یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا
طراحی داخلی
قبل از اینکه بخواهیم به طراحی داخلی خانه بپردازیم، ابتدا باید با روند کلی کار طراحی آشنا شویم. میدانیم که انجام هر کاری روش مخصوص به خود را دارد و از اصول خاصی تبعیت میکند. طراحی نیز به عنوان عملکردی آگاهانه و ارادی و تلاشی هدفدار، اندیشمندانه و خلاقانه، حاصل روندی است که از تفکر شروع و به ارائه محصولی زیبا، کارآمد و اصیل ختم میشود و طرح نهایی همیشه نمایانگر میزان اندیشه و شناخت طراح و عمق احساس و سلیقه اوست.
هدف هرگونه طراحی ساماندهی بخشهای مختلف آن، برای رسیدن به یک مجموعه منطقی، در جهت تحقق اهداف مشخص میباشد. یکی از ویژگیهای خاص روند طراحی آن است که همیشه به سادگی و یقین، منجر به یک پاسخ ساده و قطعی نمیشود و برای یک مسأله طراحی، معمولاً بیش از یک جواب معتبر و صحیح وجود دارد، بطوریکه اگر طراحی فضای واحدی با ابعاد و برنامه مشخص به چند طراح مختلف سپرده شود، تنوع طرحها به تعداد طراحان خواهد بود.
همانطور که نتایج کار طراحان با هم فرق میکند، روند تفکر و روش طراحی آنها نیز با هم متفاوت است. البته این به معنی بیقاعده بودن کار طراحی نیست، بلکه بدین معنی است که در چهارچوب معیارها و ضوابط کلی حاکم بر طرح، با روشهای مختلفی میتوان به پاسخها و راهحلهای مناسب برای مسأله طراحی، دست یافت.
در هنگام شروع کار طراحی، فرض بر این است که مجموعه شرایط موجود (یعنی مسأله) در حد قابل قبول نبوده و مجموعه شرایطی جدید (یعنی راهحل) مورد نیاز است. بنابراین طراحی به نوعی همان روند حل مسأله است.
مرحله اول روند هر طراحی، شناخت شرایط و تجزیه و تحلیل آنهاست، بدین معنی که ابتدا باید شرایط موجود و نیز شرایط مطلوب را معین و محقق نماییم تا سپس با توجه به امکانات و شرایط ممکن، به طراحی بپردازیم.
مرحله شناخت و تحلیل، مرحله حساسی در روند طراحی به شمار میآید، زیرا کیفیت یک راهحل بستگی به نحوه درک و تبیین مسأله و تجزیه و تحلیل آن دارد. به هر میزان که اطلاعات طراح از موضوع طراحی، ابعاد و الزامات آن جامعتر و کاملتر باشد، طرح تهیهشده میتواند از انسجام، تناسب، کارآیی و کیفیت مطلوبتری برخوردار شود.
یک طرح در قضاوت از سوی افراد مختلف به دلایل گوناگون میتواند موفق شناخته شود، دلایلی همچون کارکرد خوب، اقتصادی بودن و هماهنگی با استطاعت ما، کارآمد و بادوام بودن، زیبایی و چشمگیری، ارائه حسی پرمعنا و ماندگار از زمان و مکان دیگری برای ما، مطابقت با مد و سبک روز و ... . از اینرو در ابتدای کار طراحی، باید تلقی خود را از یک خانه خوب و ارزشهایی که باید داشته باشد و ما میخواهیم با طراحی به آنها برسیم، روشن کنیم.
به عبارت دیگر اگر از ما بخواهند یک ساختمان خوب را تعریف کرده، صفات و ویژگیهای آن را بیان کنیم، چه جواب خواهیم داد. شاید بتوان گفت یک ساختمان خوب، مفید، قابل استفاده، زیبا و دلنشین، راحت و آرامشبخش، محکم و بادوام است، اقتصادی و کمهزینه بوده و با نیازهای روحی و جسمی استفادهکننده و شرایط محیطی هماهنگ است، همچنین محصول تفکر و اندیشه و انتخاب آگاهانه ماست و با فرهنگ و ارزشهای ما تناسب دارد و دارای هویت است.
پس از تبیین اهداف و چشماندازی از شرایط مطلوب و مشخص نمودن نیازها و اولویتها، باید محدودیتهای زمانی، اقتصادی، فناوری و نیز امکانات و قابلیتهای خودمان را درک نماییم، نسبت به مواد و مصالح و فناوری در دسترس برای ساخت، آگاهی کسب کنیم، ترکیب اعضای خانواده، نیازها و خواستههای آنها را مورد توجه قرار داده و شیوه زندگی آنها را در نظر بگیریم و ... . به طور خلاصه قبل از شروع کار طراحی، بایستی معرفت و بصیرت و دانش لازم را نسبت به ابعاد مختلف خانه اعم از فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، اقلیمی و فنی کسب نماییم تا بتوانیم بر اساس این یافتهها، اهداف، ویژگیهای کیفی و ابعاد کمی طرح را تبیین و اصول و احکام حاکم بر طراحی را مشخص نماییم.
پس از مرحله شناخت و تحلیل، نوبت به خود طراحی میرسد که برای موفقیت در این مرحله، بایستی عناصر تشکیلدهنده یک طرح را که در یادداشتهای آینده به آنها خواهیم پرداخت، بشناسیم و با سازماندهی هدفمند آنها در یک ترکیب منطقی، زیبا و خوشایند، در نهایت به یک طرح مطلوب و ایدهآل برسیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست