سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا
خصوصیات ضدعفونی کنندههای رایج
●عموما" ضدعفونی کننده ها را می توان به هفت گروه اصلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از :
۱- الکلها
۲- هالوژنها
۳- ترکیبات چهارتایی آمونیاک
۴- فنلها
۵- قطرانهای زغال سنگ
۶- آلدئیدها
۷- عوامل اکسیدکننده
●خصوصیات هر یک به شرح زیر می باشد.
▪الکلها ( ایزوپروپیل یا اتیل الکل )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ، فاقد خاصیت خورندگی بوده ولی دارای خاصیت شعله وری می باشند.
۲- به دلیل وجود ویژگی تبخیر ، فعالیت پس مانده هایشان محدود می باشند.
۳- در صورت وجود مواد آلی ، فعالیت محدودی دارند.
۴- علیه باکتریها و اسپور قارچها فعالیت چشمگیری ندارند.
۵- برای ضدعفونی کردن وسایل و سایر ملزومات کوچک ، ماده بسیار مناسبی می باشند.
۶- جهت استفاده سراسری در هچری ، بسیار گران می باشند.
۷- برای اینکه مؤثر واقع شوند باید با غلظت ۹۵-۷۰ درصد استفاده شوند.
▪هالوژنها ( ترکیبات یده یا هیپوکلریت ها )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی داشته ولی خاصیت خورندگی دارند.
۲- بر روی هاگها مؤثر نبوده ولی بر باکتریها ( در مرحله رویشی ) ، قارچها و ویروسها مؤثرند.
۳- درصورت وجود ماده آلی فعالیتشان کاهش می یابد.
۴- در حضور صابونها ، دترجنتها و نمکهای آب سخت ، فعالیتشان محدود می شود.
۵- فاقد خاصیت تحریک پذیری و خورندگی فلزات بوده و سمیت پائینی دارند.
۶- فعالیت پس مانده هایشان درصورت آلودگی مجدد ، محدود می شود.
۷- بهترین ماده ضدعفونی کننده جهت استفاده در سطوح تمیز می باشند.
۸- هزینه کمی دارند.
▪فنلها ( ترکیبات تکی یا چند تایی )
۱- محدوده میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- سمیت و خاصیت خورندگی کمی دارند.
۳- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۴- بوزدا هستند و فعالیت پس مانده هایشان مطلوب می باشد.
۵- هزینه کم تا متوسطی دارند.
▪قطرانهای زغال سنگ ( کروزول و اسید کرسیلیک )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- در غلظتهای زیاد سمی بوده و خاصیت خورندگی دارند.
۳- بوی تند و زننده دارند و فعالیت پس مانده هایشان عالی است.
۴- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۵- به دلیل اینکه گازهای سمی می باشند برای استفاده در جوجه ها یا تخم مرغهای نطفه دار مناسب نیستند.
۶- نسبتا" گران می باشند.
▪آلدئیدها ( گلوتارالدئید )
۱- فعالیت میکروب کش ، هاگ کش و قارچ کشی وسیعی دارند.
۲- درصورت وجود مواد آلی ، فعالیت خفیف تا متوسطی دارند.
۳- فعالیت پس مانده هایشان ضعیف می باشد.
۴- نسبتا" سمی می باشند.
۵- هزینه مناسبی دارند.
▪عوامل اکسیدکننده ( پراکسیدهیدروژن ، پرمنگنات پتاسیم )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیع تا متوسطی را دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- درصورت وجود مواد آلی غیر فعال می شوند.
۳- نسبتا" خاصیت خورندگی داشته و سمیت محدودی دارند.
۴- فعالیت پس مانده های آنها ضعیف و محدود می باشد.
۵- بعنوان یک عامل بوزدا و تمیز کننده بسیار ارزشمند می باشند.
۶- هزینه مناسبی دارند
چاپ شده در مجله تازههای دامپروری وکشاورزی شماره هفتم و هشتم
ترجمه : دکتر رامین اشرافی
۱- الکلها
۲- هالوژنها
۳- ترکیبات چهارتایی آمونیاک
۴- فنلها
۵- قطرانهای زغال سنگ
۶- آلدئیدها
۷- عوامل اکسیدکننده
●خصوصیات هر یک به شرح زیر می باشد.
▪الکلها ( ایزوپروپیل یا اتیل الکل )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ، فاقد خاصیت خورندگی بوده ولی دارای خاصیت شعله وری می باشند.
