یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

جدال غول نرم افزار با رقبا


جدال غول نرم افزار با رقبا
شرکت مایکروسافت در طول سال های گذشته نرم افزارهای فراوانی روانه بازار کرده است که هر کدام از آنها در جای خود ارزش بالایی دارد و توانسته است تا اندازه زیادی نحوه استفاده کاربران از رایانه ها را تسهیل کرده و تغییر دهد .در کنار تمامی این محصولات، مدتی است که مایکروسافت خبر از تولید سیستم عامل جدید خود موسوم به «ویندوز هفت» می دهد و همین امر موجب شده تا روزانه بخش قابل توجهی از اخبار رسانه ها به این سیستم عامل جدید معطوف شود. طی ماه های اخیر صحبت های زیادی در مورد دو شرکت مایکروسافت و Adobe به میان آمده است و بر این اساس، برخی خبرگزاری ها اعلام کرده اند که به دنبال پافشاری های شرکت Adobe مایکروسافت قصد دارد از پشتیبانی فایل های PDF در نسخه جدید مجموعه نرم افزاری Office خودداری کند اما «استیو بالمر» مدیرعامل جدید مایکروسافت به گونه ای دیگر فکر می کند. او معتقد است مایکروسافت در این باره کاملاً واضح عمل کرده و جای هیچ شکی را برای خبرگزاری ها باقی نگذاشته است. به عقیده وی، PDF فرمتی مردمی و محبوب برای تمامی کاربران است و همان طور که مایکروسافت از آن در بسته نرم افزاری۲۰۰۷ Office پشتیبانی کرد، در نسخه جدید این مجموعه نرم افزاری نیز این امکان وجود خواهد داشت.
شرکت مایکروسافت در مورد سرمایه گذاری های خود بسیار حساس است و پس از ارزیابی های فراوان تصمیم به سرمایه گذاری در یک بخش خاص می گیرد. بعد از سرمایه گذاری مهم ترین بخش در مایکروسافت را مشتری ها تشکیل می دهند اگر قرار باشد مشتری های مایکروسافت طبقه بندی شوند، سه یا چهار کارشناس فناوری اطلاعات در کنار یکدیگر می توانند مجموعه ای را تشکیل دهد که از نظر مایکروسافت مشتری های متوسط محسوب می شوند. بعد از این گروه، شرکت های کوچک تجاری قرار می گیرند که یکی از مشتریان بزرگ مایکروسافت محسوب می شوند. مایکروسافت در طول سال های گذشته همواره کوشیده است فعالیت های خود را با نیازهای مخاطبان تطبیق دهد و به همین خاطر همواره مخاطبان خود را حفظ کرده و بر تعداد آنها افزوده است.اگر چه شرکت مایکروسافت از توان مالی فراوان برخوردار است و به کمک کارشناسان زبده خود توانسته است در زمینه های مختلف موفقیت های بی شماری کسب کند. کمک های فراوان شریکان مایکروسافت را نباید نادیده گرفت. در طول سال های گذشته نه تنها شرکت های بزرگ، بلکه شرکت های کوچک تر و حتی افراد معمولی نیز توانستند کمک های فراوانی را به مایکروسافت بکنند و زمینه لازم برای رشد و توسعه روزافزون ما را فراهم آورند.
اگر چه هر کدام از این افراد و مراکز توانسته اند در بخشی خاص به مایکروسافت کمک کنند اما باید توجه داشت که شرکت های کوچک تجاری یا اشخاص به عنوان شکار اصلی غول نرم افزاری جهان محسوب نمی شوند. این شرکت با کمک شرکای بزرگ که شامل شرکت های معتبر جهانی می شوند، می کوشد هرگونه نیاز مخاطب را شناسایی و به آنها پاسخ دهد. این همکاری ها به مایکروسافت کمک می کند حتی برای آنهایی که اطلاعات فراوانی از کامپیوتر و فناوری اطلاعات ندارند، نرم افزارهای ویژه ای ساخته شود و در اختیار آنها قرار گیرد. به طور کلی ساخت نرم افزارهای مختلف و جامع از دید مایکروسافت یک پدیده و تحول بزرگ محسوب نمی شود. این شرکت تحول در دنیای کامپیوتر را زمانی می بینید که یکی از نرم افزارهای آن مورد استقبال مردم قرار گیرد و بتواند به عنوان ابزار اصلی زندگی روزمره آنها به کار گرفته شود.
