسی می‌گردد. به تصریح نگارنده: 'کشاورزی پایدار در واقع یک روش تولید مواد غذایی است که از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و محیطی دارای ثبات کافی است. به عنوان مثال در این روش برای جلوگیری از مصرف سموم از تناوب زراعی استفاده می‌شود. یا کود سبز و دامی جایگزین کوهای شیمیایی شده و از این طریق، اثرات منفی کودهای شیمیایی و سموم را در محیط زیست کاهش می‌دهد. برخی بر این عقیده‌اند که در نظام کشاورزی پایدار، کاربرد و مصرف نهاده‌ی کم، نشانه‌ی پایین بودن سطح دانش مدیریت زراعی است. در حالی که کاربرد نهاده‌ی بیولوژیکی و دانستن اثرات متقابل بین گیاه و دام نیاز به اطلاعات بیشتری دارد که از مدیریت پیشرفته‌تری نشات می‌‌گیرد'. مزایای این نوع کشاورزی نسبت به نظام کشاورزی فعلی عبارت‌اند از: 'کاهش فرسایش خاک'، 'کاهش هزینه‌ی تولید'، 'افزایش مواد آلی خاک'، 'افزایش بازده به دلیل کاهش نهاده‌ی کشاورزی'، 'ایجاد محیط سالم' و 'محافظت بهتر کمی و کیفی آب'.