یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا
لوازم مورد نیاز و جایگزینکنندههای شمعسازی
بیشتر لوازم و موادی را که برای ساخت شمع نیاز است لازم نیست که بخرید، زیرا که بیشتر آنها را میتوانید در خانه پیدا کنید.
- ظروف
وقتی از قالبهای فلزی استفاده میکنید برای سرد کردن شمع از هر ظرفی که به اندازهٔ تقریبی قالب شما باشد برای حمام آب (وان) میتوانید استفاده نمائید.
- ظروف برای جوش آوردن آب
برای ذوب کردن موم از ظرفی که باید در آن آب را به جوش آورید استفاده نمائید و این ظرف باید به اندازهای باشد که ظرف محتوی موم داخل آن قرار بگیرد و جنس ظرف باید استیل یا آلومینیوم باشد. سپس ظرف را به اندازهای که لازم است پر از آب کنید. سپس یک بار که موم ذوب شده را در قالب ریختید اطراف ظرف آب را با یک حوله خشک آشپزخانه تمیز کنید.
نکته: از یک ماهیتابه هم برای جوش آوردن آب و قرار دادن ظرف محتوی موم داخل آن مانند شکل زیر میتوانید استفاده نمائید. در این گونه مواقع از یک توری یا سه پایه بین ظرف محتوی موم و ماهیتابه استفاده کنید. از یک تکه زنجیر فلزی هم برای قرار دادن زیر ظرف داخل ماهیتابه همانطور که در تصویر نشان داده شده میتوانید استفاده نمائید.
- قیف
از یک قیف برای دوباره پر کردن قالب میتوانید استفاده نمائید.
- چکش
از چکش برای شکستن موم به تکههای کوچکتر و مکعبی استفاده کنید.
- گرمکننده مانند بخاری و غیره
از یک بخاری یا بشقاب داغ استفاده نمائید.
- لوازم اندازهگیری
از یک ترازوی آشپزخانه برای وزن کردن موم مورد نیاز استفاده کنید.
- قاشقهای اندازهگیری
از قاشقهای اندازهگیری برای اندازه گرفتن مواد از قبیل روغن و رنگ استفاده نمائید.
- ظرف برای ذوب کردن موم
از هر نوع قوطی فلزی مانند قوطی خالی قهوه یا قوطی رب گوجهفرنگی میتوانید برای ذوب کردن موم استفاده نمائید.
- قالبها
از انواع شیشهها، پلاستیکها، لاستیکیها، یا قالبهای فلزی در شکل و اندازههای مورد نیاز از شکلهای ساده هندسی گرفته تا میوهها و گلها را میتوانید برای قالب استفاده نمائید.
- روزنامه
سطح کار خود را برای اینکه در خاتمه کار راحتتر تمیز کنید روزنامه پهن کنید.
- ماهیتابه
ماهیتابه را به اندازهای بزرگ بگیرید که ظرفی را که میخواهید موم را در آن ذوب کنید داخل آن قرار بگیرد.
- حوله کاغذی
از حوله کاغذی برای پاک کردن موم از روی لوازم تا زمانیکه هنوز گرم است استفاده کنید.
- چاقو
از چاقو برای مرتب و منظم کردن خطوط دراز شمع و تکه کردن فیتیله و حکاکی کردن شمع استفاده میشود.
- انبردست
از انبردست برای برداشتن ظرفی که در آن موم را ذوب کردهایم و همچنین برای اینکه بخواهیم موم ذوب شده را در قالب بریزیم استفاده میشود.
- دستگیره
از دستگیره برای گرفتن دسته وسائل داغ که با آنها کار میکنید استفاده میشود.
- میله نوک تیز
از یک میل بافتنی بلند، میخ نوک تیز، یا پیچ گوشتی فلزی برای هم زدن عطر یا رنگ استفاده کنید. از نوک تیز میله اغلب برای فرو کردن در وسط شمع و باز کردن اطراف فیتیله میتوانید استفاده کنید.
- توری فر یا سه پایه
باری قرار دادن داخل ماهی تابه استفاده میشود تا ظرف محتوی موم را که میخواهیم ذوب کنیم روی آن قرار دهیم و در این گونه موارد آب باید تا نیمه ظرف محتوی موم قرار بگیرد.
- چسب موم
برای چسباندن تکههای موم به یکدیگر، یا برای چسباندن تزئینات به شمع استفاده میشود. این مایع نرم، و موم چسبندهای است و در شکل جامد در دسترس میباشد و مقدار خیلی کمی از آن را میتوانید روی بخار آب ذوب کنید.
- دماسنج
موم را باید تا درجه حرارت واقعی برای ساختن شمع حرارت دهید. از دماسنج شیرینیپزی یا آشپزی به شرطی که مقیاس درجهبندی آن مانند دماسنج موم باشد میتوانید استفاده نمائید. (۳۸-۱۰۸ درجه سانتیگراد) (۱۰۰-۲۲۵ درجه فارنهایت) و زمانیکه موم را ذوب میکنید به درجه دماسنج توجه داشته باشید و هرگز نگذارید و دنبال کارهای دیگر بروید چون مانند روغن آشپزی فرار میباشد.
