سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
ولخرجی نکنید
آیا آن قدر ولخرجی کردهاید که به همه مقروض شدهاید؟ خوب نگران نباشید، شما تنها فردی نیستید که در یک چنین شرایطی قرار گرفته است. زندگی مدرن به گونهای است که خواه ناخواه ما را به سمت خرج کردن میکشاند. به هر حال اگر میخواهید همه بدهیهایتان را صاف کرده و به آرامش ذهنی دست پیدا کنید، باید به صورت ریشهای با این مشکل برخورد کرده و جلوی ولخرجیهای بیهوده خود را بگیرید.
در این جا چند تکنیک به شما آموزش داده میشود که به واسطه آنها میتوانید مانع از زیادهروی در خرجکردن پولهایتان شوید.
● متوجه باشید که چه مقدار پول خرج میکنید
افراد بسیاری که به خرج کردن معتاد شدهاند، دیگر متوجه نیستند که چه مقدار پول خرج میکنند. ابتدا باید دقت کنید هر آیتمی که قصد خرید آن را دارید چه قیمتی دارد و برای خرید هر یک از آنها باید چه مبلغی را پرداخت کنید.
این امر میتواند به شما کمک کند که حساب پولهایتان را داشته باشید و ببینید آیا واقعاً به تمام چیزهایی که میخواهید بخرید، احتیاج دارید یا خیر. به عنوان مثال یک شب که بیرون میروید، ببینید چقدر خرج میکنید. گاهی اوقات افراد آنقدر پول نوشیدنی و غذای دوستان خود را حساب میکنند که اصلاً متوجه نمیشوند جیبشان خالی شده. این افراد زمانی که به خانه برمیگردند، احساس میکنند باید مقداری از اسکناسهایشان را گم کرده باشند، غافل از اینکه تمام آنها را خرج دوستانشان کردهاند. شاید چیز گرانی هم نخریده باشند و فقط هزینه چای، قهوه، و بستنی و... بچهها را حساب کرده باشند. اگر با دقت بیشتری به این نوع خرجکردنهای خود نگاه کنید، میبینید که اصلاً نیازی به خرید هیچ یک از آنها نبوده است.
● تصمیمات آنی برای خرجکردن نگیرید
اگر شما جزء افرادی هستید که به طور آنی تصمیم میگیرند تا اجناس گرانقیمتی را خریداری کنند، باید درباره این خصوصیت اخلاقی خود تجدیدنظر کنید.
اگر چیزی را میبینید که واقعاً خوشتان میآید و میخواهید آن را همان لحظه بخرید، یک لحظه صبر کنید، حداقل یک روز به خودتان وقت بدهید تا بیشتر روی خرید آن فکر کنید، شاید به این نتیجه رسیدید که اصلاً به آن نیازی ندارید. اگر هم به آن احتیاج داشته باشید، برمیگردید و آن را تهیه میکنید. با انجام این کار فرصت پیدا میکنید تا اجناس مشابهی که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند را نیز پیدا کنید.
● به مکانهایی که به راحتی میتوان پول خرج کرد نروید
اگر ما وقت زیادی را در مکانهای خاصی صرف کنیم، خود به خود به سمت پول خرج کردن کشیده میشویم. این نوع پول خرجکردنها صرفاً احساسی هستند. بنابراین باید سعی کنید تا آنجایی که میتوانید اطراف مغازههای موردعلاقهتان پرسه نزنید.
به پارک و یا جایی بروید که وسوسه پول خرجکردن به پایینترین میزان خود برسد.
● در زمان خرید اهداف خود را معین کنید
پیش از اینکه به قصد خرید خانه را ترک کنید، لیستی از تمام چیزهایی که به آنها احتیاج دارید تهیه کنید.
این کار بیانگر آن است که شما تنها چیزهایی را میخرید که به آن احتیاج دارید و اجناس را تنها به این خاطر که «خوشم آمد» نمیخرید. هیچگاه بدون تعیین اهداف خرید، پا به بازارهای خرید نگذارید.
● مایحتاج خود را اولویتبندی کنید
پیش از اینکه جنسی را بخرید، ببینید ارزش آن چقدر است و تا چه حد به آن احتیاج دارید. اگر این کار را واقعبینانه انجام دهید، آن وقت متوجه میشوید که از هر ۱۰ آیتمی که یادداشت کردهاید، تنها به ۸ مورد آن نیاز داشتید. اگر برای این کار یک روز به خودتان مهلت بدهید، آن وقت زمانی که برای خرید بیرون میروید، تنها چیزهایی را تهیه میکنید که واقعاً به آن نیاز دارید.
● از روی عادت خرج نکنید
در اکثر موارد بیشتر ولخرجیهای روزانه ما تنها از روی عادت شکل میگیرند. در بسیاری از مواقع این مخارج روزانه غیرضروری به نظر میرسند. به عنوان مثال اگر هر روز صبح در مسیر خود به محل کار یک فنجان قهوه میخرید، چرا این پول را برای خرید یک قهوه ساز پسانداز نمیکنید؟ و یا اگر هر روز ۲ ـ ۳ هزار تومان صرف ناهار میکنید، به آن معنا نیست که مجبور هستید تا آخر عمر این کار را انجام دهید. از خانه ناهارببرید. همه آداب خرجکردن خود را مجدداً ارزیابی کرده و ببینید که آیا انجام آنها ضروری است یا خیر.
● برای خود محدودیتهای مالی محکم تعیین کنید
اگر واقعاً نمیتوانید جلوی ولخرجیهای بیمورد خود را بگیرید، بهتر است به صورت هفتهای میزان محدودی پول به خودتان بدهید. این پول باید نقد باشد، چرا که کنترل و رسیدگی به آن راحتتر است. اگر یاد بگیرید که با ماهی ۲۰۰ هزار تومان مخارج روزمره خود را بگذرانید، برای پولهایتان ارزش بیشتری قائل میشوید و آداب صرفهجویی را به خوبی یاد میگیرید.
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست