چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
پیوند کلیه
![پیوند کلیه](/mag/i/1/ww8ma.jpg)
● پیوند کلیه چیست ؟
▪ پیوند عملی است که طی آن ، فردی که کلیه های خودش از کار افتاده است ، یک کلیه جدید دریافت می نماید .
● آیا پیوند کلیه انواع مختلفی دارد ؟
▪ بله . دو نوع پیوند کلیه وجود دارد : پیوند کلیه ای که از دهنده زنده گرفته شده و پیوند کلیه ای که از دهنده های غیر منسوب که دچار مرگ مغزی شده اند ، گرفته شده است . دهنده زنده ممکن است یکی از اعضاء خانواده ، فامیل ، دوستان نزدیک یا همسرتان باشد و در بعضی موارد ، دهنده غریبه ای است که دوست دارد یکی از کلیه هایش را به کسی که به پیوند کلیه نیاز دارد ، اهداء کند .
● چگونه می توانم فرآیند پیوند کلیه را شروع کنم ؟
▪ پزشک شما می تواند درباره فرآیند پیوند به شما توضیح دهد یا شما را برای بررسی بیشتر به یک مرکز پیوند ارجاع دهد .
● رد پیوند (rejection ) چیست ؟
▪ مهم ترین عارضه ای که ممکن است بعد از پیوند اتفاق بیفتد ، پس زدن کلیه است . سیستم ایمنی از بدن در برابر حمله عوامل خارجی مثل باکتری ها محافظت می نماید . این سیستم دفاعی بافت پیوندی را به عنوان یک بافت بیگانه شناسایی کرده و طوری عمل می کند تا این " مهاجم بیگانه " را از بین ببرد .
بنابراین برای پیشگیری از پس زدن کلیه جدید ، لازم خواهد بود که هر روز داروهای خاصی مصرف کنید . بیشتر بیماران عمدتا ۳ نوع دارو مصرف می کنند . سیکلوسپورین وسیرولیموس یکی از مهم ترین آنهاست . علاوه بر آن ، به احتمال زیاد نوعی استروئید و داروی سومی مثل سل سپت ( cellcept ) یا ایمورا ن مصرف خواهید کرد. در هر دوره رد پیوند لازم است که داروهای دیگری نیز مصرف کنید . آزمایشات منظم در مرکز پیوند ، به شما کمک خواهد کرد تا فرآیند رد پیوند به موقع شناسایی و درمان شود .
● داروهای پیوند چه عوارضی دارند ؟
▪ داروهای ضد رد پیوند عوارض جانبی بسیار زیادی دارند چون سیستم ایمنی بدن را سرکوب می نمایند . خوشبختانه این عوارض معمولا در بیشتر بیماران قابل کنترل می باشند . اگر عوارض جانبی ایجاد شوند ، تغییر دوز یا تغییر نوع دارو به درمان آنها کمک می کند . برخی از شایع ترین عوارض جانبی این داروها عبارتند از : فشار خون بالا ، افزایش وزن و حساسیت به عفونت ها و تومورها . ممکن است لازم باشد برای کنترل فشار خون ، پیشگیری از بروز زخم های گوارشی و عفونت ها داروهای دیگری نیز مصرف کنید .
● آیا بعد از پیوند هم لازم است که رژیم غذایی خاصی داشته باشم ؟
▪ درپیوند کلیه مثل سایر روش های درمانی نارسایی کلیه ، اغلب لازم است که رژیم غذایی خاصی رعایت شود . اگر قبلا دیالیز شده باشید ، در می یابید که این رژیم غذایی جدید نسبت به قبل ، محدودیت کمتری دارد . مدت زمانی که شما باید این رژیم را رعایت کنید ، متفاوت است . پیشرفت شما به دقت پی گیری خواهد شد و پزشکتان در صورت لزوم رژیم غذایی تان را تغییر خواهد داد .
● چه کار های دیگری باید انجام دهم ؟
▪ باید با مطالعه و صحبت با پزشکان ، پرستاران و بیمارانی که قبلا پیوند کرده اند ، معلومات خود را افزایش دهید .
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست