دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
مردم و نمایشگاه انتخابات
![مردم و نمایشگاه انتخابات](/mag/i/2/aii96.jpg)
با این اوصاف کماکان شاهد رگههای نه چندان تاثیرگذاری از افراط و تندروی سیاسی و جناحی درفصل برگزاری انتخابات هستیم که پس از ۲۶ انتخابات افکار عمومی تحلیل کاملا صحیح و عمیقی از اسباب و علل این معادلات پیدا کردهاند و به شناختی هوشمندانه وظریف از رفتار شناسی چنین افراد ومجموعههایی نایل آمدهاند. به تعبیر دیگر این گونه تندرویها تاثیرگذاری خود را به هر شکل ممکن در خصوص نحوه ظهور و بروز مشارکت عمومی از دست دادهاند. یعنی نه موجب بیتفاوتی و کاهش مشارکت میشود و نه مقبولیت یک فرد یا جریان سیاسی را در پی خواهد داشت.
با این وجود مواردی چون برخوردهای تنگ نظرانه، عدم شناخت مطالبات مردم، پشت پا زدن به آرمانها و ارزشهای اصیل ملت و انقلاب، بد اخلاقیهای سیاسی، منفیبافیها، فضاسازیهای غیر واقعی و ... همه و همه موجب بیاعتمادی هر چه بیشتر جامعه نسبت به مجموعهها و احزاب سیاسی میشود. کما اینکه در چند انتخابات اخیر شاهد بودهایم هر کس و یا هر گروهی که گرایشات جناحی و باندی شدیدتری داشتهاند و فضا را سیاست زده و تنشآلود کردهاند با اقبال کمتری از سوی افکار عمومی مواجه شدهاند. اصولا یکی از دلایل ناکامی فرایند تحزب در تاریخ معاصر ایران نیز همین بوده که احزاب سیاسی نتوانستهاند به بلوغ سیاسی و اجتماعی از حیث نحوه تعامل با تودهها و ایجاد ارتباط مبتنی بر اعتماد با لایههای اجتماعی (اعم از نخبگان و تودهها و...) دست یابند.
انتظار این است که احزاب و مجموعههای سیاسی کشور از فرصت انتخابات و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «نمایشگاه انتخابات» بهرهبرداری همه جانبهای کنند و پیوند خود با جامعه و مردم را تعمیق کنند. مردم هم بهعنوان صاحبان حقیقی نظام و انقلاب، توجه داشته باشند یکی از علتها و فلسفه مدتدار بودن ادوار مجلس شورای اسلامی و همچنین سایر نهادهای انتخابی دیگر (شوراها، ریاست جمهوری، مجلس خبرگان و ...) همین است که میزان بیشتری از استعدادها و اندیشههای متنوع این مرز و بوم در این نمایشگاه حضور یابند و به انتخاب مردم در این نهادهای فراگیر ایفای نقش کنند.
به تعبیر دیگر مسئله این بوده که «گردش نخبگان» اتفاق بیفتد و اصل حاکمیت شایستگان به واسطه انتخاب و گزینش مردم صورت پذیرد. بنابراین مردم وظیفه حیاتی خود را بایستی در موعد انتخابات ایفا کنند و آن چیزی نیست جز شناخت عمیق و بصیرت دوراندیشانه که افراد شایسته و لایق را به نهادی که به «خانه ملت» موسوم گشته اعزام کنند. آری! کلید شایسته سالاری و کانون هدایتگری گردش نخبگان، آحاد جامعه هستند که در روز انتخابات، در پای صندوقهای رای حضور پیدا میکنند و سعادت و پیشرفت مادی و معنوی جامعه و خود را با همین انتخاب رقم میزنند.
محمدمهدی انصاری
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست