جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
حوادث ۲۰۰۶ در ایران
● ۳ مارچ ۲۰۰۶( جانباز شیمیایی ضامن متهم پرونده اش شد)
یك مرد جانباز شیمیایی كه دخترش بر اثر تصادف بمدت دوماه در كما فرو رفته بود با مراجعه به دادگاه ضمانت راننده متخلف را پذیرفت. ۱۲ اسفند ماه سال ۸۴ ( ۳ مارچ ۲۰۰۶ میلادی ) مرد جوان موتورسواری كه بسرعت در حال تردد در خیابان بود به دختر جوان ۱۹ ساله ای كه دانشجوی سال اول یكی از دانشگاه های تهران بود برخورد كرد و دختر جوان بشدت به جدول كنار خیابان اصابت كرد و در اثر این حادثه دختر دانشجو به كما فرو رفت.
با گزارش این حادثه به دادسرای ناحیه ۶ خارك راننده متخلف به اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمدی و بی احتیاطی در رانندگی بازداشت شد. دادیار قضایی این دادسرا با تعیین قرار وثیقه از راننده متخلف خواست تا با سپردن وثیقه معتبر و متناسب با جرم و یا معرفی ضامن معتبر تا تعیین تكلیف نهایی و مشخص شدن وضعیت دختر جوان كه همچنان در حالت كما به سر می برد آزاد شود اما این مرد ضامنی نداشت. در حالی كه دادیار پرونده به خاطر در دسترس بودن متهم مجبور بود وی را روانه زندان كند پدر ۴۰ ساله مجروح حادثه كه جانباز شیمیایی بود و به خاطر مشكلات تنفسی ماسك به صورت داشت بسختی خودش را به طبقه چهارم دادسرای خارك رساند و ضمانت عامل به كما رفتن دخترش را بر عهده گرفت.
● ۱۰ ژانویه۲۰۰۶ (شهادت فرماندهان سپاه در سقوط هواپیما)
۱۱ تن از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سقوط هواپیما در حوالی ارومیه به شهادت رسیدند. این حادثه ساعت ۹ و ۳۲ دقیقه روز دوشنبه ۱۹ دی ماه سال ۸۴ (۱۰ ژانویه ۲۰۰۶ میلادی) در ۱۲ كیلومتری غرب شهرستان ارومیه و در ۱۰۰ متری خانه های مسكونی روستای آیدین رخ داد.سخنگوی سپاه پاسداران در خصوص این سانحه دلخراش تأكید كرد كه دید بد و از كار افتادن موتورها، علل اصلی سقوط هواپیمای فالكن در حوالی ارومیه بوده است.
در این سانحه هوایی، سردار احمدكاظمی (فرمانده نیروی زمینی سپاه)، سردار سعید مهتدی (فرمانده لشكر ۲۷ رسول الله(ص))، سردار سعید سلیمانی (معاون عملیات نیروی زمینی سپاه)، سردار حنیف منتظرقائم (مسئول اطلاعات نیروی زمینی)، سردار غلامرضا یزدانی (فرمانده یگان توپخانه)، سردار صفدر رشادی (معاون نیروی زمینی سپاه)، سرهنگ پاسدار حمید آذین پور و پاسدار محسن اسدی (از اعضای دفتر فرماندهی نیروی زمینی سپاه)، عباس گروندی (خلبان هواپیما)، سردار احمد الهامی نژاد و سرهنگ پاسدار مرتضی بصیری به شهادت رسیدند.
● اول سپتامبر ۲۰۰۶ (حادثه مرگبار در فرودگاه مشهد)
هواپیمای توپولوف حامل ۱۴۸ مسافر كه از بندرعباس به سمت مشهد پرواز می كرد، قبل از فرود اضطراری
در باند فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد دچار آتش سوزی شد و ۲۹ نفر از مسافران
در این سانحه كشته و ۴۶ نفر مصدوم شدند.
عصر دهم شهریورماه، یك فروند هواپیمای توپولف ۱۵۴ متعلق به شركت هواپیمایی ایران ایرتور با ۱۴۸ سرنشین از بندرعباس به سمت مشهد درحال پرواز بود كه در باند فرودگاه مشهد ناگهان دچار سانحه شد.
هواپیما درحالی كه قصد فرود برروی باند فرودگاه مشهد را داشت، ناگهان آتش گرفت. این حادثه بر اثر تركیدن لاستیك چرخ های هواپیما در هنگام فرود رخ داد كه پس از خروج هواپیما از باند فرودگاه دچار حریق شد.
● ۲۷ نوامبر ۲۰۰۶ (پرواز آخر روی باند ۲۹)
۳۶ شهید سبزپوش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشییع شدند.
۲۷ نوامبر سال ،۲۰۰۶ تحقیقات روی جعبه سیاه و نوار آخرین مكالمات كاپیتان هواپیمای آنتونف ۷۴ سپاه كه در آن ۳۶ تن به شهادت رسیدند، آغاز شده است. این حادثه ساعت ۱۲ و ۷ دقیقه صبح روز گذشته در باند ۲۹ فرودگاه مهرآباد رخ داد.
اینجا باند ۲۹ فرودگاه مهرآباد تهران است. ۳۲ مسافر سبزپوش سپاه آماده مأموریتی در مناطق عملیاتی جنوب كشور هستند.
نوك هواپیما و كابین خلبان بطحایی و كامران كبیری (كمك خلبان)، علی الله یار و علیرضا باقری (مهندسین پرواز)، علیرضا پیرسوده (افسر همراه)، اصغر فلاحتی (هدایت پرواز) و همچنین بال سمت راست هواپیما كاملاً متلاشی و سوخته شده است.
اطلاعات نخست و كارشناسی های اولیه متخصصان نیروی هوایی سپاه حاكی بود دقایق اولیه پرواز یكی از موتورهای هواپیما از كار می افتد و با به هم خوردن تعادل هواپیما و برخورد احتمالی بال هواپیما كه حامل سوخت هواپیما است با زمین، باعث انفجار هواپیما شده است.
● ۱۶ مارچ ۲۰۰۶ ( گزارش ۲۵ دقیقه جهنمی در جاده زابل)
اشرار كه تعدادشان بیش از ۳۰ تن بود پس از ۲۵ دقیقه جهنمی و شلیك های مرگبار به سمت افراد بی گناه درحالی كه ۲۲ مرد را شهید و ۷ نفر دیگر را بشدت زخمی كرده بودند ۶ خودروی عبوری را نیز به آتش كشیدند
بیشتر اعضای گروهی مسلح كه با انگیزه مرموزی خودروهای عبوری در محل «زابل - زاهدان» را به رگبار بسته و با به شهادت رساندن ۲۲ مرد به داخل افغانستان گریخته بودند ، به هلاكت رسیدند . در این اقدام تروریستی كه ساعت ۲۱ و ۲۰ دقیقه شامگاه ۲۵ اسفندماه سال ۸۴ - ۱۶ مارچ ۲۰۰۶ میلادی - در ۱۰۷ كیلومتری زاهدان رخ داد، فرماندار زاهدان به همراه چند نفر از همكارانش هدف گلوله قرار گرفتند و روانه بیمارستان شدند.
این قتل عام، فجیع ترین حمله تروریستی قاچاقچیان مواد مخدر به مردم بی گناه ایران بود . پس از این حادثه اقدامات پلیسی گسترده ای آغاز شد و چند ماه بعد از این حادثه بیشتر عاملان آنرا به هلاكت وساندند .
▪ جزئیات شب جهنمی
سرنشینان خودروهای سواری وقتی در محور زابل - زاهدان به مردان مسلحی برخوردند كه لباس پلنگی پلیس به تن داشتند و در ۱۴ كیلومتری پاسگاه تاسوكی با مسدود كردن جاده از آنان خواستند برای ایست بازرسی توقف كنند، نمی دانستند كه در دام چه توطئه هولناكی گرفتار شده اند. به دستور اشرار مأمورنما كه چگونگی اقدام تروریستی شان نشان می داد با یك طرح و برنامه سازماندهی شده جاده را مسدود كرده اند، سرنشینان خودروها با اعتماد به لباس پلیس پیاده شده و همراه آنان به گوشه ای حاشیه ای در جاده انتقال داده شدند. وقتی اشرار بدون داشتن بهانه ای و درحالی كه قربانیانشان كاملاً تسلیم آنان بودند، ناجوانمردانه به روی آنان آتش گشودند، تعدادی از خودروهای عبوری با دیدن این صحنه هولناك بی اعتنا به دستور مأمورنماها در حاشیه جاده به فرار از معركه پرداختند كه از سوی اشرار به رگبار بسته شدند. در این اقدام تروریستی فرماندار زاهدان با ۵ گلوله مجروح شد و به بیمارستان زاهدان انتقال یافت. بنابر این گزارش، همراهان فرماندار نیز بشدت مجروح شده و به بیمارستان زابل انتقال یافتند.
اشرار كه تعدادشان بیش از ۳۰ تن تخمین زده می شد ، پس از ۲۵ دقیقه جهنمی و شلیك های مرگبار به سمت افراد بی گناه درحالی كه ۲۲ مرد شهید و ۷ نفر دیگر بشدت زخمی شده بودند، ۶ خودروی عبوری را به آتش كشیدند و سپس به بیابان گریختند. شاهدان عینی حادثه دیده اند كه لباس پلنگی ها سوار بر خودروهای سواری به سمت مرز افغانستان در
۱۲ كیلومتری محل حادثه گریختند و توانسته اند از دست مأموران نیروی انتظامی كه در تعقیب آنان بودند، فرار كنند.
بنا بر این گزارش هیچ مسئولی در این حمله ناجوانمردانه شهید نشد و تنها فرماندار زاهدان و چند نفر از همكاران وی به طور اتفاقی در این دام افتادند و با اصابت گلوله مجروح شدند . از نوع اقدام تروریست ها مشخص بود كه آنان برای شهادت عده ای خاص یا مسئولان استان دست به چنین كاری نزده اند، بلكه نیت آنان حمله به افراد غیر مسلح و عادی و ضربه زدن به امنیت استان بود . تحقیقات نشان می داد ؛ اشرار لباس پلیس به تن داشتند و این لباس برای اقدام آنان حقه ای بود. آنان به بهانه ایست بازرسی، خودروهای عبوری كه مردم عادی داخل آن بودند را متوقف كردند، سرنشینان آنان را پیاده و در حاشیه جاده آنان را به گلوله بسته بودند . در میان شهدا، معلم مدرسه مدنی، مردی از كردستان، یك بازاری از مشهد، دانشجو، طلافروش، تعمیركار خودرو، مغازه دار و افراد عادی و یا كارمند دولت نیز بودند كه نشان می داد اشرار مسلح هدفی جز حمله به مسئولان استان داشته اند و فرماندار به همراه تیم همراهش نیز همراه دیگر خودروهای عبوری به طور ناگهانی وارد این معركه شد ه بود .
● قطورترین پرونده قضایی تاریخ ایران
رسیدگی به قطورترین پرونده قضایی تاریخ ایران كه با شكایت ۱۷۷ هزار نفر در اهواز تشكیل شده بود، ۲۸ آذر ماه ( ۱۹ دسامبر ۲۰۰۶ ) در دادگاه اهواز آغاز شد و همچنان ادامه دارد. تحقیقات قضایی این پرونده با بیش از ۳ هزار متهم و ۳۰۰ میلیارد تومان كلاهبرداری ۱۵ ماه به طول انجامید.
اوایل اردیبهشت ماه سال ۸۴ چند تن از اهالی اهواز در تماس با دادگستری از یك شركت كه با گرفتن مبالغی پول از مردم به آنان سود یا كالاهای خانگی می دادند، خبر دادند. در حالی كه این گزارش از سوی مسئولان دادگستری در شورای تأمین استان مطرح شده بود، اواخر اردیبهشت ماه گزارشی در این مورد به اداره آگاهی رسید و پس از آن، گزارش كامل تری از سوی وزارت اطلاعات در اختیار ایرج امیرخانی ـ دادستان اهواز ـ قرار گرفت. در این گزارش آمده بود كه فردی به نام حسین الاماره با تشكیل یك گروه به عنوان این كه كالای خانگی، سیم كارت و... را به مردم تحویل می دهند، وجوه آنان را دریافت می كنند. بازپرس گیوكی دستور احضار سركرده این شبكه را صادر كرد. سركرده این شبكه «حسین الاماره» نام داشت كه اهل الاماره عراق بود و با نام جعلی حسین موسوی اقدام های مجرمانه اش را در این گروه به انجام می رساند. این فرد پس از دستگیری، تفهیم اتهام و زندانی شد.
پس از چند هفته تحقیق از آنجا كه مشخص بود این افراد اقدام های مجرمانه ای دارند، به دستور دادستان امیرخانی شعب محل فعالیت این شركت بسته و همه حساب هایشان مسدود شد و در تمام شهر ۲۷۰ پلاكارد نصب و به مردم هشدار داده شد، ولی مردم كه تصور می كردند این اقدام ها سدی در برابر منافع آنان است، به جای توجه به این هشدارها، وجوه و سپرده های خود را به گروه «سادات» می سپردند. مأموران دریافتند عده زیادی از مردم با مراجعه به خانه ای كه در منطقه «شیلنگ آباد» قرار داشت، پول های خود را در اختیار این گروه قرار می دهند. با دستور بازپرس گیوكی، مأموران اقدام به محاصره این خانه كرده و وارد آن شدند. در حالی كه صاحب این خانه كه از اعضای اصلی باند بود با ایجاد باجه هایی شبیه به بانك در سراسر خانه و دستگاه های متعدد پول شمار، وجوه دریافتی از مردم را در همان محل و در كارتن و گونی نگهداری می كرد به دستور بازپرس پرونده، پول ها جمع و ضبط شد.
با فرار متهم اصلی پرونده پس از درگیری مردم با مأموران در منطقه شیلنگ آباد دستور قضایی برای دستگیری وی صادر شد و از طریق پلیس بین الملل این فرد كه به تركیه گریخته بود، دستگیر و به ایران بازگردانده شد.
مأموران در ادامه كارهای عملیاتی خود موفق به شناسایی ۲ تن از متهمان اصلی این گروه شدند. یكی از این دو متهم در حالی دستگیر شد كه در خانه اش ۳ میلیارد تومان پول نقد جاسازی كرده بود.
پرونده درخصوص چند متهم فراری مفتوح و برای روشن شدن وضع سایر متهمان به یكی از شعب دادگستری استان خوزستان برای صدور حكم ارسال شده است.
● ۱۴ فوریه ۲۰۰۶ (۷۲۴ میلیارد ریال جزای نقدی ۳ سال حبس محكومیت متهم فرودگاه پیام)
دادگاه امور اقتصادی پس از رسیدگی به اتهام ارتشا و تحصیل مال نامشروع، عباس تقی زاده، متهم اصلی پرونده موسوم به فرودگاه پیام، او را مجرم شناخت.
شعبه ۱۱۹۲ دادگاه عمومی امور اقتصادی به ریاست قاضی محمد سلطان همتیار، پس از رسیدگی به گزارش معاونت كاشف مركز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، شكایت گمرك جنوب ایران و گزارش نیروی انتظامی، پس از چند جلسه رسیدگی و محاكمه ۱۸ نفر از متهمان پرونده، در ۲۴ بهمن ماه سال ۸۴ - ۱۴ فوریه ۲۰۰۶ میلادی - ۱۵ نفر از آنان را مجرم شناخت.
براساس احكام صادره، عباس تقی زاده، متهم اصلی پرونده، به اتهام پرداخت رشوه به ۳ سال حبس تعزیری و برای تتمیم حكم صادره وی به ۱۰ سال محرومیت از كلیه فعالیت های اقتصادی و ۱۰ سال اقامت اجباری در جنوب كشور محكوم شد.
دادگاه همچنین متهم را به خاطر تحصیل مال نامشروع به پرداخت جزای نقدی و رد مال در حق شاكیان پرونده، جمعاً به ۷۲۴ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال محكوم كرد.
براساس رأی صادره ۱۴ تن از متهمان پرونده جمعاً به ۲۳ سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی به میزان ۲ میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال در حق دولت و ۴۲۰ ضربه شلاق محكوم شدند.
ضمناً مدیركل سابق گمرگ نیز به انفصال دائم از خدمات دولتی و ۸ كارمند گمرك به انفصال موقت از یك ماه تا ۳ سال محكوم شدند. در این حكم صادره، سه تن از متهمان پرونده از اتهامات وارده تبرئه شدند.
گفتنی است عباس تقی زاده، متهم اصلی پرونده فرودگاه پیام بیش از این به اتهام قاچاق كالا در شعبه ۳۸ دادگاه انقلاب امور اقتصادی محاكمه و به پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محكوم شده است. ضمناً متهم در حال حاضر ممنوع الخروج و ممنوع المعامله است.
● ۱۵ ژانویه ۲۰۰۶ (زندان برای چند مدیرعامل)
مدیران عامل شركت های هواپیمایی طایر ایران و ایرگلف فالكن و معاون وقت امور حقوقی و بین المللی سازمان هواپیمایی كشور و مدیرعامل وقت دفتر نظارت بر شركت های حمل و نقل هوایی امور فرودگاه ها با رأی دادگاه به زندان، پرداخت جزای نقدی و پرداخت خسارت به شركت ملی پخش فرآورده های نفتی محكوم شدند.
این متهمان پس از محاكمه در شعبه ۴۲ دادگاه امور اقتصادی، مجرم شناخته شدند و رأی صادره قطعی اعلام شد.
میزان مجازات این مقام های مسئول هواپیمایی در۱۵ ژانویه سال ۲۰۰۶ میلادی به آنان ابلاغ شد.
● ۲۲ مارچ ۲۰۰۶ (بازداشت تیم قلابی كشتی فرنگی هنگام پرواز به مجارستان)
۷ مرد كه خود را از اعضای تیم منتخب كشتی فرنگی ایران معرفی كرده بودند، قبل از پرواز به مجارستان در فرودگاه مهرآباد دستگیر شدند.
دوم فروردین ماه سال ۸۵ ( ۲۲ مارچ ۲۰۰۶ ) رئیس فدراسیون كشتی در نامه ای از سرپر
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست