سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
حسادت در زندگی مشترک
حسادت، بدگمانی، ترس، وهم، تردید و دودلی بسیاری اوقات با عشق همراه میشود. این مسائل عارضههای رفتاری زن و شوهر هستند كه در اكثر زندگیهای مشترك به وجود میآید.
حسادت مسئلهای است كه در این مقاله به ابعاد آن اشاره میكنیم. حسادت گاهی تا مرز ویرانی زندگی مشترك پیش میرود. گاهی هم لازمه زندگی میشود. شاید تعجب كنید كه بدین ترتیب دو بعد مثبت و منفی حسادت را بیان میكنیم.
حسادت مانند بسیاری دیگر از احساسات انسان حسی است كه برای همگان آشناست و معمولا با چندین احساس دیگر از جمله خشم، تنفر، عشق، رشك، ترس و احساس ناتوانی و بیقدرتی همراه میشود. از آنجایی كه هر فردی نمیتواند بدون موجودات دیگر زندگی كند لذا احساس حسادت نیز برایش اجتناب ناپذیر است.
حسادت بعضی مواقع لازمه زندگی زناشویی خواهد شد تا فرد مقابل احساس بیهودگی نكند. البته حسادت در حد اعتدال میتواند مفید واقع شود و آن را غیرت هم مینامند. اما اگر از حد و مرز معمول خود بگذرد تلخ میشود و میتواند خانمانسوز و ویرانگر باشد. این حسادت را حسادت افراطی مینامند كه در مردان بیشتر دیده میشود. آیا میدانید گاهی زنان نیاز دارند كه مردان عشق خود را با حسادت نشان دهند؟ متقابلا مردان نیز چنین احساسی دارند.
برای مثال مرد از این كه مورد توجه همسرش قرار میگیرد و همسرش به رفتارهای او حسادت میكند و به قولی شكاك است لذت میبرد. البته این شك و دودلی باید از سوی همسر ظاهری باشد.
میتوان یك نمونه بارز را بیان كرد. یك خانم ۲۵ ساله تعریف میكند كه وقتی همسرم با زنی خوش سیما در مهمانی گرم صحبت میشود من یك نگاه خشمگینانه به او میاندازم. البته میدانم كه همسرم منظور سوء از رفتارش ندارد اما با توجهات من لبخندی به لب میزند و احساس مردانگی میكند. در همین جا باید بگوییم كه حسادت اگر از كنترل خارج شود میتواند تداوم زندگی مشترك را مختل كند.از سویی دیگر اگر زوجین نسبت به هم بیتفاوت باشند و به رفتارهای یكدیگر سطحی و گذرا بنگرند احساس سردی در خانواده به وجود میآید.
از طرفی احساس اهمیت دادن به یكدیگر میتواند برای زوجین لذت بخش باشد. بنابراین احساس حسادت نیز یا میتواند در لوای غیرت باشد كه به معنای از دست دادن معشوق است و برای معشوق خوشایند است و یا یك احساس حسادت بیمارگونه مدام كه معشوق را آزار خواهد داد.
اگر به بعد مثبت حسادت نگاه كنیم میبینیم كه فقدان این احساس ممكن است زندگی را به تباهی بكشاند و زن و شوهر نسبت به یكدیگر بیتفاوت شوند.
اگر مردی نسبت به همه رفتارهای همسرش بیتفاوت باشد و او را به حال خود بگذارد، زن احساس پوچی خواهد كرد و از این كه شوهرش نسبت به او بیتفاوت است، سرخورده خواهد شد.گفتنی است كه اگر به بعد منفی حسادت بنگریم آن قدر دردناك و آزار دهنده میشود كه زندگی مشترك را تهدید خواهد كرد.یك نمونه دیگر میتواند موضوع را روشنتر سازد. شوهری به یك سفر تجاری رفته است. مرتب از آن شهر به همسرش تلفن میزند اما یك روز به دلیل مشغله كاری یا اختلال در تلفن موفق به تماس با همسرش نمیشود. لذا زن نگران شده و ذهنش معطوف افكار منفی میشود.زمانی كه شوهر بعد از ساعتها قطع ارتباط با همسرش تماس میگیرد، آیا درست است زن با پرخاشگری با او به گفتگو بپردازد؟ یا این كه سعی در یافتن دلیل این قطع ارتباط باشد؟
زن و شوهر باید بدانند كه پیش قضاوت های غلط میتواند برای زندگیشان مضر باشد.زوجین باید تلاش كنند حسادت منفی در زندگی به وجود نیاید. در این باره نیز راهنماییهایی به شما خواهیم كرد.
ریشه به وجود آمدن بسیاری از حسادتها و بدبینیها از سوی خود زن یا شوهر است.
پس زمینه ایجاد حسد را برای فردی كه حسود است به وجود نیاورید. كاری نكنید یا حرفی به زبان نیاورید كه سبب بروز حسادت در همسرتان شود. برای نمونه از فردی خاص كه همجنس و همردیف همسرتان است تمجید و تعریفهای مكرر نكنید. مردان نسبت به باجناق و یا برادر زن خود حساس هستند پس زن نباید از آنان به طور پیاپی تعریف كند و این حساسیت را در شوهرش مضاعف سازد. زن وظیفه دارد كه از همسرش در برابر جمع تعریف كند و ارزش و مقام او را بالا ببرد.
