پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

استرس و افسردگی


استرس و افسردگی
بسیاری از زنان نگران ارتباط بین استرس و بیماری قلبی هستند. مطالعات متعددی این ارتباط را هم برای مردان و هم برای زنان نشان می دهد. به عنوان مثال خیلی وقت ها سکته قلبی با یک استرس شدید عاطفی خصوصا عصبانیت آغاز می شود. پس از حمله قلبی نیز افرادی که اضطراب و استرس بیشتری دارند، مشکلات بیشتری برای بهبودی دارند. در ضمن بعضی از راه هایی که مردم برای کنار آمدن با استرس در پیش می گیرند (مثل پرخوری، سیگار کشیدن و مصرف الکل) آشکارا برای قلب مضر هستند.
اما استرس تنها مسئله عاطفی که می تواند بر قلب اثر بگذارد نیست. افسردگی هم در زنان و هم در مردان پس از حمله قلبی فراوان است. اگر شما دچار حمله قلبی شده اید و در حال حاضر به مدت طولانی پس از سکته احساس افسردگی و غمگینی می کنید، یا اگر احساس غم زدگی شما شدید است، در مورد راه هایی که می توانید کمک بگیرید با پزشک مشورت کنید.
به خاطر داشته باشید که حمایت دوستان، خانواده و دیگر بیماران قلبی می تواند به بهتر شدن خلق تان و انطباق با بیماری کمک کند. جالب است بدانید که عادات بهداشتی سالم اثر محافظتی دارند. فعالیت بدنی منظم نه تنها استرس و افسردگی را از بین می برد، بلکه به طور مستقیم عوامل خطر بیماری قلبی را کم می کند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که پس از حمله قلبی، شرکت کردن در یک برنامه کاهش استرس می تواند میزان مشکلات بعدی قلب را کمتر کند. برنامه های کنترل استرس مثل گروه های حمایت از بیماران قلبی، می تواند در یافتن راهی برای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات زندگی کمک تان کند. ارتباطات خوب بین فردی هم همین طور هستند. برقراری ارتباطات فردی قوی احتمال بروز بیماری قلبی را کم می کند. ارتباطات حمایت کننده، پس از حمله قلبی به افزایش طول عمر افراد کمک می کند. اعمال و اعتقادات معنوی و مذهبی هم پس از جراحی قلب باعث بقای طولانی تر بیماران می شود.
در مورد ارتباط بین استرس، افسردگی و بیماری قلبی مطالب زیادی برای یادگیری باقی مانده، اما تنها مسائل کمی روشن شده است؛ این که آیا داشتن فعالیت بدنی، ارتباط تان با افرادی که از شما حمایت می کنند و در میان گذاشتن احساسات و نگرانی هایتان با آنها، به شما کمک می کند تا شاداب تر و طولانی تر زندگی کنید؟
منبع : روزنامه کارگزاران