یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


آیا کودکان در خانه‌ها ایمن هستند؟


آیا کودکان در خانه‌ها ایمن هستند؟
پدر پریزهای برق را با محافظ مخصوص می‌پوشاند. مادر چاقو و سایر وسایل خطرناك آشپزخانه را از دسترس كودك دور می‌كند. اما آیا به‌راستی خانه‌ها برای كودكان مكانی امن هستند؟ هر چیزی، مثل یك اسباب‌بازی ساده یا وسیلهٔ آشپزخانه یا یك گیاه آپارتمانی كه خوردن برگ‌های آن مسمومیت ایجاد می‌كند، می‌تواند برای كودك خطرساز باشد. در زیر به نكات مهمی اشاره می‌كنیم كه دانستن آنها برای محافظت از كودك ضروری است. اتاق‌های خانه را از نظر بگذرانید و وسایل خطرساز را از دسترس كودك خود دور كنید. این اقدام بهترین هدیه برای كودك شماست.
ایمنی اسباب‌بازی‌ها
نوزادان: جغجغه باید حداقل به اندازهٔ یك توپ پینگ‌پونگ قطر داشته باشد. چشم‌ها و بینی عروسك‌های پارچه‌ای باید محكم سر جای خود چسبیده باشند. حتی روبان حلقه‌شده دور گردن عروسك هم می‌تواند موجب خفگی نوزاد شود. همچنین، اسباب‌بازی‌ها نباید صداهای بلند و ناهنجار از خود تولید كنند.كودكان بالای یك سال: از خرید اسباب‌بازی‌هایی كه وسایل همراه دارند خودداری كنید، مثلاً موتورسواری كه كلاه ایمنی دارد. هر اسباب‌بازی یا ابزار جانبی آن كه داخل لولهٔ دستمال‌كاغذی گیر كند، یعنی قطری در حدود شش سانتی‌متر داشته باشد، خطرناك است چون به این معنی است كه ممكن است در لولهٔ گوارشی كودك هم گیر كند. اسباب‌بازی‌هایی بخرید كه حالت شكنندگی نداشته باشند و در برابر ضربه مقاومت كنند. بسیاری از اسباب‌بازی‌های چوبی پوشش رنگی سربی مسموم‌كننده‌ای دارند كه تماس با آن مسمومیت ایجاد می‌كند. قرار گرفتن مداوم در معرض اصوات بلند و ناهنجار اسباب‌بازی‌ها، مانند صدای شلیك تفنگ و آژیر آمبولانس یا ماشین پلیس، به شنوایی كودك آسیب می‌رساند.در مورد وسایلی كه با باتری كار می‌كنند نیز مراقبت ویژه‌ای لازم است زیرا در دهان گذاشتن باتری ایجاد خفگی می‌كند.كودكان پیش‌دبستانی: اطمینان حاصل كنید كه كودك شما هنگام دوچرخه‌سواری از كلاه ایمنی استفاده می‌كند. اسباب‌بازی‌های برقی برای استفادهٔ كودكان زیر ده سال مناسب نیستند. وسایل پرتاب‌كننده مانند تفنگ‌های غیرآبی خطر آسیب دیدن چشم و سایر اندام‌ها را افزایش می‌دهند. این قبیل اسباب‌بازی‌ها را برای سرگرمی در اختیار كودك خود قرار ندهید. به كودكان بزرگ‌تر بیاموزید كه وسایلی مانند قطعات خانه‌سازی را در دسترس كودكان كوچك‌تر قرار ندهند.
ایمنی اتاق‌خواب
خروجی‌های اتاق‌خواب كودك باید دارای حفاظ مناسب باشند. همچنین قرار دادن گیرنده‌های حساس به دود سیگار و گاز مونواكسیدكربن در اتاق ضرورت دارد. مراقب باشید كه كودكان شما را فریب ندهند و استانداردهای ایمنی را به‌درستی رعایت كنند. دقت كنید كه كركرهٔ پنجره از تشك خواب حداقل دو متر و نیم فاصله داشته و به‌خوبی در جای خود ثابت شده باشد. لبه‌های میز تعویض كهنهٔ بچه باید به اندازهٔ كافی بلند باشد. هرگز نوزاد را روی میز تعویض كهنه تنها نگذارید، حتی اگر لبه‌های آن ارتفاع كافی داشته باشد. طناب كركرهٔ پنجره را كوتاه كنید تا احتمال خفگی كودك با آن از بین برود. هرگز كودك كوچك‌تر از ۶ سال را روی تخت بدون حفاظ نخوابانید. همچنین قرار دادن تخت كودك در زیر پنجره یا اسباب‌های دیگر خانه ایمن نیست. اثاث سنگین خانه مانند كمد لباس، قفسهٔ كتاب و دكور چوبی برای كودكان وسیلهٔ تفریح هستند. آنها را كاملاً در جای خود ثابت كنید تا هنگام بالا رفتن كودك از آنها واژگون نشوند یا محتویات آنها بر سر كودك فرو نریزد.
ایمنی آشپزخانه
دستگیره‌های قابلمه‌های روی اجاق گاز را به سمت عقب بگردانید. هرگز نگذارید كه سیم وسایل برقی آویزان شود. از گرم كردن شیشهٔ شیر كودك در مایكروویو خودداری كنید، زیرا شیر به‌قدری گرم می‌شود كه دهان كودك را می‌سوزاند. با استفاده از قفل‌های مخصوص، درِ یخچال را همیشه بسته نگه دارید. به یاد داشته باشید كه كودك خردسال ممكن است در یخچال به دام افتد و خفه شود. روی درِ قفسه‌های كم‌ارتفاع قفل نصب كنید. مواد شوینده و پاك‌كننده، الكل و مایع دستشویی را دور از دسترس اطفال قرار دهید. چاقو، چنگال و قیچی را جدا از سایر وسایل آشپزخانه و در كشوهای قفل‌دار بگذارید. كبریت و فندك را هرگز در دسترس كودك قرار ندهید. خوراكی‌هایی مانند بادام‌زمینی، انگور، آلبالو، دانهٔ زیتون و تربچه را كه كوچك هستند در نزدیكی كودك نگذارید، زیرا بلع آنها كودك زیر سه سال را دچار خفگی می‌كند. كپسول ایمنی را در آشپزخانه در مكانی قابل رویت نصب كنید.
ایمنی حمام
دستگیره‌ای را برای درِ حمام انتخاب كنید كه از هر دو طرف باز و بسته شود. كلیهٔ داروها، لوازم آرایشی و بهداشتی و همچنین تیغ اصلاح را در قفسه‌های قفل‌دار بگذارید. پس از استفاده از بیگودی برقی یا سشوار، سیم آن را از برق خارج كنید. به كودك بیاموزید كه هرگز به لوازم برقی‌ای كه نزدیك آب هستند دست نزند. كودك را به‌تنهایی در داخل حمام رها نكنید. هیچ‌كدام از لوازم داخل حمام نمی‌توانند جلو غرق‌شدن كودك را در وان بگیرند. وجود پوشش لاستیكی در كف وان می‌تواند از سر خوردن كودك و آسیب سر وی جلوگیری كند. روی صندلی توالت پوششی قرار دهید كه در هنگام استفاده نكردن از آن بسته بماند. آبگرمكن را روی ۶۰ درجهٔ سانتی‌گراد یا كمتر تنظیم كنید. هنگامی كه كودك یاد می‌گیرد شیرهای آب را باز و بسته كند، به او یاد بدهید كه ابتدا شیر آب سرد و سپس شیر آب گرم را باز كند.

ترجمهٔ آناهیتا خیرگویان
منبع : ماهنامه زنان


همچنین مشاهده کنید