همچنین زنان نسبت به مادر شوهر و خواهر شوهر خود حساسیت نشان میدهند پس شوهر باید در برابر خانواده خود به همسرش احترام بگذارد به این ترتیب بسیاری از شكها و سوءظنها و نفرتها از بین میرود.میتوان گفت كه حسادت افراطی و بدبینی، بیان تنفر است نه عشق. فضای یك رابطه هر چه دوستانهتر باشد اعتماد به یكدیگر نیز بیشتر خواهد بود. فقدان و عدم آگاهی از احساسات فرد مقابل در زندگی هرج و مرج به وجود میآورد. اگر زوجین بخواهند احساسات خود را با یكدیگر تقسیم كنند باید در ابتدا همدیگر را درك كنند و درصدد زجر دادن یكدیگر با بدبینی و سوءظن و حسد برنیایند.اگر در طول زندگی خود متوجه شدهاید كه همسرتان دچار حسد و بدبینی بیمارگونه است و رفتار و گفتار ناپسندش نسبت به شما از روی سوءظن میباشد نه غیرت، حتما پیش یك مشاور بروید و از او كمك بخواهید.افرادی كه حسد، شك و بدگمانی در دلشان لانه كرده نه تنها خودشان عذاب میكشند بلكه طرف مقابل خود را هم مورد اذیت و آزار قرار میدهند.مهرورزی همراه با محبت و غیرت و توجه و نیز توانایی در عشق ورزیدن و ایجاد یك رابطه محبتآمیز با همسر فضای خانوادگی را خوشایند خواهد كرد.از طرفی دیگر فقدان محبت دو جانبه، عدم گفتگوی سالم و بیتفاوتی و سوءظنهای بیجا و تردید و دودلی موجب جدایی و تنشهای مداوم در خانواده میشود. همچنین عشق به بهترین نحو میتواند به زندگی گرمی ببخشد. عشقی كه همراه با توجه محبتآمیز باشد.
در پایان باید اضافه كرد حسادت وقتی به این معنی باشد كه همسرتان تلاش میكند شما را از داشتن حق طبیعی اجتماعیتان محروم سازد بدانید كه خطرناك است. اما زمانیكه احساس كردید این حسادت از روی غیرت و دوست داشتن بیش از حد شماست و لطمهای به روابط اجتماعی و روحیه شما نمیزند از آن نهراسید. بدانید كه نبودن روابط نزدیك و صمیمانه زناشویی، افزایش سكوت همسر، بیتوجهی او نسبت به شما، دوری كردن و مخالفتهای بی مورد و همچنین سوءظنهای شدید امنیت زندگی مشترك را كم میكند. باید دلایل این بیتفاوتیها را بفهمید. با همسرتان صحبت كنید و احساس خود را با وی در میان بگذارید. شاید او در یك بحران شدید كاری قرار گرفته و منظوری ندارد پس توصیه ما به شما این است كه زود قضاوت نكنید.
به همسرتان بیتوجه نباشید و او را بیاهمیت جلوه ندهید و از صمیم قلب به وی عشق بورزید و هرگونه سوءظن، حسد و تردیدهای بیجا و بیمورد را از ذهن خود دور سازید.مطمئن باشید زندگی شیرین و گرمی خواهید داشت.
● از ابراز علاقه به همسرتان شرم نكنید
ابراز علاقه به هر شكلی كه باشد میتواند پایه و اساس زندگی مشترك را تحكیم بخشد. اگر میخواهید لذت زیادی از زندگی زناشویی خود ببرید پس علاقه خود را ابراز كنید و خجالت نكشید. عشق خود را پنهان نكنید. در ذیل به چند نكته در این زمینه اشاره میكنیم:
▪ از ابراز علاقه به همسرتان شرم نداشته باشید. ابراز علاقه نشانگر میزان دوست داشتن شماست. ابراز عشق چه به صورت بیان جملات عاشقانه و چه با خرید هدیه و یا انجام یك عمل نیكو برای همسرتان میتواند انجام شود.
▪ هیچگاه اجازه ندهید مشكلات زندگی، شما را از همسرتان دور سازد. مشكلات و گرفتاریها و مشغلهها با زندگی انسانها عجین است. پس نباید بگذاریم این مسائل میانمان فاصله بیندازد. پس زندگی مشترك را با مشكلات خود دخیل نكنید و به یكدیگر عشق بورزید.
▪ همیشه ابراز علاقه به همسر بهترین هدیه به اوست. این هدیه مجانی را از او دریغ نكنید.
▪ ابراز علاقه با بیان كلمات، تاثیر بیشتری بر ذهن همسرتان دارد البته رفتار عاشقانه نیز بیتاثیر نیست. سعی كنید در گفتگوهای روزمره نیز از جملات عاشقانه و كلمات محبتآمیز استفاده كنید.
▪ اگر در ابراز علاقه و عشق به همسرتان ناتوان هستید و در این زمینه تبحر ندارید و روش بیان عشق را به طرف مقابل خود نمی دانید حتما به یك مشاور امور خانواده مراجعه كنید.
منبع : خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست