شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
هانوی میزبان جام هفدهم
هفدهمین دوره مسابقات والیبال باشگاه های آسیا طی روزهای ۳۱اردیبهشت ماه تا ۷خردادماه سال جاری در شهر هانوی ویتنام برگزار می شود. مسابقات والیبال باشگاه های آسیا به جز یك دوره در سال ۲۰۰۳ كه به دلیل شیوع بیماری(سارس) در جاكارتای اندونزی با وقفه مواجه شد از سال ۱۹۸۹ به طور مرتب و منظم در حال برگزاری است. البته طی ۱۶ دوره گذشته ، شش دوره اول این بازی ها در هیروشیما را باید در زمره بهترین دوره های این مسابقات دانست كه بازی ها با تمام ظرفیت خود انجام شد و از دوره هفتم تا حتی هفدهم همواره شاهد حركت كجدار و مریز قدرت های سنتی والیبال قاره آسیا بوده ایم كه با حضور یك خط در میانشان بارها فلسفه برپایی مسابقات باشگاهی قاره را زیر سؤال برده اند.
به بهانه حضور پیكان نماینده ایران در دوره هفدهم نگاهی داریم به موقعیت والیبال باشگاهی در آسیا و چالش هایی كه حیات این بازی ها را در معرض تهدید قرار داده است. در جام هفدهم به جز كره جنوبی یازده تیم در میدان هانوی حاضر خواهند بود كه ایران با ۱۵مرتبه حضور و چهار دوره میزبانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
●شش دوره عالی
درست در اوج افول آسیایی ها در والیبال جهان، مسئولان ژاپنی حاكم بر كنفدراسیون والیبال آسیا و شخص «ماتسودایرا» با راه اندازی مسابقات باشگاهی در اندیشه چاره جویی برآمدند تا شاید با راه اندازی این مسابقات بتوانند فاصله آسیایی ها را با والیبال دنیا كاهش دهند. در شش دوره اول همه چیز به خوبی پیش رفت. ژاپنی ها با سازماندهی قوی و میزبانی عالی پای همه قدرت های مطرح و غیرمطرح را به این بازی ها به خوبی باز كردند.
عقب گرد این مسابقات از روزی آغاز شد كه بازی ها قرار شد در كشورهای دیگر برگزار شود. از آن پس هرگز آب خوش از گلوی میزبانان دیگر پایین نرفت و همواره سه قدرت سنتی والیبال آسیا به خصوص كره و چین به بهانه های مختلف چون دوری مسافت و درگیری با اردوهای ملی به تناوب در مسابقات حاضر شدند.
از سال ۱۹۹۴ به بعد تنها در بازی هایی كه به میزبانی شرق آسیایی ها انجام شد تا حدودی شاهد انجام مسابقاتی با كیفیت بوده ایم و هرگاه قرعه میزبانی به نام كشورهای غرب آسیا به خصوص تهران و حتی بیروت افتاد شرقی ها با عدم حضور یا تركیب ضعیف موجبات بی رونقی مسابقات را فراهم می ساختند. نگاهی به مسابقات ۱۶دوره گذشته خود گواه خوبی است تا بهتر با موقعیت این مسابقات آشنا شویم. جالب آنكه اعتراضات به حق سایر كشورها از جمله ایران در اجلاس های كنفدراسیون والیبال آسیا هرگز مؤثر واقع نشده و جریمه های نقدی نیز كارگر نیفتد همچنان در هر دوره با غیبت یكی از نمایندگان چین و كره جنوبی این بازی ها مواجه است و در جام هفدهم نوبت به كره ای ها رسیده است.
●تحول در نیمه راه مسابقات
این واقعیت را نمی توان كتمان كرد كه از اواخر دهه ۹۰ با رو به افول رفتن كره جنوبی، چین و به خصوص ژاپنی ها دور به والیبال ایران و قزاقستان تازه پیوسته به آسیا رسید. البته قزاق ها در دوره پنجم در نخستین حضور خود تن شرق آسیایی ها را به سختی لرزانده بودند تا جایی كه مقامات ژاپنی در همان سالها از نفوذ بالای خود در والیبال جهان و آسیا نهایت استفاده را بردند و با وارد ساختن تهمت استفاده از بازیكنان روسی الاصل موجبات ضعف و نزول چشمگیر قزاق ها را در دوره های بعد باعث شدند. اگر موفقیت تیم های ایرانی در دوره های پایانی ده ساله جام صلح را می توان به نوعی به غیبت گاه و بیگاه نمایندگان چین و كره ربط داد، اما از سال ۱۹۹۹ و با پایه گذاری مسابقات جام كنفدراسیون ها دیگر ایران با وارد شدن به مربع مدعیان همواره یكپای قهرمانی بود. قهرمانی پیكان و صنام و حضور نمایندگان ایران در جمع سه تیم برتر بازی ها حتی در شرق آسیا نیز بیانگر رشد صعودی والیبال ایران بود. رشدی كه نه تنها در سطح باشگاهی بلكه در سطح ملی هم با كسب مدال های نقره بازی های آسیایی۲۰۰۲ بوسان و مدال برنز مسابقات قهرمانی مردان آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۰۳ تیان جین همراه بود.
