جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

نسبت به سیگاری ها بی رحم باشید


می گویند قبل از چای، بعد از چای، قبل از ناهار، بعد از چرت عصرانه، قبل از شام و احتمالا قبل از نفس آخر، خیلی می چسبد، سیگار را عرض می كنیم. تمام افراد سیگاری به هر بهانه ای و بدون هیچ دلیل منطقی گاه و بی گاه سیگار روشن می كنند و می كشند.امروز باز هم می خواهیم از سیگار صحبت كنیم و بهانه آن هم طرحی است برای ممنوع شدن سیگار در بریتانیا. از دیگران می نویسیم كه شاید روزی نوبت نوشتن از خودمان برسد.
دولت انگلیس درصدد است تا كشیدن سیگار را در تمام رستوران ها، كافی شاپ ها و تمامی اماكن عمومی ممنوع كند. ایرلندی ها، نروژی ها و ایالت نیویورك آمریكا این حركت را انجام داده و مصرف دخانیات را در اماكن فوق ممنوع كرده اند.پارلمان اسكاتلند نیز ماه گذشته تصمیم بر این گرفت تا كشیدن سیگار در تمامی اماكن عمومی را ممنوع كند. این طرح در اسكاتلند از سال ۲۰۰۶ به اجرا گذاشته می شود. سیگاری های لیورپول انگلیس نیز از این طرح ها بی نصیب نمانده اند، آنها دیگر در محل كار خود اجازه كشیدن سیگار را ندارند.این كار را دولت انگلستان به منظور ایجاد محیطی كه مردم بتوانند زندگی سالم را امتحان كنند، انجام می دهد! موافقان طرح اعلام كرده اند این ممنوعیت برای افراد سیگاری بسیار مفید است. آنها با كشیدن سیگار كمتر، خودشان را از خطرات سیگار دور می كنند.بد نیست سری هم به آمار و ارقام سیگاری ها در بریتانیا بزنیم. آماری كه اگر به خبرها و روزنامه ها نگاه كرده باشید، تقریبا هر چند وقت یكبار مشابه آن را خواهید شنید و تنها كسانی كه این اخبار هیچ تاثیری روی آنها نمی گذارد همین افراد سیگاری هستند!
بر اساس آماری كه منتشر شده، میزان مرگ و میر طی دهه گذشته كاهش یافته است، اما همچنان سیگار سالانه ۱۰۶ هزار قربانی در بریتانیا می گیرد.با وجود تبلیغات زیاد علیه سیگار و همچنین تلاش های مختلف گروه های دولتی و غیردولتی برای اینكه مردم این عادتشان را ترك كنند، در حدود ۲۸ درصد از مردان انگلیس و ۲۶ درصد از زنان این كشور سیگاری هستند و جالب تر اینكه هیچ كدام از این تبلیغات سوء، تاثیری روی آنها نداشته است.
۸ ماه قبل، ایرلند اولین كشوری بود كه این ممنوعیت- یعنی كشیدن سیگار در رستوران ها و اماكن عمومی-را به اجرا گذاشت. از آن پس نروژ و مالت نیز این طرح را به اجرا گذاشته اند. روسیه هم كه مردمش به سیگار علاقه زیادی دارند و سیگاری های آن نسبت به سایر كشورها بیشتر است، طرحی را برای عدم استعمال دخانیات در مجامع عمومی تصویب كرد. در صورت تخطی از این قانون در روسیه افراد باید جریمه های سنگین بپردازند. از كشورهای مختلف به انگلستان برمی گردیم و مجددا نگاهی به آمار داریم.
ماه گذشته نشریه گاردین چاپ لندن نظرسنجی در مورد استقبال یا عدم استقبال مردم از این طرح انجام داد. براین اساس از هر ۱۰ نفر، ۷ نفر از افراد موافقت خود را با ایجاد محدودیت برای افراد سیگاری اعلام كرده اند.روزنامه دیلی میرور هم دست به كار مشابهی زده؛ پس از مطرح شدن این طرح، روزنامه آمار جالبی را منتشر كرده. این روزنامه اینگونه می نویسد: زمان رویارویی است، این یك عادت مرگبار است.در این روزنامه آمده كه ۷۷ درصد از مردم انگلستان موافق ممنوعیت كشیدن سیگار در رستوران ها هستند. ۵۸ درصد با ممنوعیت استعمال آن در اماكن عمومی موافقند و در نهایت اینكه ۵۳ درصد با نكشیدن سیگار در كافی شاپ ها موافقند. در صورت موافقت و تصویب نهایی این طرح، سیگاری های انگلیس نیز باید فقط در خیابان یا در منازل خود سیگار بكشند. بد نیست مقامات مسوول در كشور ما هم تا دیر نشده و كار از كار نگذشته به بحث در این خصوص بپردازند و حتی قوانین مشابهی را هم به تصویب برسانند تا مثلا فلا ن شركت سیگار سازی به این راحتی ویزیتور های خودرا با ماشین های مدل بالا برای سركشی به سطح شهر نفرستد و از میزان بالا ی فروش ذوق كند.سیگاری های عزیز پس از خواندن این گزارش احتمالا پوزخندی خواهند زد و از جیب مباركشان سیگاری درمی آورند و دود می كنند.به هر حال ما همیشه باید چند سال از دیگران عقب باشیم. پس تا نوبت به ما برسد، احتمال زندگی سیگاری هایی كه امروز این مطلب را می خوانند به انتها رسیده، البته این دیگر ربطی به كوتاه شدن عمر سیگاری ها ندارد. اگر باور نمی كنید، ما مرده و شما زنده، از سیگاری های ۱۰۰ سال بعد بپرسید.
نكته : یادتان آمد پارسال یك شركت سیگارسازی مركزی را برای تست سیگارت ها در تهران تاسیس كرده بود . خب، در ایران مشكلا ت فروش كمتر است!
منبع : خبرگزاری فارس