شرکت عظیم مایکروسافت همواره در فعالیت های خود کوشیده است محصولاتی را روانه بازار کند که بتواند بیشترین تاثیر را روی زندگی شخصی و خصوصی افراد برجا بگذارد. با توجه به بالارفتن حجم هرزنامه ها و ویروس های ارسالی، این شرکت در سال های اخیر توجه خود را به برنامه های ضدویروس منعطف کرده است تا به کمک آنها مراکز کوچک تجاری را در مقابل هرگونه حمله آنلاین ایمن کند. بررسی ها نیز نشان داده است شرکت های تجاری از این نرم افزارهای امنیتی استقبال می کنند و با اشتیاق فراوان آنها را روی رایانه های خود به کار می برند. در این زمینه، برای مثال شاهد بوده ایم که چندی پیش مایکروسافت شرکت Frontbridge را خریداری کرد. این امر به مایکروسافت کمک کرد تا میزان فعالیت های خود را در بخش امنیت رایانه ای افزایش دهد و بتواند بیش از پیش با هرزنامه ها، ویروس ها و ... مبارزه کند.
برای آنکه فعالیت های مایکروسافت در این زمینه بیشتر روشن شود، نگاهی به سرویس Office Live می اندازیم زیرا از نظر مدیران غول نرم افزاری جهان، بهترین نمونه در این زمینه محسوب می شود. اگر شما تمایل داشته باشید از این نرم افزار استفاده کنید باید به بخش SharePoint مراجعه کرده و بخش های مختلف این نرم افزار را با نیازها ی خود تطابق دهید. این سازماندهی نرم افزاری می تواند نقش توجه هرچه بیشتر مایکروسافت به کاربران خود را نشان دهد.
اگر چه مایکروسافت کاربران ثبت نام شده و صاحبان مشاغل را به عنوان بهترین مشتریان خود می داند اما تجربه ثابت کرده است که غول نرم افزاری جهان به دیگر کاربران نیز اهمیت خاص می دهد و آنها را فراموش نمی کند در حالی که پرداخت هزینه برای استفاده از نرم افزارها و گسترش این تفکر بین کاربران هدف نهایی مایکروسافت محسوب می شود، بزرگ ترین تولیدکننده نرم افزار در دنیا ضمن مخالفت با استفاده های غیرقانونی از محصولات خود کمتر برخوردهای جدی با کاربران متخلف انجام داده است.
طبق یک اصل ثابت شده، مصرف کنندگان معمولاً سعی می کنند با افرادی شریک شوند که بتوانند از خدمات آنها استفاده کنند و به همین خاطر، تمایل چندانی برای مشارکت با افراد عادی از خود نشان نمی دهند. این همان تفکر اصلی و اساسی است که مایکروسافت براساس آن شرکای خود را انتخاب می کند. امروزه یکی از بزرگ ترین مراکز عرضه کننده خدمات فناوری در جهان شرکت Best Buy Geek Squad محسوب می شود که به مایکروسافت کمک می کند با برنامه ریزی های صحیح، به آسانی بتواند مجوز استفاده از نرم افزارهای مختلف را به دست کاربران خود برساند. این مرکز به غول نرم افزاری جهان کمک کرده است تا تمرکز بیشتری بر مشتریان خود داشته باشد و نیازهای آنها را در هر شرایطی درنظر بگیرد. دنیای کامپیوتری و ارتباطاتی امروز حمایت های فراوانی از مایکروسافت می کند اما اگر قرار باشد در هنگام بروز مشکل شرکت های مختلف مایکروسافت را تنها بگذارند، Best Buy همواره در کنار غول نرم افزاری جهان باقی خواهد ماند.
مسوولان مایکروسافت براین باورند، Best Buy تنها شرکتی است که در موارد بحرانی به کمک آنها می آید. شرکت مایکروسافت این روزها Best Buy را یکی از بهترین شریکان خود می داند اما این به آن معنی نیست که همکاری این دو شرکت باعث کمرنگ شدن همکاری مایکروسافت با دیگر شرکت ها شود. به جز
Best Buy، مایکروسافت در حال حاضر با شرکت های توانمندی فعالیت می کند که هرکدام از آنها به نوبه خود توانسته اند بخش قابل ملاحظه ای از فعالیت های بزرگ ترین تولیدکننده نرم افزار جهان را انجام دهند.
مایکروسافت تصمیم گرفته دیگر با شرکت های کوچک و تازه وارد مقابله نکند. در یک بخش ویژه کاربران روزها تصور می کنند بزرگ ترین رقیب مایکروسافت IBM است. مایکروسافت به سیستمی مجهز شده که ارتباط خود را به صورت مستمر با مخاطبان حفظ می کند اما به هر حال، زمانی که در مورد مبدا نوآوری ها با کاربران صحبت می کنیم، بیشتر افراد اشاره ای به مایکروسافت نمی کنند و سراغ لینوکس، گوگل و اپل می روند اما به درستی دلیل این امر چیست؟
مایکروسافت این روزها محصولات زیادی تولید می کند اما معتقد است یکی از محصولات آن توانسته موجبات رشد و ترقی این شرکت را فراهم کند و محبوبیت مایکروسافت را در بین کاربران افزایش دهد. به هر حال باید توجه داشت اما همه کاربران به خوبی می دانند که سیستم عامل ویندوز مایکروسافت سرشار از نوآوری است و هیچ شرکتی نتوانسته با این نرم افزار رقابت کند این مساله یکی از مبادی اصلی در دنیای فناوری محسوب می شود. به جز ویندوز، مایکروسافت کنسول بازی Xbox را عرضه کرده که توانسته است به نوبه خود منابع مالی فراوانی را برای این شرکت به وجود بیاورد. این شرکت سیستم عامل Windows Mobile را در اختیار دارد که موقعیت های فراوانی کسب کرده است. مجموعه نرم افزاری Office نیز بخشی دیگر از موفقیت های غول نرم افزاری جهان را شکل داده است اما با همه این محاسن، باید توجه داشت در برخی موارد شرکت های رقیب از مایکروسافت پیشی گرفته اند. شرکت اپل که مدتی است دستگاه قابل حمل موسیقی iPod را روانه بازار کرده است با Zune مایکروسافت رقابت می کند و در این زمینه از مایکروسافت موفق تر است. این شرکت با تولید گوشی iPhone نیز توانسته است بر موفقیت خود بیفزاید. در زمینه نر م افزار، شرکت هایی که امروزه بر تولید برنامه های متن باز تمرکز کرده اند بیش از پیش محبوبیت کسب می کنند و به عنوان یک تهدید جدید برای مایکروسافت محسوب می شوند. گوگل نیز که تاکنون فعالیت های خود را به ارائه سرویس های اینترنتی محدود کرده بود، به تازگی مرورگر اینترنتی جدیدی با نام Chrome ارائه داده که به عنوان بزرگ ترین رقیب برای
Internet Explorer مایکروسافت محسوب می شود. همه این مسائل دست به دست هم داده اند تا مایکروسافت برای حفظ موقعیت خود در دنیا تلاش بیشتری انجام دهد.
میثم لطفی
منبع:CNN.COM
منبع : روزنامه سرمایه