چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
نداشتن رویکرد و دستگاه تحلیل؛ مهمترین عامل بی تأثیری وبلاگها در ایران
چند میلیون وبلاگ فارسی در کشور ایران وجود دارد و تقریباً کمتر دانش آموخته دانشگاهی، فاقد این ابزار ارتباطی می باشد، اما سوال اینجا است که در جامعهای که میلیونها وبلاگ وجود دارد، چرا هیچیک از این وبلاگها تأثیر گذار نیستد؟ و هرکس حرف خویش را میزند، بدون اینکه به تاثیر نوشتههای خود بر دیگر شهروندان عنایتی داشته باشد! و جالب آنکه معدود افرادی هم که به تأثیر میاندیشند به جای پیداکردن راه حل، صورت مسأله را پاک کرده و از نوشتن در وبلاگ صرف نظر میکنند!
علل گوناگون برای بی تأثیری وبلاگها می توان بر شمرد از جمله؛ غیر تخصصی بودن، بیتوجهی به نیازهای مخاطبان، بی توجهی به شباهت نوشتار خود با دیگران، کپی آثار دیگران، عدم لینکهای مرتبط و رفاقت بازی در لینک، نداشتن لینک متنی، عدم توجه به فیلتر بودن برخی سایتها در دادن لینک، عدم توجه به شباهت متن نوشته شده با متنهای دیگر در اینترنت، مثله و ابترنویسی به جای کوتاه نویسی، درج مطالب غیر مرتبط با موضوع وبلاگ، در حد و اندازه نویسنده نبودن مطالب، عدم استفاده از ارجاعات در متن و دهها علت دیگر.
اساسیترین آفت وبلاگها، نداشتن رویکرد است. اکثر کسانی که به نوشتن روی می آورند فراموش میکنند که از خود بپرسند «چرا دیگران باید نوشتار آنها را بخوانند؟» اگر نوشتار ما نیز شبیه نوشتههای دیگران باشد، لذا باید به شهروندان حق داد که نوشتههای افراد و یا سایتهای معروف و معتبر را مطالعه کنند و هیچ دلیلی ندارد که وقت خود را صرف وبلاگ ما نمایند.
به تعبیر دیگر هرچند دادههای موجود و منتشر شده در جامعه یکسان میباشد، اما این رویکرد و دستگاه تحلیل متفاوت افراد و گروهها است که این دادهها را تبدیل به اطلاعات جدید و متفاوت می سازد و انگیزه مطالعه را در خوانندگان ایجاد می کند. حال اگر رویکرد و دستگاه تحلیل همه وبلاگنویسان یکسان و یک شکل باشد [البته اگر دستگاه تحلیلی وجود داشته باشد] به تبع نوشتهها نیز [مانند وضعیت کنونی] همه یکسان خواهد شد و اگر شهروندی یکی از این مطالب را در وبلاگی مطالعه کند انگار تمامی وبلاگها را مطالعه کرده و دیگر نیازی به تکرار مکررات و خواندن دیگر وبلاگها نخواهد داشت.
شاید عدهای بگویند که رویکرد ما ارتباطاتی، سیاسی، اجتماعی و غیره است، در صورتی که این رویکرد به قدری موسع است که هیچ فرد و حتی سازمانی توان پوشش کامل آن را ندارد و این نشان میدهد که نویسنده وبلاگ بدون تأمل و غیر واقع بینانه، حوزه مورد نظر را انتخاب کرده است. لذا ضروری است در تعیین حوزه مورد نظر، تحدید موضوع به اندازه ای باشد که در توان علمی، زمانی و فناوری نویسنده وبلاگ باشد، به تعبیر دیگر یک دانشجو به طور حتم با زمان کم فراغتی و دانش محدود خود نمی تواند مسائل و مشکلات اجتماعی یک شهر [حتی کوچک] را نیز پوشش دهد، چه رسد به تمامی موضوعات اجتماعی در آن حوزه.
پس از انتخاب و تحدید حوزه کاری، ضروری است که دستگاه تحلیل برای مخاطبان تشریح گردد. دستگاه تحلیل به دو صورت می تواند باشد. پرداختن به موضوعی خاص و پرداختن به موضوعات متنوع، اما تنها با یک دستگاه تحلیل.
http://montaghed.blogfa.com
منبع : خبرگزاری ایسنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست