مقدار جريانى که از هر ابپاش خارج مىشود بستگى به قطر نازل، مدل کارخانه سازنده و فشار آب دارد. اگر مدل وقطر روزنه را ثابت فرض کنيم ميزان دبى در هر نوع آبپاش تابعى از فشار آب است يعني:
(معادله ۳):
q = K(P)0.5
که در آن:
q= دبى خروجى از نازل، L/s (ليتر در ثانيه).
P= فشار آب در نازل، kPa (کيلو پاسکال)
K= ضريبى که بستگى به نوع مدل نازل و قطر روزنه دارد.
کارخانه سازنده براى آبپاشهايى که به بازار عرضه مىکند کاتالوگهايى ارائه مىکند که در آن به ازاء مقادير مختلف فشار، مقدار K داده شده است. در کاتالوگهايى که توسط کارخانجات سازنده آبپاش داده مىشود جداولى وجود دارد که در آن براى هر مدل آبپاش قطر نازل، فشار آب و قطر دايرهاى که نازل آبپاشى مىکند و دبى خروجى از نازل داده شده است. نمونهاى از صفحات چنين کاتالوگهايى را در جدول ( نمونه مشخصات آبپاشها که توسط کارخانه سازنده ارائه مىشود) مشاهده مىکنيد. اين جدول مربوط به کارخانه رينرد (Rain Bird) و براى آبپاش مدل 29JH مىباشد. مثلاً مطابق اين جدول اگر قطر روزنه آبپاش ۱۷۵/۳ ميليممتر يا يک هشتم اينچ باشد با فشار ۱۷۲ کيلو پاسکال (25 psi) قطر دايره خيس شده ۶/۲۲ متر و دبى خروجى از آبپاش ۱۴۳/۰ ليتر در ثانيه است. در مورد هر قطر روزنه يک خط نقطهچين وجود دارد که مشخص کننده حداقل فشار توصيه شده توسط کارخانه است. مثلاً در مورد نازل يک هشتم انيچى حداقل فشار توصيه شده ۲۷۶ کيلو پاسکال است. کاتالوگهايى که توسط کارخانجات مختلف ارائه مىشود مطمئنترين مبنا براى طراحى سيستمهاى آبيارى بارانى مىباشند.
آبپاشها معمولاً بر اساس قيمت، فشار مورد نياز و اين که بتوانند نياز آبيارى روزانه طرح (DDIR) را بدون ايجاد رواناب و با يکنواختى قابل قبول در سطح زمين پخش کنند انتخاب مىشوند. علاوه بر اين آبپاشها بايد زوايه مناسب جت خروجى آب از نازل داشته، قطر قطرات آب و فاصله پرتاب در آنها نيز مناسب بوده و در شرايط بادخيزى محل، الگوى توزيع آب در آنها قابل قبول باشد.
جدول نمونه مشخصات آبپاشها که توسط کارخانه سازنده ارائه مىشود