چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
دلمه بادنجان
● مواد لازم برای ۸ نفر:
بادنجان قلمی متوسط=۸ عدد(یا بادنجان دلمه ای ۳ عدد)
گوشت چرخ کرده=نیم کیلو
سبزی دلمه(تره،جعفری،نعناع،ترخان،پیازچه)=نیم کیلو
برنج=یک پیمانه پر(۲۰۰ گرم)
پیاز سرخ کرده=دو تا سه قاشق سوپخوری
روغن=۱ پیمانه(۲۰۰ گرم)
رب گوجه فرنگی=یک قاشق سوپخوری
و یا آب گوجه فرنگی=۲ لیوان
آبلیمو=به مقدار کافی
شکر(در صورت تمایل)=۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی
● طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ میکنیم، تا حدی که آب گوشت کشیده شود، بعد یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل و یک لیوان آب گوجه فرنگی و یا نصف قاشق رب گوجه فرنگی داخل گوشت می ریزیم حرارت را ملایم میکنیم تا آب گوشت کشیده شود، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد میکنیم و با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ میکنیم، گوشت را از روی آتش برمیداریم و با سبزی مخلوط میکنیم بعد برنج را با دو لیوان آب و کمی نمک یک دو جوش میدهیم تا کمی نرم شود، در آبکش میریزیم و با مایه گوشت و سبزی مخلوط مینماییم. ممکن است داخل این مایه دو تا سه عدد تخم مرغ سفت نیز رنده کرد. کمی آبلیمو و شکر و رب گوجه فرنگی و بقدر کافی نمک و فلفل با مایه دلمه مخلوط میکنیم و مایه را آماده و کنار میگذاریم. پوست بادنجانها را میکنیم و سر بادنجان را بشکل دایره کوچک عمیق برمیداریم بعد داخل بادنجان را خالی میکنیم بطوریکه دیواره و ته دیواره بادنجان سوراخ نشود و به قطر دو سانتیمتر باقی بماند. داخل و اطراف بادنجان را کمی نمک میزنیم و با مایه دلمه پر میکنیم و در بادنجانها را میگذاریم و کمی فشار میدهیم تا نیفتد بعد روغن را در ظرفی میریزیم و اطراف بادنجانها را در روغن سرخ میکنیم. بادنجانها را در ظرف مناسبی در یک ردیف میچینیم و نصف قاشق رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب گوشت یا آب ساده حل میکنیم و داخل ظرف بادنجان میریزیم و یا در صورت مصرف آب گوجه فرنگی آن را اضافه میکنیم و کمی نمک و فلفل و یکی دو قاشق آبلیمو و در صورت تمایل یک قاشق شکر در ظرف دلمه میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا آهسته بجوشد تا دلمه بپزد اما له نشود و در صورتیکه با این مقدار آب دلمه پخته نشد ممکن است کمی آب اضافه کنیم. وقتی دلمه ها آماده شدند (باید آب آن کاملا تبخیر شده باشد)آنها را در ظرف میچینیم و ممکن است یک پیمانه سس گوجه فرنگی که با سه چهار قاشق خامه مخلوط شده باشد روی دلمه ها بدهیم و بقیه را در سس خوری بریزیم و با دلمه ها سر میز ببریم.
بادنجان قلمی متوسط=۸ عدد(یا بادنجان دلمه ای ۳ عدد)
گوشت چرخ کرده=نیم کیلو
سبزی دلمه(تره،جعفری،نعناع،ترخان،پیازچه)=نیم کیلو
برنج=یک پیمانه پر(۲۰۰ گرم)
پیاز سرخ کرده=دو تا سه قاشق سوپخوری
روغن=۱ پیمانه(۲۰۰ گرم)
رب گوجه فرنگی=یک قاشق سوپخوری
و یا آب گوجه فرنگی=۲ لیوان
آبلیمو=به مقدار کافی
شکر(در صورت تمایل)=۱ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل=به مقدار کافی
● طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ میکنیم، تا حدی که آب گوشت کشیده شود، بعد یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل و یک لیوان آب گوجه فرنگی و یا نصف قاشق رب گوجه فرنگی داخل گوشت می ریزیم حرارت را ملایم میکنیم تا آب گوشت کشیده شود، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد میکنیم و با یکی دو قاشق روغن کمی سرخ میکنیم، گوشت را از روی آتش برمیداریم و با سبزی مخلوط میکنیم بعد برنج را با دو لیوان آب و کمی نمک یک دو جوش میدهیم تا کمی نرم شود، در آبکش میریزیم و با مایه گوشت و سبزی مخلوط مینماییم. ممکن است داخل این مایه دو تا سه عدد تخم مرغ سفت نیز رنده کرد. کمی آبلیمو و شکر و رب گوجه فرنگی و بقدر کافی نمک و فلفل با مایه دلمه مخلوط میکنیم و مایه را آماده و کنار میگذاریم. پوست بادنجانها را میکنیم و سر بادنجان را بشکل دایره کوچک عمیق برمیداریم بعد داخل بادنجان را خالی میکنیم بطوریکه دیواره و ته دیواره بادنجان سوراخ نشود و به قطر دو سانتیمتر باقی بماند. داخل و اطراف بادنجان را کمی نمک میزنیم و با مایه دلمه پر میکنیم و در بادنجانها را میگذاریم و کمی فشار میدهیم تا نیفتد بعد روغن را در ظرفی میریزیم و اطراف بادنجانها را در روغن سرخ میکنیم. بادنجانها را در ظرف مناسبی در یک ردیف میچینیم و نصف قاشق رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب گوشت یا آب ساده حل میکنیم و داخل ظرف بادنجان میریزیم و یا در صورت مصرف آب گوجه فرنگی آن را اضافه میکنیم و کمی نمک و فلفل و یکی دو قاشق آبلیمو و در صورت تمایل یک قاشق شکر در ظرف دلمه میریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا آهسته بجوشد تا دلمه بپزد اما له نشود و در صورتیکه با این مقدار آب دلمه پخته نشد ممکن است کمی آب اضافه کنیم. وقتی دلمه ها آماده شدند (باید آب آن کاملا تبخیر شده باشد)آنها را در ظرف میچینیم و ممکن است یک پیمانه سس گوجه فرنگی که با سه چهار قاشق خامه مخلوط شده باشد روی دلمه ها بدهیم و بقیه را در سس خوری بریزیم و با دلمه ها سر میز ببریم.
منبع : آشپزآنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست