یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

راه‌های فرار از بوی عرق


راه‌های فرار از بوی عرق
بسیار پیش آمده كه در ا توبوس و یا تاكسی نشسته اید، ولی آرام و قرار ندارید. دلتان می خواهد هر چه زودتر به مقصد برسید. از خودرو بیرون بپرید و یك نفس راحت بكشید، یك نفس راحت از بوی بد و عرق برخی همشهریانی كه در كنار شما نشسته اند. به راستی از كجا می آید این بوی نه چندان خوش؟
احتمالاً برای شما اتفاق افتاده كه صبح زود به حمام بروید، لباس های تمیز بپوشید و به دنبال كار و زندگی خود بروید، ولی چند ساعت بعد احساس كنید لباس هایتان بوی خوبی نمی دهند. فرقی نمی كند در چه فصلی باشیم، در تابستان به علت گرمای هوا و در زمستان به دلیل پوشیدن چند لباس روی یكدیگر، این مشكل گاهی به شما سر می زند.
عرق مثل یك كولر طبیعی عمل می كند. ممكن است شما عرق را علت اصلی بوی بد بدن بدانید، اما واقعیت این است كه عرق چیزی جز آب و نمك نیست. عرق از غدد ترشح كننده عرق كه درون پوست هستند تولید می شود و برای خنك كردن بدن بسیار موثر است. چنانچه عرق مدت طولانی روی سطح پوست باقی بماند، باكتری هایی كه به صورت طبیعی روی پوست وجود دارند، در اثر واكنش های شیمیایی، بوی بد بدن را تولید می كنند.
▪ بوی بد امتیاز منفی
برخی از افراد به ظاهر و چهره خود توجه زیادی می كنند ولی یك اصل مهم را نادیده می گیرند و آن تمیزی و پاكیزگی است بوی بد بدن نیز عاملی است كه می تواند به شما امتیاز منفی دهد.
متخصصان معتقدند احتمال ایجاد بوی بد در بخش های ویژه ای از پوست، مثل زیر بغل بیشتر است و این ویژگی به متفاوت بودن غدد عرق در این نواحی از پوست بستگی دارد. این غدد پروتئین و چربی تولید می كنند كه مواد اولیه مناسبی برای تغذیه باكتری های روی سطح پوست به شمار می آیند. این در حالی است كه عرق نقاط دیگر بدن بیشتر محتوی نمك است و باكتری ها كمتر می توانند از آن استفاده كنند.
حتماً تجربه كرده اید كه اگر پاهایتان مدت زیادی درون كفش و جوراب باشند، این بخش از بدن نیز بوی بد می گیرد. چنانچه می خواهید از بوی بد بدن در امان بمانید، باید به رژیم غذایی تان دقت كنید. برخی از مواد غذایی مثل سیر و پیاز و ادویه ها پس از گوارش درون بدن، موادی بد بو تولید می كنند كه می تواند از طریق عرق یا ریه ها دفع شوند و بوی بد بدن و دهان را به وجود آورند.
▪ شست و شو
بهترین راه برای فرار از بوی بد بدن، دوش گرفتن و شست وشوی بدن است. فراموش نكنید دوش گرفتن با آب به تنهایی كافی نیست چون آب نمی تواند این فرآورده های بدبو را از روی سطح پوست پاك كند، تنها راه حل، كمك گرفتن از شامپو و صابون است.
برای این منظور بهتر است از صابون ها و شامپوهای بودار استفاده كنید. اگر شما زیاد عرق می كنید و فعالیت جسمانی زیادی در طول روز دارید، باید بیش از دیگران بدنتان را بشویید. فراموش نكنید غدد عرق در شب هم مانند روز فعال هستند، بنابراین ممكن است هنگام شب دوش بگیرید ولی اگر فعالیت غدد عرق در پوست شما زیاد باشد، هنگام صبح باز احساس كنید لباس هایتان بوی خوبی نمی دهند.
▪ لباس های تر و تمیز
لازم است هر بار كه به حمام می روید و بدنتان را می شویید، تمام لباس هایتان را عوض كنید و لباس های تمیز به تن كنید. بهترین روش این است كه در پایان روز به حمام بروید و تمام لباس هایتان را برای شست و شو كنار بگذارید و لباس های تمیز بپوشید. در برخی نواحی مثل جنوب ایران شاید مجبور شوید لباس هایتان را روزی چند بار عوض كنید.
توجه به جنس پارچه لباس هم بسیار مهم است. لباس های نخی و كتانی عرق را بهتر به خود جذب می كنند، در حالی كه لباس های نایلونی عرق را از سطح بدنتان كمتر جذب كرده و با باقی ماندن این عرق در سطح پوست، بوی بد بدن از راه می رسد.
▪ بوی بد پاها
برای اینكه پاهایتان بو نگیرد مرتب آنها را بشویید و خشك كنید. از پوشیدن كفش های بدون منفذ به ویژه در فصل گرما خودداری كنید. حتی الامكان از جوراب های نخی استفاده كنید در این صورت عرق پاها جذب جوراب خواهند شد.
نیوشا قره گزلو
منبع : روزنامه جوان