۲- به دلیل وجود ویژگی تبخیر ، فعالیت پس مانده هایشان محدود می باشند.
۳- در صورت وجود مواد آلی ، فعالیت محدودی دارند.
۴- علیه باکتریها و اسپور قارچها فعالیت چشمگیری ندارند.
۵- برای ضدعفونی کردن وسایل و سایر ملزومات کوچک ، ماده بسیار مناسبی می باشند.
۶- جهت استفاده سراسری در هچری ، بسیار گران می باشند.
۷- برای اینکه مؤثر واقع شوند باید با غلظت ۹۵-۷۰ درصد استفاده شوند.
▪هالوژنها ( ترکیبات یده یا هیپوکلریت ها )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی داشته ولی خاصیت خورندگی دارند.
۲- بر روی هاگها مؤثر نبوده ولی بر باکتریها ( در مرحله رویشی ) ، قارچها و ویروسها مؤثرند.
۳- درصورت وجود ماده آلی فعالیتشان کاهش می یابد.
۴- در حضور صابونها ، دترجنتها و نمکهای آب سخت ، فعالیتشان محدود می شود.
۵- فاقد خاصیت تحریک پذیری و خورندگی فلزات بوده و سمیت پائینی دارند.
۶- فعالیت پس مانده هایشان درصورت آلودگی مجدد ، محدود می شود.
۷- بهترین ماده ضدعفونی کننده جهت استفاده در سطوح تمیز می باشند.
۸- هزینه کمی دارند.
▪فنلها ( ترکیبات تکی یا چند تایی )
۱- محدوده میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- سمیت و خاصیت خورندگی کمی دارند.
۳- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۴- بوزدا هستند و فعالیت پس مانده هایشان مطلوب می باشد.
۵- هزینه کم تا متوسطی دارند.
▪قطرانهای زغال سنگ ( کروزول و اسید کرسیلیک )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- در غلظتهای زیاد سمی بوده و خاصیت خورندگی دارند.
۳- بوی تند و زننده دارند و فعالیت پس مانده هایشان عالی است.
۴- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۵- به دلیل اینکه گازهای سمی می باشند برای استفاده در جوجه ها یا تخم مرغهای نطفه دار مناسب نیستند.
۶- نسبتا" گران می باشند.
▪آلدئیدها ( گلوتارالدئید )
۱- فعالیت میکروب کش ، هاگ کش و قارچ کشی وسیعی دارند.
۲- درصورت وجود مواد آلی ، فعالیت خفیف تا متوسطی دارند.
۳- فعالیت پس مانده هایشان ضعیف می باشد.
۴- نسبتا" سمی می باشند.
۵- هزینه مناسبی دارند.
▪عوامل اکسیدکننده ( پراکسیدهیدروژن ، پرمنگنات پتاسیم )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیع تا متوسطی را دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- درصورت وجود مواد آلی غیر فعال می شوند.
۳- نسبتا" خاصیت خورندگی داشته و سمیت محدودی دارند.
۴- فعالیت پس مانده های آنها ضعیف و محدود می باشد.
۵- بعنوان یک عامل بوزدا و تمیز کننده بسیار ارزشمند می باشند.
۶- هزینه مناسبی دارند
چاپ شده در مجله تازههای دامپروری وکشاورزی شماره هفتم و هشتم
ترجمه : دکتر رامین اشرافی
منبع : موسسه مرغداری ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس خلیج فارس دولت سیزدهم دولت لایحه بودجه 1403 حجاب شورای نگهبان مجلس یازدهم محمدباقر قالیباف
قوه قضاییه تهران هواشناسی سیل شهرداری تهران بارش باران فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت دستگیری شورای شهر تهران پلیس
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو کارگران سایپا دلار ایران خودرو بازار خودرو قیمت طلا مالیات بانک مرکزی تورم
تلویزیون رسانه سریال مقام معظم رهبری سینمای ایران سینما تئاتر موسیقی فیلم بازیگر رسانه ملی کتاب
ناسا سازمان سنجش شورای عالی انقلاب فرهنگی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه عربستان اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور تیم ملی فوتسال ایران فوتسال باشگاه استقلال بازی وحید شمسایی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
هوش مصنوعی اینترنت تبلیغات اپل فناوری همراه اول ماه آیفون گوگل روزنامه ایرانسل
داروخانه ویتامین کاهش وزن دیابت خواب طول عمر چاقی سلامت روان فروش اینترنتی دارو بارداری