- کاغذ مومی یا آلومینیوم فویل
روی روزنامهای را که زیر دست برای کار انداختهاید کاغذ مومی یا آلومینیوم فویل پهن کنید تا اگر موم ریخته شد بهراحتی آن را پاک کنید. و این موم را که روی کاغذ مومی و آلومینیوم فویل بر میدارید میتوانید دوباره ذوب نمائید.
- وزنهها
موم از آب سبکتر میباشد. بنابراین از برگشتن قالب در ظرف آب به وسیله قرار دادن وزنهای سربی یا تکهای زنجیر بلند روی قالب جلوگیری کنید.
- سوزن فتیله
از سوزنهائی به طول (۱۰ تا ۲۵ سانتیمتر) استفاده کنید و در فتیله فرو کنید و فیتله را در ته قالب محکم کنید.
- انواع فتیله
آنچه که موم را به شکل شمع در میآورد یک فتیله میباشد. برای انتخاب فتیله باید دقت زیادی کنیم و از فتیلههائی استفاده کنیم که درست بسوزند. در اینجا ۴ نوع فیتیله را به شما معرفی میکنیم: پهن، شناور، مربع و فتیلههائی که وسط آنها سیم وجود دارد. فتیلهها معمولاً از قیطانهای کتانی و نخهای مخصوص که آهسته و میزان بسوزند انتخاب میشوند، و در انواع و اندازههای مختلف وجود دارد و شما باید آنها را مطابق با اندازه و نوع شمع خود انتخاب کنید.
فتیلههای پهن و مسطح، معمولاً برای شمعهای غوطهور استفاده میشوند.
فتیلههای مربع، برای شمعهای پر شونده استفاده میشوند.
فتیلههائی که وسط آنها سیم قرار دارد، برای شمعهائی که در ظروف و شمعهای نذری استفاده میشوند.
- روش استفاده از فتیله
اندازه فتیله بستگی به قطر شمعی دارد که میخواهید بسازید. هر سانتیمتر فتیله برای هر سانتیمتر قطر مورد نیاز است. فتیلههای کلفت رابرای شمعهای بزرگ استفاده نمائید. برای ظروف بلند فتیله آماده شده را به وسیله نگهدارنده در وسط ته ظرف قرار دهید.و در حالیکه فتیله را نگه داشتهاید موم ذوب شده را بریزید. برای ظروف کوتاه موم ذوب شده را داخل ظرف بریزید و بگذارید تا سفت شود. به وسیله سوزن بلند یک سوراخ در مرکز آن ایجاد کنید و فتیله را قرار دهید برای ظرف متوسط، موم ذوب شده را در ظرف بریزید و بگذارید تا سرد شود و روی سطح یک پرده صخیم فرم بگیرد. سپس فتیله آماده شده را در نگهدارنده داخل شمع قرار دهید.
فتیلهها را تا حدود ۳/۱ الی ۵/۲ سانتیمتر قیچی کنید و قبل از قیچی کردن و دوباره روشن کردن اجازه دهید تا خنک شود. وقتی که شعله شمع را خاموش کردید، فتیله را در موم ذوب شده فرو کنید و فوراً آن را راست نگه دارید. این کار باعث میشود که فتیله دوده نزند و از دود کردن فتیله هم جلوگیری میکند.
- فتیلههای آماده شده
فتیلههائی هستند که برای شمع استفاده میکنیم. فتیله آماده شده یا نشده را در موم ذوب شده حدود ۵ دقیقه بخوابانید. سپس فتیله پوشیده شده از موم را بردارید و آن را بهطور راست روی کاغذ مومی قرار دهید تا خشک شود.
- نگهدارنده فتیله
نگهدارندهها صفحاتی فلزی کوچک، صاف میباشند که فتیله را مانند لنگر در ظرف شمع نگه میدارد. فتیله را در سوراخ صفحه فلزی فشار دهید و شاخکهای آن را بههم فشار داده تا فتیله را محکم نگه دارد.
نکاتی مهم برای فتیلهها
۱. همیشه قبل از استفاده از فتیلهها آنها را در موم داغ بخوابانید. فتیله را در موم داغ فرو کنید و سپس آن را راست نگه دارید تا سرد شود.
۲. هرگز اجازه ندهید که آب به فتیله سرایت کند مگر اینکه قبلاً با موم ضخیم شده باشد. آب باعث میشود که موم در نخ فتیله نفوذ نکند، و این امر میتواند باعث غیر عادی سوختن یا جرقه زدن شعله شود.
۳. همیشه توجه داشته باشید که فتیله درست در مرکز شمع قرار بگیرد، و گرنه شمع از یک طرف بهصورت کج میسوزد و خیلی زود شکل خود را از دست میدهد.
منبع : مطالب ارسال شده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست