پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
دی سوزا: اسکولاری را به لوکزمبورگو ترجیح می دادم
کشور برزیل هر ساله فوتبالیست های زیادی را به دنیای ورزش معرفی می کند که اکثر این چهره های تازه وارد از استعدادهای بالایی برخوردارند. البته همگان می دانند که فوتبال سرزمین قهوه همیشه حرف اول را می زده چه در قدیم و چه در زمان حال، بی جهت هم نیست که این کشور آمار خوبی در قهرمانی های جام های جهانی به نام خود مهر و موم کرده است. پرورش و معرفی استعدادهای برزیلی از دیرباز در جریان بوده و فوتبالیست های سرزمین قهوه به نقاط مختلف انتقال می یافتند تا ضمن اشاعه فرهنگ فوتبالی شان، تجربیات جدیدی کسب کنند. برزیلی ها علاوه بر حضور در سراسر قاره های آمریکا و اروپا، در کشوری چون ترکیه نیز پا به توپ شده اند. یکی از این مهره ها الساندرو دی سوزا است که با استفاده از تجربیات، تکنیک و چالاکی هایش هم تیمی ها را تشویق به بازی می کند. او پنجمین فصل خود را با باشگاه فنرباغچه ترکیه سپری می کند و تاکنون توانسته نظر هواداران ترک را بسیار به خود جلب کند. دی سوزا در نشست خود با سایت فیفا از باشگاهش، بازی های ملی اش و شیوه خاص در تجزیه و تحلیل بازی ها سخن گفته که ترجمه آن به شرح ذیل است.
▪ الکس، گفته می شود که غیر از تو و خوان رومن ریکلمه، شماره ۱۰ های زیادی وجود ندارد که بسیار مثمرثمر باشند. نظر خودت در این رابطه چیست؟
ـ درست است که یافتن بازیکنان کیفی روز به روز سخت تر می شود، طبعا چند بازیکنی را می توان نام برد که در سطح من و ریکلمه باشند. تمام پیراهن های شماره ۱۰ به دلیل روشی که فوتبال مدرن در پیش گرفته کیفیت بازی های خود را از دست داده اند. اگر استیل، تاکتیک و پیشرفت در بازی ها را کنار بگذاریم، بازیکنان می توانند خود را با فوتبال مدرن هماهنگ کرده و کیفی عمل کنند و این قضیه در مورد من، ریکلمه یا سایرین صدق می کند.
▪ به نظر می رسد که جنبه تاکتیکی بازی ها بیشتر نظر تو را جلب کرده است. آیا ممکن است روزی تو را در سمت سرمربی ببینیم؟
ـ تا به امروز راجع به این قضیه فکر نکرده ام. شاید روزی که کفش هایم را آویزان کنم راجع به مربیگری فکر کنم اما در حال حاضر ذهنم را درگیر این قضیه نکرده ام. من تاکتیک بازی ها را دوست دارم چرا که مردم همیشه از من می پرسند که در زمین چه کار می کنم. همیشه این جملات را شنیده ام که شیوه بازی الکس به سود تیم نیست و به سود حریف می باشد به همین خاطر دیدم را باز کردم و به جای آن که ناامید شوم روی این قضیه متمرکز شدم که چه کارهایی را می توان برای کمک به تیم انجام داد.
▪ واندرلی لوکزامبورگو تو را یک بازیکن متوقع خوانده چرا که همیشه در خصوص تیم خودت و تیم حریف به دنبال توضیحاتی هستی. آیا صحت دارد که روی نیمکت در کنار لوکزمبورگو می نشستی و در خصوص سوالات داخل ذهنت با او صحبت می کردی و سپس اطلاعات را به بقیه هم تیمی هایت منتقل می کردی؟
ـ بله همیشه دوست داشته ام که اطلاعات کسب کنم. علت انتقال اطلاعات به هم تیمی هایم این بوده که می خواهم چیزهای جدید به آنها یاد بدهم و مثمرثمر باشم. شاید همان مسائل بتواند سرنوشت تیم را تغییر دهد.
▪ با دو تن از سرمربیان بزرگ برزیلی یعنی لوکزمبورگو و اسکولاری کار کرده ای، آیا روش های آنها متفاوت است؟
ـ بله کاملا متفاوت است. چهار سال با هر کدام از آنها کار کرده ام و اعلام می کنم که هر دوی آنها برنده هستند. البته خود بیشتر از روش های لوکزمبورگو تبعیت می کنم چرا که روش های او با دیدگاه من نسبت به فوتبال سازگارتر است اما اسکولاری دیدی اروپایی دارد.
▪ در سال ۲۰۰۳ به عنوان بازیکن برتر برزیل شناخته شدی چرا که در رقابت های قهرمانی مینیرو، جام حذفی برزیل و لیگ این کشور قهرمانی را تجربه کردی، درست یک سال پس از عدم حضورت در جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن. آیا شرکت نداشتنت در تیم عازم به جام جهانی تو را ناامید کرد؟
ـ خب آن موقع بسیار ناراحت بودم چرا که در تمام رقابت های مقدماتی حاضر بودم و مطمئن بودم اسکولاری مرا دعوت می کند. البته حالا همه چیز تمام شده. او مختار بود گزینه های مورد نظر خودش را انتخاب کند و مطمئنا کار او درست ترین کار بود.
▪ فکر می کنی هنوز هم چیزی برای اثبات در لباس تیم ملی برزیل داری؟
ـ به نظر خودم تمام تلاشم را به کار بسته ام تا در ترکیب تیم ملی جای داشته باشم. اگر روزی دعوت شوم با کمال میل خواهم پذیرفت و به نظریات سرمربی احترام می گذارم.
▪ علاقه هواداران ترک تو را متعجب نکرده است؟
ـ البته که این گونه است. هواداران در ترکیه فوق العاده اند و ابدا تصور چنین استقبال و حمایتی را نمی کردم. می توانم با جرات بگویم که ترک ها بسیار جدی تر از برزیلی ها فوتبال را دنبال می کنند.
▪ آیا هنوز تصمیمت بر این است که فوتبالت را در لباس کوریتیبا به پایان برسانی؟
ـ همه چیز به اواخر قرار دادم بستگی دارد و این که در آینده چه چیزی رخ می دهد. آن موقع است که به بازگشت به برزیل فکر می کنم. البته منکر این نمی شوم که دوست دارم با لباس کوریتیبا به فوتبالم خاتمه دهم.
حورا شکیبی ممتاز
منبع : روزنامه جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست