جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

پنبه را از گوش‌ها بیرون کنید تا حرف مردم را بشنوید


پنبه را از گوش‌ها بیرون کنید تا حرف مردم را بشنوید
در نظام جمهوری اسلا‌می ایران تصمیم‌گیرنده اصلی مردم هستند و خداوند آنها را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاكم ساخته است. هیچ‌كس نمی‌تواند این حق الهی را از آنها سلب كند یا در خدمت منافع فرد و یا گروه خاص قرار دهد. قانون اساسی زمینه مشاركت مردم را در تمام مراحل تصمیم‌گیری‌های سیاسی و سرنوشت‌ساز فراهم ساخته است.پس همه اركان نظام با انتخاب مردم تعیین می‌شوند.
رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس مستقیما از طرف مردم انتخاب می‌شوند و وزرا توسط رئیس‌جمهور كه خود منتخب مردم است به مجلس معرفی می‌شوند و با رای نمایندگان مردم به وزارت می‌رسند. مجلس و دولت ملك طلق كسی نیست كه پیش‌بینی كند دوره بعد هم در اختیار او و یا همفكران او قرار گیرد.
مردم برای ۴سال نمایندگان مجلس را برمی‌گزینند و نمایندگان در خانه ملت اجاره‌نشین هستند و راس ۴ سال اگر مجددا مردم آنها را انتخاب نكردند باید آن خانه را خالی كنند و جای خود را به كسان دیگری كه توسط مردم انتخاب می‌شوند بدهند. حتی اگر تلا‌ش ‌كنند مدت این اجاره‌نشینی را بیشتر كنند، قانون اساسی چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.
حتی اگر برخلا‌ف سوگندی كه یاد كردند قانون اساسی را نادیده بگیرند شورای محترم نگهبان به عنوان پاسدار و نگهبان قانون اساسی جلوی آنها را می‌گیرد. اینكه یك مستاجر قبل از تمام شدن مدت اجاره‌نشینی از طرف صاحبخانه تصمیم بگیرد برای یك دوره دیگر آن خانه را در اختیار داشته باشد، خوش‌خیالی است.
مجلس نه متعلق به اصلا‌ح‌طلبان و نه متعلق به محافظه‌كاران است؛ مردم صاحب این خانه هستند كه ممكن است تصمیم بگیرند محافظه‌كاران را از خانه خود بیرون كنند و به اصلا‌ح‌طلبان اجاره دهند و یا اینكه برای یك دوره دیگر به اجاره‌نشینی محافظه‌كاران رضایت دهند. این بستگی به نحوه رفتار این گروه‌ها با مردم دارد.
مردم خانه خود را در اختیار كسانی قرار می‌دهد كه صداقت و مردمداری و پایبندی آنها به حفظ حقوق و آزادی‌های مردم عملا‌ ثابت شده باشد. چگونه بعضی‌ها با ضرس قاطع می‌گویند كه <اصلا‌ح‌طلبان این پنبه را از گوششان بیرون كنند كه در دوره بعد هم مجلس در دست اصولگرایان است.> آقایان طوری حرف می‌زنند كه گویی مردم در این زمینه هیچ نقشی ندارند. همه باید پنبه را از گوش بیرون كنند تا حرف مردم را بشنوند. بی‌توجهی به حرف مردم نتیجه‌ای مثل دوم خرداد ۷۶ را به دنبال دارد كه محافظه‌كاران، دولت و مجلس و قوه قضاییه را قبل از آن دراختیار داشتند. حتی عكس رئیس‌جمهور مورد نظرشان را نیز برای ارسال به وزارتخانه‌ها آماده كرده بودند اما مردم در دوم خرداد تصمیم دیگری گرفتند.
مگر اجاره‌نشینان این دوره مجلس چقدر به حرف مردم گوش كرده‌اند كه اینقدر به خودشان مطمئن هستند؟اجاره‌نشینان خانه ملت برای مهار تورم ۲۳ درصد و گرانی كمرشكن مایحتاج عمومی و گرانی لجام‌گسیخته ‌بخش مسكن چه كار كرده‌اند؟آنهایی كه شعار تثبیت قیمت‌ها را می‌دادند قیمت‌های امروز را با آن روز كه شعار می‌دادند مقایسه كنند، آیا قیمت‌ها ثابت مانده است؟
چه اقداماتی را جهت عملیاتی كردن اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله كشور جهت كنترل رشد نقدینگی كه به بیشترین حجم خود یعنی ۴۵ درصد رسیده است انجام داده‌اند و آیا مجلس نقش نظارتی خود را بر عملكرد دولت ایفا كرده است؟
بنابراین معلوم نیست پیشگویی آقایان مبنی بر اینكه مجلس در اختیار آنها باشد درست از آب درآید. مردم می‌گویند نمایندگان به جای اصلا‌ح پی‌درپی قانون انتخابات مثل افزایش عمر مجلس از ۴ سال به ۵ سال كه خلا‌ف قانون اساسی و نقض سوگند نمایندگی است و یا محدود كردن دایره انتخاب مردم با تصویب قوانینی مختلف و یا در نظر گرفتن یك دوره نمایندگی معادل با فوق‌لیسانس به فكر مهار تورم و گرانی‌های سرسام‌آور باشند.
مردم می‌گویند ما نه با اصلا‌ح‌طلبان عقد اخوت بسته‌ایم و نه با اصولگرایان. خانه خود را در اختیار كسانی قرار می‌دهیم كه صادقانه در خدمت ما باشند و به پیمانی كه با هم بستیم وفادار و ثابت‌قدم بمانند.
در یك انتخابات آزاد و سالم و رقابتی مردم هر كس را انتخاب كردند صاحب اختیار هستند، هیچكس نمی‌تواند از حالا‌ به جای مردم تصمیم بگیرد. در پایان یادآوری این نكته را ضروری می‌دانم كه خانواده محترم شهدا چشم و چراغ این ملت و به تعبیر زیبای حضرت امام(ره) ولی‌نعمت ما هستند و شهدا برای اعتلا‌ی اسلا‌م و حفظ انقلا‌ب و میهن جان خود را فدا كرده‌اند و خانواده معظم آنها را نباید وجه‌المصالحه رقابت‌های سیاسی قرار دهیم. خانواده محترم شهدا برای كسانی كه صادقانه به اسلا‌م و انقلا‌ب خدمت كنند و در جهت تحقق آرمان شهدا تلا‌ش نمایند دعا می‌كنند و ان‌شاءا... دعایشان مستجاب خواهد شد.
علی یعقوبی
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی
منبع : روزنامه اعتماد ملی