چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

اندر در باب ابتیاع نمایشگر LCD


اندر در باب ابتیاع نمایشگر LCD
مدلی که در مطبوعات و از طریق دوستان بسیار شنیده بودم چیزی نبود جز AOC ۹۳۱ FWZ که به قول دوستان برای خودش کولاکی بود!
شاید از شانس خوب من بود که هیچ‌یک از فروشگاه‌های حاضر در آن بازار این مدل به ‌خصوص را موجود نداشتند و شانس با ما بیشتر یار بود که فرصتی دست داد تا از نمایشگاهی که همین‌گونه از نمایشگرها را تبلیغ می‌کرد بازدید کنم. امکاناتی که این مدل گرامی عرضه می‌کرد فوق‌العاده بود. نمایشگر ۱۹ اینچی با پانلی عریض و رزولوشن ۱۶۸۰×۱۰۵۰ که برای این قبیل نمایشگرها قدری عجیب است. همچنین زمان پاسخگویی آن ۲ میلی‌ثانیه اعلام و دو عدد بلندگوی معمولی نیز روی آن نصب شده بود. با همه این احوالات، قیمتی که اعلام می‌کرد از همه جالب‌تر بود. شرکت مادیران این محصول را با یکسال گارانتی در حوالی ۱۷۴ هزار تومان عرضه کرده بود. شاید اگر از نزدیک این AOC را ندیده بودم می‌خریدمش اما هر کاری کردم به دلم ننشست. صفحه‌اش به‌ تصورم قدری کدر بود و هر کاری با تنظیماتش انجام دادم درست نشد که نشد!
سرتان را درد نیاورم،‌ در برابر توصیه‌های مکرر دوستان مقاومت بسیاری از خود نشان دادم و آخر کار، نمایشگر ۱۹ اینچی LG ۱۹۴۲SM را به ‌قیمت ۱۹۰ هزار تومان ابتیاع کردم و خلاص!
در این بحبوحه بود که دو سه مورد در خاطرم زنده شد که گفتم با شما مطرح کنم.
● اول؛ ‌زمان پاسخگویی
هنوز که هنوز است بسیاری از خریداران اصرار به خرید نمایشگرهای LCD با زمان پاسخگویی ۲ میلی‌ثانیه دارند. خاطرم هست که یکبار به تفصیل در این‌باره صحبت کردم که چشم آدمیزاد نمی‌تواند زمان پاسخگویی سریع‌تر از ۱۰ میلی‌ثانیه را تشخیص دهد. از این‌رو حتی مدل‌هایی با زمان پاسخگویی ۸ میلی‌ثانیه نیز به ‌خوبی قابل استفاده هستند اما محض احتیاط گونه‌هایی با زمان پاسخگویی ۵ میلی‌ثانیه را برای خرید توصیه کردم.
باز میل خودتان است و من همچنان بر سر گفته خود ایستاده‌ام و اگر دوست دارید، بروید و بخرید و این‌گونه فکر کنید که حالش را خواهید برد!
● دوم؛ رزولوشن
آن‌گونه که عقل حقیر قد می‌دهد بسیاری از کامپیوترهایی که در اختیار دوستداران بازی‌ها قرار دارد از رزولوشن بالاتر از ۱۲۸۰ × ۱۰۲۴ پشتیبانی نمی‌کند. به ‌بیان دیگر، توان پردازشی سیستم همین را نیز به زور مهیا ساخته است. اکنون نمی‌دانم چه اصراری به خرید نمایشگرهایی با رزولوشن
۱۶۸۰ ×۱۰۵۰ وجود دارد. دیگر اینکه، برخی از مدل‌های جدید از رزولوشن‌های ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پشتیبانی می‌کنند و به Full HD شهرت دارند. برای دیدن فیلم با این کیفیت، باید که از دیسک‌های نوری Blueray استفاده کرد. باز هم می‌بینم که این‌گونه نمایشگرها خریدار دارد و اگر خریدارش مورد پرسش قرار گیرد، نمی‌داند که محصول ذکر شده را برای کدامین نیاز ابتیاع می‌کند. راستش خیلی به کاربردش کاری ندارم، بیشتر برای پولی که بابت هیچ هزینه می‌شود دلم می‌سوزد و بس!
● سوم؛ اسپیکرهای ضعیف!
بسیار شنیده‌ام که خریدارجماعت از اسپیکرهای نمایشگرهای LCD می‌نالند. راستش در برخی مواقع با این خریداران بینوا ابراز همدردی دارم و به‌ عنوان راهکاری مناسب توصیه می‌کنم زمانی را به همین منوال سپری کنند تا گوش‌های محترمشان به نوای ضعیف اسپیکرهای ۲ واتی نمایشگر عادت کند.
دوستی داشتیم که برای تخطئه اسپیکرهای نمایشگرش، آن‌ها را با اسپیکرهای ۴۰۰ واتی برادرش مقایسه می‌کرد، غافل از اینکه اگر اسپیکر قدرتی معادل ۴۰۰ وات داشته باشد می‌تواند خانه‌ای را با صدایش ویران کند!
اگر به مشخصات فنی اسپیکرهای ۴۰۰ واتی مراجعه کنید توان خروجی واقعی آن‌ها کمتر از ۵ وات است و این ۴۰۰ وات معنی دیگری می‌دهد. این را می‌خواستم بگویم که اگر نمایشگر LCD می‌خرید که اسپیکر دارد، بد نیست از گونه‌هایی استفاده کنید که امکان اتصال هدفون را فراهم ساخته‌اند. به این معنی که خروجی صدا داشته باشند، در غیر این صورت باید هدفون خود را به پانل پشتی یا جلویی کابینت وصل کنید. حتم دارم با مصیبت‌های آن آشنا هستید!
● چهارم؛ صفحه براق
در تبلیغات برخی نمایشگرها بارها از عنوان براق (Glossy) استفاده شده است. تفاوت ظاهری نمایشگرهایی با پانل براق با مدل‌های معمولی را زمانی تشخیص می‌دهید که نمایشگر را خاموش کنید. آنگاه خواهید دید که پانل‌های براق در حالت خاموشی نیز اندکی از مدل‌های معمولی براق‌تر هستند. این را نیز بگویم که مدل‌های براق برای افرادی که در زمینه کار چاپ و طراحی فعالیت می‌کنند به ‌هیچ‌وجه مناسب نیستند، زیرا رنگ‌ها را قدری جابه‌جا می‌کنند!
عنوان براق علاوه بر پانل نمایشگرها، به بدنه آن‌ها نیز اطلاق می‌شود. به‌ خاطر داشته باشید که اثرانگشت روی بدنه براق قدری ضایع تشریف دارد. اگر آدم ‌تر و تمیزی هستید که هیچ، اما اگر حوصله تمیز کردن مدوام بدنه نمایشگر را ندارید بی‌خیال خرید این مدل‌ها شوید!
● کلام آخر
خرید نمایشگر LCD از موارد سهل و ممتنع است، به این معنی که در عین سادگی به رعایت هزار و یک نکته نیاز دارد. این‌ها را گفتم تا شاید روزی روزگاری برای شما مفید واقع شود. باشد که این‌چنین شود!
جواد زارعی
منبع : هفته‌نامه بزرگراه فناوری