●سقوط ژاپنی ها
ژاپن كه روزی روزگاری حاكمیت مطلق در عرصه مسابقات آسیایی چه در سطح ملی و چه در سطح باشگاهی داشت، از اواخر دهه نود سقوط دردناكی را در حال تجربه كردن است. ژاپنی ها كه در سالهای اولیه باشگاه های آسیا با تیم هایی چون نیپون استیل، جی تی، ان ای سی و سانتوری قهرمانی های زیادی را به چنگ آوردند به تدریج با خارج شدن از گردونه قهرمانی شاهد تركتازی كره ای ها، چینی ها و نمایندگان ایران شدند. از سال ۱۹۹۷ تا سال ۲۰۰۵ دیگر نامی از تیم های ژاپنی در روی سكوهای برتر نیست و به نظر می رسد كه آنها تحت تأثیر شگفت انگیز فوتبال و نفوذ بی حد و حصرش نتوانسته اند كمر راست كنند.
●سرمایه های پیكان در ویتنام
پیكان یكی از با سابقه ترین تیم های حاضر در جام هفدهم محسوب می شود. تیمی كه هشتمین حضور خود در هانوی ویتنام را تجربه خواهد كرد. پیكان در این دوره با تیمی دگرگون شده قدم به رقابت با مدعیان خواهد گذاشت. تیمی كه به نوعی می توان به آن لقب تیم منتخب باشگاه های ایران داد. از تیمی كه فصل پیش قهرمان لیگ برتر شد تنها چند بازیكن با این تیم به مسابقات می روند. محمدتركاشوند، امیرحسینی و امیرحسین منظمی از جمله چهره های شاخصی هستند كه پیكان را در این سفر همراهی نمی كنند. سرمایه های پیكان به نوعی بخشی از بدنه تیم ملی والیبال ایران هستند كه بعد از بازگشت در اردوی سوم آماده سازی تیم ملی در راه مسابقات جهانی ژاپن و بازی های آسیایی حاضر خواهند بود. در حال حاضر ۱۳بازیكن با تیم پیكان در اردوی آماده سازی حاضرند كه تا قبل از اعزام این تیم روز ۲۶اردیبهشت ماه یك بازیكن از جمع دو لیبرو خط خواهند خورد.
●بازیكنان حاضر در اردو
پاسورها: محمدشریعتی، پرویز پزشكی و مهدی مهدوی
بازیكنان قدرتی دریافت كننده: پیمان اكبری، حمید جعفری، محمد محمدكاظم و فرهاد نظری افشار
بازیكنان سرعتی: سیدمحمد موسوی عراقی، محمد منصوری، علیرضا نادی
بازیكنان پشت خط زن:محمدسلیمانی
لیبرو:فرهاد ظریف و علی حسینی
در این جمع محمد محمد كاظم توانایی بازی در هر دو پست قدرتی دریافت كننده و قطر پاسور را دارد. كادر فنی تیم پیكان متشكل از حسین حسینی، مصطفی كارخانه، علی معمری و یوسف نعلبندی است و سرپرستی تیم اعزامی را علی ستوده روان برعهده دارد.
●عناوین پیكان در باشگاه های آسیا
سال۱۹۹۶:دوم
سال۱۹۹۷:سوم
سال۱۹۹۸:دوم
سال۱۹۹۹:سوم
سال۲۰۰۰:دوم
سال۲۰۰۲:اول
سال۲۰۰۴:دوم
سال۲۰۰۶:؟
تیم پیكان در تمامی ۷ دوره گذشته حضور خود صاحب مقام شده است و كسب یك مدال طلا، ۴نقره و دو برنز این تیم را در زمره یكی از پرافتخارترین تیم های باشگاه های آسیا قرار می دهد. به جز پیكان، سامسونگ كره جنوبی با سه قهرمانی و یك نایب قهرمانی عنوان پرافتخارترین تیم والیبال قاره را به خود اختصاص داده است. ان ای سی، جی تی و سانتوری از ژاپن، سیكوسیتی از كره جنوبی، سانگ مو كره جنوبی، الهلال عربستان، عظمت قزاقستان از جمله تیم های ممتاز ۱۶دوره گذشته محسوب می شوند.
●گروه بندی جام هفدهم
گروه یك:پیكان ایران، چین، تایلند، میانمار و بحرین
گروه دوم:قزاقستان، ازبكستان، تایوان، ژاپن، ویتنام و اندونزی
برنامه بازی های پیكان
۳۱ اردیبهشت: ایران-میانمار
۱خرداد:ایران-چین
۲خرداد:ایران-بحرین
۳خرداد:ایران-تایلند
۴خرداد:ایران استراحت دارد.
علی شاكری
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست